icon

Prečo sa známky siedmakov zhoršujú?

22. mar 2025

Či to len moje dieťa? Leniva, drzá, odvrava, guli očami, nechce sa jej učiť, v piatok štvorka z geografie, je to jediná známka z toho predmetu, z dvoch predmetov jej vychádzajú takmer trojky. Dohováram jej, že musí zabrať, aby sa dostala na strednú školu, manuálne zručná nie je vôbec, aby šla na uvnovku, tak som chcela, aby sla samozrejme na strednú, prípadne vysokú potom, ale s takýmito známkami? Ja už som z nej na prášky, pekne dohováram, pokricim, všetko má na háku. Je jej to jedno. To ju nám fakt ešte v siedmej triede denno denne skúšať? Či ako to riešite vy, čo máte podobne problémy?

Strana
z3
lebandulka7
25. apr 2025

Ťažšie učivo, vyššie nároky na žiakov 🙂

radacak
25. apr 2025

Aj u nás sa to zhoršilo v sedmičke
Mala na vysvedčení prvú trojku z matematiky ale u nás
sa menil aj učiteľ,dali im takého,,blba,, ktorý neviem poriadne vysvetliť učivo a deti sú z neho na prášky..Ale teraz už je ďalší ročník tak už nemala 3 z matiky tak snáď ani na konci roka nebude .Ale zlenivela v tej sedmičke,nechcelo sa jej učiť nič...ale našťastie až na tú matematiku si známky udržala

zdenickaopavska
19. jún 2025
@terezka1947

Je to drina,ale vysvetľovať,vysvetľovať,vysvetľovať....prečo sa učiť musí. A prísnejší režim.
Keby to bolo tak,že sa deti učia a nejde to,ok. Ale keď sa neučia,flakaju a maju na lepšie známky,tak musí riadiť zasiahnuť. Nebudem sa pozerať ako si ničí možnosti pubertou.
Nesúhlasím,že známky nie sú všetko. A zopakujem vyššie napísané,keby vidím,že sa hodiny učí a lepšie ako 3-4to nie je,že ho baví niečo iné,ok. Vtedy známky nie sú všetko. No musí byť nejaké meritko. Tak ako dospelí máme v práci plat,musiaat aj deti výkon.

@terezka1947
U nas je to iste,a to je len soestacka,. O ucenie zaujem nejavi,od tohto pol roka je jak odtrhnuta z retaze.

valikadzm
20. jún 2025

U nás sa to teraz,ku koncu roka, trocha zlepšilo. Na vysvedčení bude asi 10 trojek, už sa jej to nepodarilo zachrániť... Ale videla som,že konečne na sebe začala pracovať. Nádejam sa,že od budúceho roka to bude lepšie.

terezka1947
20. jún 2025
@zdenickaopavska

@terezka1947
U nas je to iste,a to je len soestacka,. O ucenie zaujem nejavi,od tohto pol roka je jak odtrhnuta z retaze.

@zdenickaopavska no my to zatiaľ zvladame ešte korigovať,ale chce to naozaj poriadne nervy....a má známky to chvalabohu dosah nemalo,akurát bolo treba dosť sprísnieť.

zdenickaopavska
22. jún 2025
@terezka1947

@zdenickaopavska no my to zatiaľ zvladame ešte korigovať,ale chce to naozaj poriadne nervy....a má známky to chvalabohu dosah nemalo,akurát bolo treba dosť sprísnieť.

@terezka1947
No tento rok zo samych jednotiek na pol roka co mala,tak teraz bude mat tri dvojky na konci roka. A picula som ze 7 rocnik uz je velmi tazku,tak to uz vidim ze budu aj trojky ,dufam ze stvorka hadam nie,ale ktovie😭

subartic
22. jún 2025

autorka , máš doma normálnu zdravú dcéru a presne takto má fyziologicky prebiehať puberta. Rebélia, papuľnatosť , humusáctvo , zhoršenie prospechu atď. Je len na rodičovi ako to ukočíruje a ako sa s tým popasuje. Mám to za sebou niekoľkokrát a uznávam je to na nervy, najviac mi dal zabrať syn . On až teraz spätne vidí aké sprostosti robil a sám tomu nerozumie prečo to robil.

zdenickaopavska
23. jún 2025
@subartic

autorka , máš doma normálnu zdravú dcéru a presne takto má fyziologicky prebiehať puberta. Rebélia, papuľnatosť , humusáctvo , zhoršenie prospechu atď. Je len na rodičovi ako to ukočíruje a ako sa s tým popasuje. Mám to za sebou niekoľkokrát a uznávam je to na nervy, najviac mi dal zabrať syn . On až teraz spätne vidí aké sprostosti robil a sám tomu nerozumie prečo to robil.

@subartic
U nas je vetko co si pisala😭

subartic
23. jún 2025
@zdenickaopavska

@subartic
U nas je vetko co si pisala😭

@zdenickaopavska pozri ja mám momentálne vo výživnej puberte 15,5 ročnú dcéru . Chce ísť von s kamarátkami a kamošmi a chce byť do 22 hodiny vonku , no tak jediná cesta ako , je upratať si perfektne svoju izbu a umyť záchod a umývadlo , dať nové guličky tam a poukladať toaletný papier . Momentálne ma nenávidí z celej duše, zazerá na mňa a vykrikuje že NIKTO z jej triedy nemusí doma upratovať , NIKTO nemá takú zlú matku ako som ja ( už na to ani nereagujem , počujem to v cyklickým obmenách ) , ale upratuje. Ja sa riadim heslom " vydržať a nezabiť "

avanka
23. jún 2025
@zdenickaopavska

@terezka1947
No tento rok zo samych jednotiek na pol roka co mala,tak teraz bude mat tri dvojky na konci roka. A picula som ze 7 rocnik uz je velmi tazku,tak to uz vidim ze budu aj trojky ,dufam ze stvorka hadam nie,ale ktovie😭

@zdenickaopavska za nás do 7 ročníka sme ani nevedeli, že máme žiaka doma. ako syn sa učí vynikajúco, ale za nás 8 ročník si najťažší zo všetkých. veľa, veľa sa učil...

Strana
z3