icon

Prehnaná úprimnosť 16 ročnej dcérky

moni73
11. feb 2022

Mate to niektora? Dcera ma za chvilku 16, vztah ku mne od "si najlepsia" po "nenavidim ta". Klasicky pubertalny. Trapi ma ale jej prehnana uprimnost. Ona mi povie vsetko. Veci, ktore si rozpravaju kamaratky, aj take, ktore nehovorite nikomu. A casto chce, aby som k nim zaujala postoj, resp. ich schvalila, co nahlas nemozem (aj ked pocitam s tym, ze sa mozu stat alebo sa stanu). Co s tym? Nepiste, prosim, zeby ste boli rady, neviete potom o com hovorim. Som vdacna, ze je uprimna, ale az tak?!

Strana
z2
tt247
11. feb 2022

@moni73 Ale tvoja dcéra ma diagnózu. To mení vec.

madeline1
11. feb 2022

@moni73 pokial ti hovori veci pri ktorych sa citis nekomfortne, povedz jej to jej priatelnym sposobom.

andreatytler
11. feb 2022

@moni73 Rozmyslam ale fakt neviem prist na ziadnu vec ku ktorej by som nemohla zaujat postoj. Schvalovala by som len veci ktore schvalit chcem.
Ak ta trapi ze dcera nema kamosku ako dovernicku, tak to je ine.

deedol
11. feb 2022

az neskor si uviedla, ze dcera ma AS. to bude potom zrejme patrit k diagnoze a asi by som sa poradila s odbornikom, ako to riesit - ci nechat tak, alebo nejako jemne upozornit.

ivett1
11. feb 2022

@moni73 to si mala napísať ako prvé, že má diagnózu AS ...napísali by ti len tie kočky, ktoré s tým majú skúsenosť a toto konzultuj s odborníkom ...

matabb73
11. feb 2022

@moni73 ja mám tiež dcéru, ktorá mi hovori skoro všetko, má 13. Ona nevie predo mnou udržať tajomstvo. Ja som rada, že má moju dôveru, lebo u jej kamaratok to tak nie je. Tiež viem všeličo o jej kamarátoch, čo ich rodičia ani netušia, ale držím tajomstvo, aby som nestratila jej dôveru. O mne vie, že som proti akýmkoľvek drogám, rozprávame sa o tom. Mám určité hranice a tie sa snažím vštepiť aj dcére. Veci sa jej snažím vysvetliť a nie zakazovať. Vravím jej čo jej hrozí, aby sa vedela správne rozhodnúť ked na to dôjde. Ja som mala s mamou chladný vzťah, tak som rada, že sme si s dcérou takto blízke.

deti95060810
11. feb 2022

to máš ešte Ok...mne takto rozpráva všetko dospelý syn...niekedy radšej pozerám do kúta čo neviem ako reagovať a hanbím sa neskutočne...

ladycat2021
11. feb 2022

@deti95060810 a co je na tom zle ? .. ja tiez vsetko hovorim mame a to som dospela 😀

babydesire
12. feb 2022

@moni73 necitala som vsetko ale podobne @akodskjhfdlkdjhl moja mama nieje zrovna butlava vrba a preto som vzdy dufala ze raz budem mat dceru (tu mam) a teraz dufam,ze az prijde cas budem ja jej butlava vrba,,radsej ja ako nezrele kamosky ci internet.. v tvojom pripade - takto,ja mam "dar" vzdy povedat spravne slova v spravny cas spravnym sposobom..nie kazdy to vie,,ale ak mas dilemu ked snou vniecom nesuhlasis alebo mas pripomienky povedz jej to,len pozor na slova a ton (ziadne dohovaranie zlost ci kazanie,to si kusni do jazyka)..ak nevies zareagovat "spravne" hned, povedz jej,ze sa otom este porozpravate,ze si teraz unavena ale ze budes nato mysliet, utes ju,ze je tvojou prioritou...nechas si to prejst hlavou,utriefis si vsetko a premyslis si co jrj chces povedat..len to nenechaj tak upadnut ,ze vsak uz netreba,

eva_krenjugova
19. feb 2022

@moni73 pošli dcéru na adopciu cmuk

Strana
z2