icon

Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?

bleelka
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.

bleelka
autor
23. feb 2025

Vieme už kedy sa zaktualizuju údaje na stranke skolskeho výpočtového strediska? Nech vieme kde máme ale šance?

sorciera24
23. feb 2025

@bleelka po 13.3. ....dovtedy mame poslať zber údajov podľa prihlasok

bleelka
autor
23. feb 2025

@sorciera24 až? Škoda. Ďakujem za info.

sorciera24
23. feb 2025

@bleelka až, nakoľko teraz tých cca.200 prihlasok kontrolujeme, ručné prehadzujeme do programu, ktorý potom odošleme do svs, do toho vyšli prázdniny....som rada,že to nie je skôr

bleelka
autor
24. feb 2025

@sorciera24 ďakujem a držím palce. Myslela som, že tie údaje dostanú zo stredných škôl. Lebo drobný pohyb som tam predsa zaznamenala.

lenka_da
24. feb 2025

@bleelka je to riadny stres, tiez kontrolujem na svs, kolko maju prihlasok, prezivam to viac, nez moje dieta :-/

luccija
24. feb 2025

@sorciera24 v tomto s nimi súhlasím, že sa zlučujú školy.V Ba už takto presťahovali školu na Pántoch teraz som niečo počula o strojárskej v Petržalke sú to veľké školy kde je pár deti plus internát atď...a vychovávateľky, učitelia, kuchári, upratovačky pre pár deti.Je to neekonomicke a fakt tam radšej spraviť o pár rokov niečo o čo je veľký záujem a deti sa nedostanú.Moj známy pracoval na tých pántoch tam bolo x odborov len, aby ako škola prežili dokonca riaditeľka protestovala pred budovou pred rokom či dvoma, ale on sám povedal, že mali aj družbu s Ukrajinou a odtiaľ brali deti, ale záujem bol stále slabší.Ale je mi jasné, že každý riaditeľ bojuje o svoju školu a aj o teplé miesto.Ja som minule pozerala reportsz, že sa uvažuje, že učitelia a riaditelia budú medzi školami pendlovat a učiť zároveň na viacerých a bude sa šetriť na nákladoch tak to si fakt neviem predstavit

sorciera24
24. feb 2025

@luccija len ja nepíšem o školách, kt. majú pár detí (tam je jasné, že je to neefektívne)...u nás v meste sú to 2 najvacsie a najatraktívnejsie skoly, ktoré majú obe po cca. 400-500žiakov....a zlúčia len manažment...no neviem, čo sa týmto sleduje...

terina25
24. feb 2025

Ja len pre info. Ak sledujete pocet prihlasenych deti a plan prijatia cez vypoctove stredisko,takzbytocne .nie su tam vobec aktualne udaje .presny pocet edia len stredne skoly.inak nie su nikde este pristupne

bleelka
autor
24. feb 2025

@terina25 škoda, vďaka za info. Bodlo by, keby to bolo ešte pred monitorom zaktualizovane. Nech vieme nakoľko ešte máme stresovať. 🤣

melisa281
27. feb 2025

A prosím Vás ako to funguje keď sa poslali prihlášky tak oni budú tie školy posielať naspäť pozvánky nám na adresu kedy sú skúšky? S dátumom a časom? Či ako to funguje? Dakujem

lenka_da
27. feb 2025

@melisa281 pred 2 rokmi to fungovalo tak, že pozvánka prišla cez edupage. Tak očakávam teraz rovnaký postup...
Ale ešte pred tým prišlo cez edupage oznámenie, že stredná škola eviduje prihlášku a že následne pošlú pozvánku.

melisa281
27. feb 2025

@lenka_da aha len my nemáme na škole edupage 🫣

lenka_da
27. feb 2025

@melisa281 tak potom by vám to malo prísť na ten e-mail, ktorý ste uviedli v prihláške. Ale odporúčam informovať sa danej strednej škole, najlepšie e-mailom, ideálne, ak majú na stránke e-mail na zástupcov, oni obvykle spracovávajú prihlášky.

bleelka
autor
27. feb 2025

@lenka_dane prišlo len z jednej školy (dávali sme dva odbory), že evidujú prihlášku. Z ďalších dvoch škôl nič. Čudné... Mám sa informovať či to nemusia posielať?

sorciera24
27. feb 2025

@bleelka skor to nezvyknu posielať, to je taka rarita, poslu až pozvánku

lenka_da
27. feb 2025

@bleelka tak zatial nam neprislo nic. To som pisala o skusenosti dva roky dozadu.

ninan2
27. feb 2025

@bleelka Nám presne napísali iba z Hrobákovej, že evidujú prihlášku, z Dudovej nič. Pri tých stovkách prihlášok sa ale ani nečudujem. Pokiaľ viem, nemajú povinnosť nič písať, iba poslať neskôr pozvánku na prijímačky.

bleelka
autor
27. feb 2025

@ninan2 presne tak. Aj nám len z Hrobakovej. Normálne ma to potešilo a zdvihlo ich kredit u mňa.

ninan2
27. feb 2025

@bleelka Áno presné🙂 A kde ste nakoniec dali prihlášky na tie 4 ročné odbory?

melisa281
28. feb 2025

A tie pozvánky posielajú na emaily teda my nemáme edupage tak asi koľko pred tými skúškami? Dakujem

sorciera24
28. feb 2025

@melisa281 bud postou alebo cez edupage (ak nemáte edupage, tak poštou)....cca. týžden pred termínom prijímacej skúšky

bleelka
autor
28. feb 2025

@ninan2 Karvaša a Nevädzová. Na poslednú chvíľu sme vymenili Dudovu za Nevädzovú.

ninan2
28. feb 2025

@bleelka To myslím že ste spravili dobre... Tak držím palce. Ale ak ju zoberú na bilingválne, tak to zoberiete nie? Čiže nepôjde už na ďalšie prijímačky potom.

bleelka
autor
28. feb 2025

@ninan2 áno, ak ju vezmú na bilingvál, tak to vezmeme a nepôjde ďalej. Keď už to takto zariadili, nebudeme riskovať. Ďakujeme za palce. Podobne držíme aj my vám. ✊🍀

andrejka1974
28. feb 2025

Mne ešte ani z jednej školy nenapísali či evidujú prihlášku však počkáme my mame prvé skúšky na talentovaný podľa ich stránky už 17.3. Tak verím že sa ozvú budúci týždeň alebo ten ďalší

andrejka1974
28. feb 2025

Inac som si všimla že sú už na stránke nové údaje škôl

ninan2
28. feb 2025

@andrejka1974 áno vyzerá to tak, z 27.2.

ninan2
28. feb 2025

@bleelka Podľa tých nových údajov to vyzerá na o dosť menší záujem o Hrobákovu aj Dudovu ako minulý rok... Len či sú tam nahodené úplne všetky prihlášky už, ťažko povedať...

bleelka
autor
28. feb 2025

@ninan2 málinko sa to zmenilo Dudova a Nevädzová. Karvaša zostala ako bola pred pár dňami. Aj niektoré ďalšie školy o pár miest zmena. Ale nie je to skokové ako som čakala. Možno ešte ako budú doposielat školy údaje sa to upraví ešte.