Premena chalana na dievča
Ahojte. viem, ze asi mnohi ostanete pohorseni, ale ak sa tu najde niekto bez predsudkov.....myslite si, ze by slo chalana zamaskovat tak, ze by vyzeral uplne ako dievca? myslim dako ho tak obliect a namalovat? to malovanie, ked vidite moje foto, myslite si, ze by slo na mne? Prikladam aj fotky, kde som si skusil obliect cosi babske a ak by niekto uprimne poradil, budem rad. Ja sa v tom zatial nevyznam ☹

@nice202 ja som len za komunizmu nevidela na ulici, ani v mediach takychto ludi sa bezne prezentovat, viem, ze taki ludia boli vzdy, aj za cias krala Henricha VIII, ale vzdy boli povazovani za chorych. Dnes, v dobe skazenej moralky, sa tieto uchylky, lebo je to vlastne uchylka, povazovane za normalnu vec a zacneme pomaly bezne na ulici stretavat muzov oblecenych v zenskych veciach, ktori nemotornymi krokmi idu po ulici na vysokom podpatku a nase deti nato budu pozerat a zamyslat sa nad tym, ci aj oni nahodou by sa tak nemali zacat chovat, lebo to je asi dobre, normalne a potom mozno budeme stretavat aj muzov s retazami a bicikom, lebo aj to je normalne, ved maju len viac testosteronu a ked si muz bude viest po ulici aj kozu, s ktorou ma akurat rande, tak aj toto bude fajn, ved on to tak bude v dusi citit, ze ho pritahuju zvierata a nebude na tom nic zle..a potom nastane doba, kedy bude normalna zena a normalny muz povazovany za nieco chore a neprirodzene,manzelstvo za prezitok a potom uz moze nastat koniec sveta..
@nice202 ved prave,od matiek by som cakala trosku viac empatie
@san2 je to len tvoja vec v čom sa lepšie cítiš A možno časom sa vrátil späť k mužskej móde.ja keď soM mala 15 A viac nosila som všetko pánske ešte aj parfum A aj vlasy na ježka,proste som sq v tom cítila dobré.A na okolie som kašľala keď sa cumeli.veď sú neni v mojej koži tak ako môžu vedieť ako sa cítim.
@tiwyna hmm... ja som raz stretla jednu babu... mali sme spolocneho znameho... a kecali sme, zabava, pohoda... . baba krasna, fakt, uplna modelka.... a tak ked sla na zachod som sa spytala znameho - ze to si kde zbalil? a on - tu by som nechcel ani nahodou... trosku som nepochopila, ale kedze baba bola na wecku fakt dlho, tak mi to dotycny vysvetlil... ze jej dlho trva, kym sa naspat "zabali" do siat.... inymi slovami da penis tak, aby ho v tej minisukni vidno nebolo... ta baba v minisukni bol totiz chalan.
a uprimne, ak by mi to nepovedal, neprisla by som na to sama. Mozog vnima to co ty chces vidiet, a tak ohryzok, ktory maju muzi vyraznejsi, som si ani nevsimla - pretoze cez krk mala jemnu satku...
a ano, ak som vedela ze je to chalan, tak ano - vsimala som si ju viacej detailne... ale standardne, kedze mi bola predstavena ako Jana, ma ani len nenapadlo, ze by to bol chlap 🙂
Empatia nie je to, že suhlasím so všetkým kto mi čo naservíruje. Možem sa snažiť pochopiť, vcítiť, ale nemusím nutne suhlasiť. Ked išiel ,,chlapec,, s kožou na trh tak musí brať do uvahy, že mu niekto povie aj iný názor - v opačnom prípade načo víriť hladinu. Každý z nás sa stretáva v živote s neprijatím, kritikou a je jedno akeho sme pohlavia, vierovyznaniea podobne. Ak sa chce prezliekať za zenu tak nech si to robí - doma v sukromí. Kto je na to zvedavý? Su aj take gay kluby kde može byť sám sebou,chodia tam aj trans, tam to patrí a nech sa realizuje.Ked tak bude behať po ulici tak určite nebudem svojim deťom hovoriť, že je to ,,normálne,, Je to jav dnešnej spoločnosti, akceptujem to, ale snád s tým nemusím nutne suhlasiť. Autorovi prajem - nech sa nájde či už ako muž alebo ako žena.
@tiwyna Mne nevadia a neprekazaju trans ludia v hocijakej podobe. Nevadia mi dvaja homosexuali, nijak ma neozhrzuju a ani moje deti. Ty a aj moje deti, ja a kazdy jeden ma svoju identitu. Ci si myslis, ze ta moze zmenit pohlad na dvoch milujucich sa gayov a bude z teba lezba? Alebo z tvojich deti? Prepac, pride mi to smiesne. Mam roznych priatelov, z roznych oblasti a ano aj gayov. Stretavaju sa s mnozstvom deti a ludmi. Myslis si snad, ze teraz vsetci, co sa na nich pozru sa stanu "inaksimi"? Ja nie...deti a zvierata tu prosim netahajme.
