Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@luxus10 nemože, resp. ak ste sa nepomylili vy a nedali obe skoly na rovnaky termin, ale na to to vychovne kontrolujeme, aby bola 1 skola na 1 termin a druha na 2.
@sorciera24 ako je možné potom ze na druhu školu kde sme dávali 2.termin nám prišla pozvánka na 1.termin ?
@luciq1 chyba v systéme? Omyl...neviem, volajte na školu.
@luciq1 ale termíny boli prvý 24.3. A druhy 31.3., takže neviem,čo ste vy zadali, plus športové môžu mať ešte mimo termíny už od 17.3.
@sorciera24 ďakujem, ešte našej výchovnej som sa pytala keď som zadávala prihlášku nešlo mi dat rovnaký termim.ale no nekrije sa to jedna skola 24.druha 25.3 nechám to asi tak
@sorciera24 no veď. Prvý ma 24. A druhy som zadával 31. A dali 25
@luciq1 to bude asi tým, že je to športová, tie potrebujú skôr, pozri,ak vám to nevadí, tak choďte takto, ak vadí,volajte
@luxus10 nie nemôže , pretože už prihláškach sa dával vždy termín prvých skúšok na talentovky a druhý termín sa dáva na talentovky čiže jeden 24 a druhý 31.3 ale posunuli o týždeň skôr športová
@luciq1 ano ochrana osôb a majetku v Bernolákove ostatné sú v ba súkromne
@andrejka1974 no ale mne to dali 1.termin aj keď som dávala 2.termin. takže môže.
@luciq1 aha nám to tak dali
@bleelka 18.3. ma byt úplná aktualizácia z svs, ved som vám vravela,že zs odosielali do piatku
@bleelka hrozne cisla veru, ved to ani na jeden den sa tolko deti do skoly nezmesti na tie prijimacky
@renatka100 tak to rozdelia na 3 dni
@sorciera24 ďakujem, mala som v pamäti dátum 13.3, tak som si myslela, že 14.3. už budú konečné výsledky a nejak som aj dúfala, že si to nenechajú školy na poslednú chvíľu a všetci už poodosielali. 😁 Ďakujem za info.
@bleelka mali sme povodne posielať do 13.3. (zmenili datum na 14.3.)...do piatku...to sme posielali my zo ZŠ a potom je tam zverejnený dátum 18.3., kedy SVS urobi konecnu aktualizaciu (proste cas na spracovanie).....cisla pokojne mozu aj klesať, elbo zber z januara bol orientacný, kopu rodicov menili školu v priebehu tých 3 tyzdnov aj niekolkokrat (vlastna skusensot), alebo sa rozhodovali na poslednu chvilu.....
@bleelka ano pozerala som a dokonca na jednej znížili aj počet miest na prijatie
@ninan2 aj my sme uz dostali tiez hned rano. Myslis si ze je vobec nejaka sanca, ze prijmu aj z 8 rocnika na 5 rocnu skolu? Tie pocty prihlasenych su enormne, toto som veru fakt necakala na OA.
@renatka100 myslim, ze sa nerobia rozdiely medzi 8. a 9.rocnikom, vezmu toho kto bude mat lepsie vysledky

@luxus10 nie, práve preto zaškrtávate pri žiadosti prvý termín a druhý termín, nemôžte dať dve školy na prvý termín...