icon

Prečo ste odmietli talentový odbor na strednej škole?

eunomia30
12. apr 2025

Je niekto, kto nepotvrdil prijatie na talentovy odbor? Čo vás k tomu viedlo?

Strana
z2
andreakotesova
12. apr 2025

Kolegova dcéra. Chce ísť na nebilingvalny gympel. (prijali ju na biling. OA aj biling. gym.)

eunomia30
autor
12. apr 2025

@andreakotesova Je dôvodom, že napísala dobre monitor, alebo má extra body napr. za súťaže a tak si je istá že ju na vysnený netalentovu zoberú?

koniarova
12. apr 2025

Môj syn. Odmietol bilingvál gympel, chce ísť na obyčajný. Chce študovať technický smer na výške, na obyčajnom je viac hodín matiky a informatiky.

eunomia30
autor
12. apr 2025

@koniarova To je dobré, že vie čo chce. Držím palce, nech mu to vyjde.

koniarova
12. apr 2025

@eunomia30 ďakujeme. ❤️❤️

andreakotesova
12. apr 2025

@eunomia30 napr. minulý rok ju z osmičky na biling. OA a gym. nezobrali. Myslím, že nemá žiadne extra body.

zuzuxx
12. apr 2025

.moja dcera, chce ist na 4rocne

eunomia30
autor
12. apr 2025

Nevadí vašim deviatakom, že na bilingualnom štúdiu budú študovať o rok dlhšie?

abbey1
12. apr 2025

@eunomia30 Za mňa je bilingual výhodný len pre ôsmakov. Pre deviatakov je to zbytočne stratený rok na strednej.

biba_18
12. apr 2025

môj syn odmietol bilingual a išiel na obyčajný gympel lebo sa mu nechcelo chodiť 5 rokov do školy 😂 už bol zapísaný, potom sme to zmenili…

eunomia30
autor
12. apr 2025

@biba_18 Na vysokú školu plánuje ísť? Tento rok je ale situácia so školami odlišná. On prestúpil v ktorom ročníku?

matkahelka
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
12. apr 2025

@eunomia30 na bilingvalne gymnazia idu deti, ktore zboznuju jazyk a nestaci im rozsah jazyka, kt. sa vyucuje na beznych SS, resp.chcu studovat neskor v zahranici. moja dcera prave preto o beznom gymnaziu ani neuvazovala. a rovnako jej spoluziaci, ci deti nasich znamych. dieta, ktore jazyk zboznuje- v prvom rade uvazovalo o bilingvalnom gymnaziu a dieta, ktore ma jazyk na "rovnakej stupnici" ako akykolvek iny predmet, cielilo na bezne gymnazium.

zaralotuska
12. apr 2025

@matkahelka pridavam sa, ja milujem jazyky, lahko sa mi učia a s vyberom strednej školy nemozem byt spokojnejsia. Ostala som sice na slovensku ale stale je perfektna vyhoda vediet plynule anglicky, a este do toho sme mali na vyber dalsie dva jazyky.

biba_18
13. apr 2025

@eunomia30 na bilingual nenastúpil, išiel rovno na obyčajný gympel… ak by bola situácia taká ako toho roku, asi by chodil na bilinguálny…

biba_18
13. apr 2025

@matkahelka @zaralotuska deti ktoré majú rady jazyky sa anglicky naučia aj na obyčajnom gympli 😉 ale na bilinguálnom je to ľahšie preto, že tam iná možnosť nie je…

matkahelka
13. apr 2025

@biba_18 na ziadnom obycajnom gympli sa jazyk nenaucia tak, ako na bilingvalnom, pretoze ziadny obycajny gympel sa nekonci statnicou z urovne C1. obycajne gymnazia statnice z jazyka nemaju a maturitu maju z B1, tie lepsie gymnazia z B2.

ninka123
13. apr 2025

@eunomia30 moja dcéra, robila prijímačky na zdravotnej, síce bola 3.na odbor masér (talentovky jej sadli),ale rozhodla sa, že pôjde v máji na praktickú sestru ..

