Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@simca06022011 T1 = pocet prihlasenych na 1.termin
T1+T2 to je celkovy pocet prihlasenych, obidva terminy spolu.
A vidim, ze mame zaujem o rovnaku skolu? Ci len tak nahodne si odfotila?
@simca06022011 teda nie je ze prednostne 9 takov? Som myslela, ze je to takto
@renatka100 Presnosť určite nemajú ale majú určite vyššiu šancu na prijatie...
@simca06022011 označenie T - je pre talentovky, bez označenia T sú počty bez talentoviek
@renatka100 nie, nie je žiaden rozdiel či 8 alebo 9, rozhodujú čisto body...
@ninan2 preco by mali vyssiu sancu? nieco sa im lepsie boduje? jedine ak sa za rok stihli lepsie pripravit podla mna
@lenka_da ja neviem 🙂 to su BB gymnazia, prve tri som vystrihla, dcera ide na EVG anglicke, a G JGT Francuzke skusit.
@simca06022011 moj syn naopak, prvé francúzske a druhé EVG, ale nemecké. Držím palce. Dcéra je 8. alebo 9. ročník?
@lenka_da 8macka... ja ani neviem aky je rozdiel medzi prvym a druhym, vybrala si a hodila sa prihlaska. Aj tak pre mna to bude velke prekvapenie, ak by ju zobrali, aj keby prijimacky urobila, oproti ostanym jej minimalne body za znamky budu chybat. Na francuzske velmi nechce ist, ale chce vyskusat, ja osobne ju na GJGT nechecm dat, ani na vseobecne, proste mam taky odpor k tej skole a pokym nechce ist na medicinu, podla mna je to zbytocne sa tam tlacit, najma ked viem, ze ona sa uci najma to co ju bavi a co ju nebavi, sa nauci tak aby "dobre bolo", ale necham to na nu.
Tiez drzim palce 🙂)) ja mam pocit,ze ako rodic mam vacsie nervy ako to dieta z toho.
@simca06022011 No u nás to platí 100%, že ja mám väčšie nervy ako syn. On by sa najradšej ešte hral s kamošmi v 9. triede, ale keďže veľká časť kamošov ide tiež skúsiť na prijímačky, tak dúfam, že vydá zo seba maximum. Pre mňa by to bola veľká úľava, keby sme mali strednú školu vyriešenú už tento školský rok.
@lenka_da moja tiez chce ist do 9tky 🙂) Aj vela spoluziakov jej, ale "za vyskusanie nic nedaju", ako to tvrdia, som zvedava, ked pridu vysledky, kto realne naozaj odide. Viac poznam, ktori len "idu skusit" a rozhodnu sa potom.
@simca06022011 my sme to zažívali už pred dvoma rokmi s dcérou, tiež mnohí spolužiaci išli len vyskúšať, ale reálne, nikto nechcel tie stresy zažívať o rok znovu. Každý, kto bol prijatý, tak odišiel z osmičky.
@lenka_da no len u mna, resp pri dcere, je vela deti, co na bilingvalne nechce ist, isli by na vseobecne, ale tak uvidime.
@simca06022011 aktualizovali počty na švs, môj optimizmus sa práve vyparil :/
Tak dnes dcéra robila talentove skúšky ešte sme sa nestihli rozprávať išla na tréning , ale bola tam od 8,30 až do 15.00 som zvedavá čo tam tak dlho robili dozviem sa až večer okolo 20.00 zajtra ju čaká príprava na monitor v stredu ako všetkých monitor a potom si oddýchne chvíľku
@simca06022011 ale ked sa budu musiet do 11 rozhodnut, tak zoberu aj bilingval…
@lenka_da hlavne pokoj, ja sa ukludnujem tym, ze v skole nam povedali, ze este nikdy sa nestalo, ze by nejake dieta im ostalo, ze ho nezobrali kam sa hlasilo... no ale zase nikdy nebolo take harakiri ako teraz,ze sa musia rozhodnut hned
@simca06022011 ale však niekde sa deti dostanú
@simca06022011 Len preto si myslím že majú z 9ky väčšiu šancu, lebo mali ten rok dlhšie na prípravu. A tiež mohli napr stihnúť nejakú olympiádu navyše, za čo majú ďalšie body (na 1 škole, kam sa dcéra hlási, majú).
@lenka_da ja som žiadny optimizmus ani nemala, ale táto posledná aktualizácia ma dorazila. OA Nevadzova má ešte vyššie počty ako Dudova. To už čo je? Aj ostatné poskočili. No hruznica. A mne v nedeľu ochorela dcéra, tak som zvedavá ako ide písať v stredu monitor a v pondelok prijímačky. 🫤
@andrejka1974 niekde jednotkár skončí na učňovke, toto je prístup
@roxana280 to určite nie , jednotkár sa dostane tam , kde bude chcieť aj ti z horšími známkami sa niekde dostanú však som zvedavá , kam sa dostane moja dcéra necháme sa prekvapiť už , aby bol jún aby sme si všetci vydýchli
@lenka_da aj moja by chcela ísť na športovú školu , ale tam sa hlási 144 a berú len 24 a to na základe takentovych skúšok , ktoré boli včera makali od 8.30 do 15.00 tak uvidíme
@andrejka1974 no neviem, pozeram adlerka kde sa hlasi moj syn 20/226 Halova 52/410 tak neviem odkial mate taku istotu?Mne az do placu je, ze on prave o tej halovej sniva. To je elektrotechnika, PC.
@andrejka1974 drzim palce, daj potom vediet 🤞
@roxana280 ano tieto odborne tam sa hlási veľa

@renatka100 Asi nejaké deti hej, ale moju určite nie :D Možno s ročným doučovaním hlavne tej matiky. AJ ovláda super a SJ nadpriemerne. Lenže tam to stačiť na prijatie nebude. Z 9.ročníka majú akurát ten rok navyše na doučko. Moja ledva stíha robiť testy na Hrobákovu, majú toho dosť veľa aj v škole, v kuse nejaké písomky a skúšanie a musí si udržať dobrý prospech, hlavne ak by ju tento rok nikde nezobrali.