icon

Prečo ma odsudzujú za túžbu odísť do zahraničia?

20. júl 2025

Ahojte mám 15 rokov a často keď sa ma ľudia pýtajú ako si predstavujem moju budúcnosť sny atď tak vždy keď poviem, že by som chcela ísť do zahraničia tak ma odsudzujú. Odhovárajú od toho, hovoria, že tu na slovensku nebude mať kto robiť a take veci. Ale veď je to moje rozhodnutie. Viem, že na začiatku bude ťažšie z tade odísť hlavne kvôli rodine ale som rozhodnutá, že chcem isť preč a aj sami rodičia mi hovoria nech stade idem. Tak prečo ma cudzí ľudia odsudzujú? (Cudzích myslím ako napríklad učiteľov zo školy, niektorých sesedou ale aj niektory z rodiny)

Strana
z2
7miriam77
21. júl 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka sme na chvoste eú....veď to je známa vec...je tu bieda a bude ešte horsie

anonym_b9f07f
21. júl 2025

@anonym_autor Samozrejme máš plné právo odísť. To ako sa rozhodneš je na tebe. Napriek tomu však prosím skús zvážiť fakt, že veľmi potrebujeme mladých a šikovných ľudí. A zrejme v škole vidia v tebe tento potenciál. Hoci ich vyjadrenia ti skôr ubližujú. To ma mrzí. Zrejme však chcú vyjadriť to, že by si im chýbala a aj Slovensku.

kiki68
21. júl 2025
@anonym_548646

@7miriam77 a kde nieco dobre caka? v usa, kde zaplatis za jednu operaciu viac ako za auto?

@anonym_548646 napr my sme v AT, muz je z AT, nikdy by na SK zit nesiel ( zvazovali sme aj toto pred rokmi), ale podla mna je tu fajn, ako tu kde sme mame okolo fajn lekarov, nemocky, celkovo ludi. Cize na mna tu dobre veci nejak pockali. Clovek nevie co ho kde caka, to je mozno aj to stastie ako take. Tiez tu na mna cakal fantasticky chlap a som rada, ze to osud takto zariadil.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
7miriam77
23. júl 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka v UK som žila tiež pár rokov, dva roky v Liverpoole sa rok v Northamptone a bolo super. Jasné,že človek občas natrafí aj na blbeho človeka, no to aj tu na SK sa stane a žiaľ dosť často. No je pravda, že som počas mojich ciest mala super šťastie na ľudí a s veľa som doteraz v kontakte ❤️❤️❤️

Strana
z2