Prepadnutie na strednej škole

nene_23
10. nov 2022

Zdravím.
Chcem sa opýtať čo by som mal robiť ak prepadávam
na strednej škole z fyziky.Problém nie je ani v tom , že sa na testy neučím, akurát tomu nedokážem pochopiť .
Mám zmeniť školu? Urobiť komisionálky ?Opakovať ročník ?
Ďakujem za každú odpoveď

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
10. nov 2022

@nene_23 nájsť si doučovanie aby si tu fyziku pochopila. Fyzika je čisto logicka veda, nedá sa nabiflit, stačí ju pochopiť. Áno, nie každý učiteľ dokáže vysvetliť aby pochopil každý, ale ak je dobre vysvetlena, každý pochopí. A keď pochopíš princíp, potom už len počítať príklady, aby si mala vzorce a poučky zažite.

anjelicek26
10. nov 2022

Prve, co treba skusit, je skutocne doucovanie. Najst doucovatela, ktory ma - cas, nervy, vie ti vysvetlit veci tak, aby si to pochopila. Zvysok sa da nabiflovat. Vytihanut projektami. Hlasenim na hodine. Domacimi ulohami. Dcera mala velke problemy v matike, doucovanie jej platime roky, presli sme s verzie 4-5 na verziu 1-2, co sa tyka znamok za tu dobu...ale bola to dlha cesta... to, ze tomu nerozumela velmi suviselo aj s tym ucitelom, co tie decka doslova sikanoval a mali s neho panicke ataky 🙄 Nie, kazdy nemusi byt genius s chemie, matiky ci inych predmetov, ale na taku 3-4 sa to ak clovek na sebe maka da dotiahnut.

dagmarovita
10. nov 2022

@nene_23 zalezi v ktorom si rocniku a hej, komisionalky, na štvorku to musis dať. A co nechapes na fyzike sa naucit. Doucovatela a na pol rok prepadnes, aj tam preskusaju,nech Ta teda skusa ina ucitelka ako táto, ale na konci nemusis prepadnut. Potom v lete komisionalky. A teda aj to je ucitelkou, teeba nech ta vyskusa ini, zbytocne stratis rok zivota, ..keby to bolo v prvom rocniku da sa uvazovat o zmene skoly, hlavne ak sa Ti ten odbor nepaci..

didush27
11. nov 2022

@nene_23 skús pozrieť na YouTube videá k učivu čo nechápeš
Ja som tak si synom pozrela matiku a zrazu bolo všetko jednoduché 🙂
Stačilo iné vysvetlenie

martul
11. nov 2022

@nene_23 je začiatok novembra, ešte máš 2m na to aby si sa to doucil, neexistuje aby si prepadol keď budeš mať doučovanie? Čo ti pomôže na zmene školy tam môžu byť zase iné predmety čo nebudeš rozumieť, komisionálne sa u nás robia keď veľa vymeskas nie keď nerozumieš ucivu, a opakovať ročník načo, o rok to už budeš chápať?
Len tak sa spýtam, koľko máš vymeškaných hodín z fyziky?

cilacik
11. nov 2022

@nene_23 aj ja som prepadala z matiky a vytiahla to na 4 bez doucovania. Ucitelke stacila snaha a ze tomu chcem porozumiet. Zas az taky rozdiel medzi 4 a 5 nie je, kludne by si ju mohla dostat aj z milosti, len ozaj treba snahu a ukazat ze chces

zuzinabila
11. nov 2022

@nene_23 tak, este je len stvrtok, este mozes vytiahnut na 4ku