biba_18
13. apr 2025

@matkahelka ale ty si písala o znalosti jazyka nie o skúškach. môj syn urobil ielts na C1 a na vysokú školu prekladateľstvo a tlmočníctvo išiel bez prijímačiek 😉

biba_18
13. apr 2025

@matkahelka btw, ani bilingual nekončí automaticky štátnicou, iba ak dieťa chce…

koniarova
13. apr 2025

@biba_18 ďakujem ti za tvoje komentáre. Ja som totiž bola stále na vážkach, že nebude mať C1. Je z anj výborný. Aj teraz v utorok ide na celoštátne kolo. Všetci ma zhejtovali, že prečo preboha s takou znalosťou anj ide na obyčajné gymnázium. Ale on sa jazyku venovať nechce. Chce technické smery. Sám povedal, že štátnicu si ľahko individuálne dorobí.

matkahelka
13. apr 2025

@biba_18 a ak nemas znalost jazyka ako urobis skusku pozadovanej urovne? ci o com sa tu teraz bavime? neviem, o com ma tu presviedcas. na beznom gymnaziu maju deti 5 hodin ang.do tyzdna, na bilingvalnom 2-3 nasobok, kedze maju takmer vsetky predmety v anglictine, tak logicky sa naucia neporovnatelne viac z jazyka. nebavime sa tu o tvojom synovi, bavime sa plosne o studentoch a urovni jazyka, aky deklaruje skola po ukonceni. moja dcera chodi na bilingual, kde je statnica v 5 roc. c1 povinnou sucastou maturit. a btw, moja dcera isla na prijimacky na bingual s cambridge ceritifikatom b2, ju by na beznom gymnaziu uz toho vela nenaucili, resp. vobec nic, kedze slabsie gymnazia taku uroven jazyka nedosahuju ani pri maturitach.

biba_18
13. apr 2025

@matkahelka napísala si, citujem: “ na ziadnom obycajnom gympli sa jazyk nenaucia tak, ako na bilingvalnom”. dala som ti príklad že sa to dá zvládnuť aj na obyčajnom - záleží od študenta a jeho prístupu k jazyku… ale nie o tom bola táto téma 😉

luccija
13. apr 2025

@abbey1 nesúhlasím moja dcéra išla z 9, ale kvôli tomu, že bol COVID 7 až 9 bola skoro stále doma a je vidieť, že deti, ktoré išli z 8 r ten rok im chyba a to potvrdila aj učiteľka su slabší v niektorých predmetoch, lebo ich v 9 nepreberali.Aj, keby nebol covid dala by som ju z 9 r

mici111
13. apr 2025

@matkahelka kam chodí dcéra/syn na bilingvál? Lebo nie je pravda čo píšeš, že na bilingválnom gymnáziu majú TAKMER všetky predmety v angličtine...neplatí to pre všetky bilingválne gymnáziá.. su gymple, kde sú v cudzom jazyku len 3-4 predmety Max...

koniarova
13. apr 2025

@mici111 u nás len 3.

luccija
13. apr 2025

@mici111 u nás sú 3 v jazyku mat, dej, občianska náuka a v prvom bolo 15 h jazyku ďalší rok už menej

mici111
13. apr 2025

@koniarova jj presne, preto nesúhlasím s tvrdením, že na bilingválnom gymnáziu sú TAKMER všetky predmety v cudzom jazyku..u nás na škole čo je bilingvál tak majú 4 predmety..moja chodí na medzinárodný program IB a tam majú VŠETKY predmety v angličtine..ale naozaj komplet všetko s výnimkou slovenského jazyka...aj cudzí jazyk (moja má francúzštinu) sa učia v angličtine

koniarova
13. apr 2025

@mici111 Fuuu. Tak to je už iný zaberák. Dcérka je šikovná. 👍👍👍

matkahelka
13. apr 2025

@mici111 moja dcera ma okrem slovenciny, spanielciny a vychov vsetko v anglictine. dejepis, matematiku, geografiu, biologiu, anglicku literaturu, konverzaciu, gramatiku- vsetko v anglictine.

Strana
z2