Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@bleelka to naozaj tam bol taky rozdiel? To je hrozne, nerozumiem, preco sa deti ktore nerobili ziadne olympiady nemozu dostat na ziadnu z vybratych skol, hoci maju aj dobre znamky. Je to strasny system
@luciq1 došla mi pozvánka a je to športová škola ostretkova Ružinov už sme vypisovali papiere
@ninan2 aj my skusame dudovu z 8.cky. Ale realne to nevidim veru, tie cisla su strasne 🤨
@renatka100 Tak to držím palce... A máte aspoň viac bodov za prospech? Lebo dcéra má za tie profilové len 30 bodov z 50, čiže jej by pomohli iba excelentne napísané prijímačky čo zrejme nehrozí. A hlási sa ešte aj inde?
@ninan2 my 40 ale ziadne olympiady, takze jedine tie prijimacky
@renatka100 Tak to sú na tom podobne.. Hlási sa aj na Hrobákovu (ako moja)? Aspoň tam má plný počet :D
@ninan2 inde uz nie, tak drzim palce
Dievčatá, už vám chodia na edupage pozvánky na prijímačky na talentové školy? Mne ešte nič. Termíny talentové sú 24.3.- 26.3.
@januarova ani nam nic ale viem ze uz niektori dostali.
Vyzerá to inak, že dnes sa aktualizovali údaje za BA
@januarova mne došlo len na športovú , ale to oni majú už 17.3 na druhu školu ešte čakám tam sme dali termín na 31.1 lebo športová mala mať 24.3 ale dali skôr takže nás pred monitorom čaká makačka na športovej škole ma to od 8.30 do 14.30 tak snáď to nejako dá
Ano je to pravda, a je to uplne otrasne... akurat druhy den len nadavam, ked si tak uvedomim, ake su to nervy. A bude zase len priestor na pchanie sa do zadku a obalocky, lebo ak sa zle clovek rozhodne a druhe prijimacky neurobi, tak sa bude behat od dveri k dveram a vyprosovat a hladat, kam dieta strcit... proste pre ritolezov system.
@januarova DNes mi prislo z jednej skoly a z druhej este cakam...
@simca06022011 to vážne takto funguje?!?
@simca06022011 to sa mi ale nechce verit, ved to uz ode cez edupage
@renatka100 ak ti dieta nechce ist na talentovy odbor, nasledne sa prihlasi napr na gympel (alebo dva) kde beru 100 z xxx deti a nevezmu ho, tak neviem ako cez edupage sa to poriesi, jedine odvolanie (ano cez edu) a obiehat osobne, lebo bude sa musiet rozhodnut skola koho vezme a koho nie.
Teraz mame napr talentovky so 7dnovym rozdielom, 24teho na jednu skolu a 1.4. na druhu.. ak sa mame rozhodnut iba pre jednu a do par dni po vysledkoch tak to bude zaujimave. Podla mna cela tato novota je len na robenie nervov, rodicom, detom...
Syn sa pýtal v škole na priebežný záujem na daný odbor ,ona to pozerala a jemu výchovná poradkyňa povedala o polovicu menej ako je podľa priebežného záujmu na stránke. Povedala ze sa tomu nedá veriť co udávajú pre nás na stránke...tak teraz neviem ako to je ,ci oni majú iný prístup my iný...lebo fakt to deň čo deň sledujem a furt sa to mení..tak teraz ozaj sa asi len nechať prekvapiť.
Nám dnes došlo aj na ďalšiu školu už pozvánka dali skúšky 31.3 takže ma medzi dvoma školami dva týždne takže naberie silu prvé ma už 17.3. Tak uvidíme kde ju vezmú na obe talentove školy sa hlási dosť deti na športovú 144 a berú len 24 a na sbs sa hľadí 152 a berú 52
@andrejka1974 asi myslíš ochrana osôb a majetku ,,to není SBS,,to je široký pojem.
Syn tiež sportova a ochrana osôb...ochrana osôb mi ukazuje 64 berú 18 ,,,výchovná vravela ze podla jej údajov sa hlási 25 ..tak neviem..a sportova vyše 100 neviem koľko sa s jeho športu hlási ..a tiež to ma týždeň po týždni to je všade tak keďže je 1 a 2 termín...zo športovej nám neprišla ešte prihláška...
a moze sa stat, ze vam pridu pozvanky od 2 skol na rovnaky termin?

@mondolina fíha,,tak to potom super.