icon

Prijatie na strednú školu bez prijímacej skúšky

sofsa
17. apr 2025

Ahojte chcela by som sa poradiť, či viete povedať, že keď dieťa napíše testovanie T9 na 80 % a škola príma bez prímačiek kedy dá vedieť, že dieťa príma bez prímačiek a nemusí ísť na prímačky. Ďakujem

Strana
z2
sofsa
autor
23. apr 2025
@kristiii

@sofsa no práveže poradkyňa v škole mi odpísala, že ak to záväzne potvrdíme, tak na druhú školu ísť nemôže. Idem zajtra obvolavať, uvidím, či budem múdrejšia. Obávam sa, že nie.

@kristiii Aha tak to asi tento rok pomenili, dosť nespravedlivé.

kristiii
23. apr 2025
@sofsa

@kristiii Aha tak to asi tento rok pomenili, dosť nespravedlivé.

@sofsa no očividne majú školy samé možnosť si rozhodnúť, dokedy sa musia decká rozhodnúť. O tomto som nikde nejaké záväzné pravidlo nenašla, ak by sa niekomu podarilo, budem povďačná. Táto škola si zmyslela 30.4., ale sama tá poradkyňa mi napísala, že je z toho prekvapená a že to nie je fer. Ale tak je to nespravodlivé ako celý tento ročník, ktoreho pravidlá si menia za pochodu. Nech mi ešte raz niekto povie, aké je šťastie, že máme túto vládu.

gubcikova
24. apr 2025
@ewwe
Odpoveď bola zmazaná

@ewwe ja som to tak mala červeným vysvietené že ak potvrdim tak ostatné školy budú informované že nastupuje na tú.

kristiii
24. apr 2025

Tak som volala na obe školy. Na prvej mi len nejaká sekretárka potvrdila, že áno, musí sa rozhodnúť do 30.4., tak som volala na druhú zástupcovi a to bol úplne iný prístup, vyhľadal mi synove výsledky a že bude aj tam prijatý bez prijímačiek (mysleli sme si, že kvôli jednému vysvedčeniu mu to nevyjde). Ze rozhodnutia budú posielať až budúci týždeň, ale že sa nemáme báť. A že je to od tej druhej školy pekne nefér, lebo po správnosti máme mať možnosť ako všetci sa rozhodnúť do 20.5. Tak som happy, lebo inak fakt neviem ako by sme sa rozhodovali.

sofsa
autor
24. apr 2025
@kristiii

Tak som volala na obe školy. Na prvej mi len nejaká sekretárka potvrdila, že áno, musí sa rozhodnúť do 30.4., tak som volala na druhú zástupcovi a to bol úplne iný prístup, vyhľadal mi synove výsledky a že bude aj tam prijatý bez prijímačiek (mysleli sme si, že kvôli jednému vysvedčeniu mu to nevyjde). Ze rozhodnutia budú posielať až budúci týždeň, ale že sa nemáme báť. A že je to od tej druhej školy pekne nefér, lebo po správnosti máme mať možnosť ako všetci sa rozhodnúť do 20.5. Tak som happy, lebo inak fakt neviem ako by sme sa rozhodovali.

@kristiii Ďakujem za zapojenie sa do diskusie, a správne sa potom rozhodnite 🙂. Mojej dcérske prišlo dnes, že nemusí na príjimačky, ale rozhodnutie o prijatí budú posielať až 16. 05. 2025. Ďakujem pekne a veľa šťastia všetkým 🙂

Strana
z2