@sardinka333 ked tak bude behat po ulici, tazko zistis ze ta osoba, ktoru si prave minula, nie je zena, ale je to chlap... 🙂 to len tak by the way..
Nie všetci muži majú ohryzokk výraznejší.niektorý majú predsa jemnejšie tvary tela.A žilovite ruky mám aj ja A chlap som neni.neodradzajte ho podaktore nech skúsi.ja som žila rok s lesnou ktorá ale hrala rolu chalana ešte aj postavu mala ako chlap A nik po nej netajil A nekritizoval ale ak sa spomenie chalan čo sa prezliekol za ženu tak sú ľudia paf A pomaly že dotyčného neubiju.aký je v tom rozdiel.pozrite chcel radu A nie odrádza ho.
@kaktusik007 chapem, aj ja poznam jedneho chlapca, chodil s nami na ZS, vzdy bol iny, mal uplne zenske sposoby, pohyby, aj crty, aj postavu, ako zena...vzdy bol na posmech inym, ze bol taky a potom som ho stretla po rokoch v predajni potravin a tiez ma hned uputal, lebo vosiel ako zena, mal dlhe blond vlasy, aj prsia mal , obtiahnute rifle damske, ale podla crt tvare a podla niecoho divneho co z neho slo, lebo uputal hned pozornost kazdeho, jednak vyskou postavou a jednak..nikdy muz nebude dokonale vyzerat ako zena, ako hovoris, ohryzok a hlavne muzske ruky, tvar prstov a hlas....viem, ze trpel depresiami, nemal priatelov a neskor sa aj s rodicmi odstahoval z mesta do ineho vacsieho mesta. Podla mna, velmi smutny zivot, lebo tento clovek nebol ani ani...on sa tak citil, obliekal, tvaril, ale pre inych bol vzdy nepodarkom, ako inac to nazvat.
@tiwyna nepodarok? ty si nepodarok. To co ti dovoluje nazvyvat druhych ludi nepodarkom? Sudis podla coho? Ako sa ma citit tento chlapec, ked takych ludi nazyvas nepodarkami, cize aj jeho nepriamo??? Na posmech inym... ako to vies? Bola si asi jednym z tych ludi, co sa mu vysmievali.
@san2 Nemusis sa obavat hladat pomoc u odbornikov. Dokazali by ti urcite pomoct, mozno aj navonok, ale hlavne vnutorne.
Na strednej s nami do skoly chodil aj jeden chlapec, uz v tom case sa vacsinou obliekal do zenskych siat. Vsetci chalani zo skoly, hoci boli ich poznamky a postoje casto krute a nemilosrdne sa vsak zhodli na jednom: Mal najlepsiu postavu zo vsetkych bab 😉. Chodzu ako manekynka, perfektne licenie, super ucesy dokazal z dlhych vlasov. Nadherne nohy. Mimochodm, dlhsi cas sa zivil ako modelka na silonky, rifle, lodicky a pod. Krasne nohy v casakoch a na builbordoch su jeho mozno este dnes 🙂. Nebol transvestita, bol transexual - cize zena uveznena v muzskom tele. Je to uznana diagnoza, dal sa preoperovat na zenu - celu operaciu a dalsie veci, ktore boli este po operacii nutne a s tym suvisiace, hradila zdravotna poistovna. Bolo to skoro 20 rokov dozadu, neviem, nesledujem, ako je to v sucasnosti.
@tiwyna ja si myslim,ze psychicke problemy mas ty a ty si ta,co by mala vyhladat odbornu pomoc,mozno ten "nepodarok",ako si ho nazvala vedie teraz stastnejsi a spokojnejsi zivot ako ty
inak predtym, ako sa takyto ludia preoperuju, tak to konzultuju s odbornikmi. To nie je len tak, ze tu som, premente ma! Musia ho vysetrit lekari, psychiatri. Podstupuje hormonalnu liecbu a rozne ine zalezitosti.
@tiwyna jaaaj.... nemam slov, ale tym nepodarkom si ma iba utvrdila v tom, ze akekolvek slova na tvoju adresu by boli zbytocne... mas svoj svet, svoj svetonazor a ja len dufam, ze nikdy nebudes riesit takyto ci obdobny problem vo svojom okoli, pretoze ho evidentne neustojis...
@tiwyna Prečo by bol chorý? Za to, že je iný, tak musíš na neho útočiť? Jooooj, ale veď jasné, tu na koníku je to bežné, pustiť sa do každého, kto len kúsoček vyčnieva z radu, že? Už som okúsila ☹
A @san2 ty si z toho nič nerob 🙂 Ak je všetko skutočne tak, ako si opísal, budeš mať ešte v živote veľké problémy, hlavne kvôli takým ľuďom, ktorí odsudzujú "VŠETKO" , čo je iné, lebo je to pre nich choré a v neposlednom rade " nie s kostolným poriadkom" ! Lebo každá tá, čo si otiera o teba hubu, je na betón sediaca v 1.rade každú nedeľu pred oltárom ☹ ☹ ☹
@kaktusik007 ja som tiež na Duhovom gay plese skumala kto je chlap a kto žena. Tie mužské črty nezamaskuješ, široké ramená, parochne....líčenie, prídeš bližšie a vieš že je to chlap. Ale ako vravím tam to patrí tam nech sa realizuju...maju svoj klub ,,na vysokej,, a tam nech sa prezliekaju za čo chcu, máme taku dvojicu v rodine takže už nám všeličo ,,predviedli,, no čo, prijímame ich takí akí su, ale nie je to naša ,,šálka kávy,, a oni to vedia, myslím že vychádzame korektne.
