Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@bleelka po 13.3. ....dovtedy mame poslať zber údajov podľa prihlasok
@sorciera24 až? Škoda. Ďakujem za info.
@bleelka až, nakoľko teraz tých cca.200 prihlasok kontrolujeme, ručné prehadzujeme do programu, ktorý potom odošleme do svs, do toho vyšli prázdniny....som rada,že to nie je skôr
@sorciera24 ďakujem a držím palce. Myslela som, že tie údaje dostanú zo stredných škôl. Lebo drobný pohyb som tam predsa zaznamenala.
@sorciera24 v tomto s nimi súhlasím, že sa zlučujú školy.V Ba už takto presťahovali školu na Pántoch teraz som niečo počula o strojárskej v Petržalke sú to veľké školy kde je pár deti plus internát atď...a vychovávateľky, učitelia, kuchári, upratovačky pre pár deti.Je to neekonomicke a fakt tam radšej spraviť o pár rokov niečo o čo je veľký záujem a deti sa nedostanú.Moj známy pracoval na tých pántoch tam bolo x odborov len, aby ako škola prežili dokonca riaditeľka protestovala pred budovou pred rokom či dvoma, ale on sám povedal, že mali aj družbu s Ukrajinou a odtiaľ brali deti, ale záujem bol stále slabší.Ale je mi jasné, že každý riaditeľ bojuje o svoju školu a aj o teplé miesto.Ja som minule pozerala reportsz, že sa uvažuje, že učitelia a riaditelia budú medzi školami pendlovat a učiť zároveň na viacerých a bude sa šetriť na nákladoch tak to si fakt neviem predstavit
@luccija len ja nepíšem o školách, kt. majú pár detí (tam je jasné, že je to neefektívne)...u nás v meste sú to 2 najvacsie a najatraktívnejsie skoly, ktoré majú obe po cca. 400-500žiakov....a zlúčia len manažment...no neviem, čo sa týmto sleduje...
Ja len pre info. Ak sledujete pocet prihlasenych deti a plan prijatia cez vypoctove stredisko,takzbytocne .nie su tam vobec aktualne udaje .presny pocet edia len stredne skoly.inak nie su nikde este pristupne
A prosím Vás ako to funguje keď sa poslali prihlášky tak oni budú tie školy posielať naspäť pozvánky nám na adresu kedy sú skúšky? S dátumom a časom? Či ako to funguje? Dakujem
@lenka_dane prišlo len z jednej školy (dávali sme dva odbory), že evidujú prihlášku. Z ďalších dvoch škôl nič. Čudné... Mám sa informovať či to nemusia posielať?
@bleelka skor to nezvyknu posielať, to je taka rarita, poslu až pozvánku
A tie pozvánky posielajú na emaily teda my nemáme edupage tak asi koľko pred tými skúškami? Dakujem
@melisa281 bud postou alebo cez edupage (ak nemáte edupage, tak poštou)....cca. týžden pred termínom prijímacej skúšky
Mne ešte ani z jednej školy nenapísali či evidujú prihlášku však počkáme my mame prvé skúšky na talentovaný podľa ich stránky už 17.3. Tak verím že sa ozvú budúci týždeň alebo ten ďalší
Inac som si všimla že sú už na stránke nové údaje škôl
@andrejka1974 áno vyzerá to tak, z 27.2.

Vieme už kedy sa zaktualizuju údaje na stranke skolskeho výpočtového strediska? Nech vieme kde máme ale šance?