@kittyjuliette bohuzial nie, preto sa aj odstahoval z mesta a jeho rodicia tiez zili vo velkej hanbe a trapeni z neho...takyto clovek si tazko najde partnera, tieto typy su vacsinou homosexulali a no uprimne, koho take osoby mozu, okrem uchylov ,pritahovat...cize sa z nich stavaju "zeny" na jednu noc pre zvrhlikov, lebo aj homosexual radsej si najde normalneho chlapa, ako prerobenu zenu, chlap co ma rad zeny pojde za zenou, chlap, co ma rd muzov pojde za muzom a za prerobenymi zenami pojdu len uchylaci, co chcu zistit, ako to tam maju...smutne, ale je to tak. Ved bola aj reality sou teraz Laska na cely zivot a ten transexual tam co bol..no nestastna existencia...
@sardinka333 na duhovom gay plese ocakavas, ze tam budu chlapi prezleceni za zeny... ja hovorim o beznej navsteve kaviarne a prisadnutiu si k znamemu, ktory tam sedi s babou... Vtedy ta fakt ani len nenapadne, ze ta baba moze byt chlap. Proste fakt nie, pretoze to nemas na zaklade coho ocakavat. A mozog ti dava impulzy toho, co ty chces vidiet, resp. si myslis, ze vidis. A male drobnosti proste prehliadas, nedocvaknu ti... AK sa vsak uz na to sustredis a vies co hladas - vtedy to uvidis. Ak ty predpokladas, ze ta zena za vedlajsim stolom nemusi byt zenou ale moze to byt prezleceny chlap - lepsie ju pozorujes... Ak ta tento predpoklad nenapadne a pozeras na nu len zbezne, vidis zenu. Nie chlapa.
@tiwyna co prispevok, to perla...
mas deti?
ja ano. A aj ked by mi predstavili svojich partnerov, ktori by boli toho isteho pohlavia ako su oni, akceptovala by som to. Ty asi nie.
@kaktusik007 no a teraz si predstav situaciu, kedze akoze to treba akceptovat, ze si muz a na diskoteke si prisadnes k takemu cloveku, popijete, zapaci sa ti, zacnete sa bozkavat..a zistis ze to je muz...no proste ked sa to v spolocnosti nestopne, tak sa to bude bezne stavat..nechcela by som byt na mieste toho chalana, co by toto zazil, ak je normalne orientovany, ten by sa asi nedogrcal z toho....A ta trauma, asi by sa uz bal vobec oslovit nejake dievca niekedy...
@tiwyna tak podla mojej skusenosti su casto bisexuali problem najst si partnera mali mozno kedysi,nie preto,ze by takych ludi bolo menej,len sa radsej sebecky ukrivali za falosne manzelstva,dnes je uz uplne normalne,ze ludia sa prestavaju za svoju orientaciu hanbit a som si ista,ze ani muz,ktory sa citi pohodlnejsie v zenskych satach nema problem najst si milujuceho partnera,dnes je tolko moznosti ako sa zoznamit....
@tiwyna ludia ako ty a ich malomestianske zadubene zmyslanie privadza takychto mladych ludi do zufalstva. Je iny? Je. Ohrozuje ta tym? Nie. Tak ho nechaj zit tak, ako chce on. Nikdy nevies, co vyrastie s tvojich deti, radsej budes to neho taketo predpotopne nazory pustat, az ti utecie alebo sa nebodaj zabije? Lebo to jeho JA je vrodene, neda sa potlacit ani zmenit a urcite nie preto, lebo sa panicka "bude za to dieta hanbit".
@san2 - zajdi k psychologovi a vyklop to proste zo seba... zvysok pojde jeden po druhom... dnes je to mozno cele cudne, sam nevies, co chces, to chce roky a mozno to prejde, mozno neprejde a mozno posilnie. My co mame viac rokov vieme, ze svet na takychto somarinach nestoji, ale na tom, ako sa citis, ci si stastny alebo nie. Lebo zivot zijes len raz. Nevratis to, preto treba uz dnesok zacat menit. Myslim, ze niektore zeny nemaju absolutne sajna, co je skutocna "uchylka".

@kittyjuliette Ona by ho liecila vacsim mnozstvom testosteronu a uz by to bol chudak bez identity, ktory sa snazi maskovat a hanbi sa za zmyslanie. Taketo skodlive reci vedu casto k samovrazdam takychto ludi a nie je ich malo. Tlak okolia nezvladaju. ☹ je mi to luto, ze to vidim v tejto diskusii...