Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
Áno, žial tohtoroční si to zliznu. Prosím, ti čo sa vás to týka, čo beriete na prijímačky? Iba pozvánka? Nikde to neviem nájsť a v pozvánke žiadne info
@breeen my len pozvanku kde je prideleny kod - o ziadnom doklade sa nic nepise
Baby, takže zajtra všetkým veľa šťastia (aj pozajtra, niektorým z nás), nech to našim deťúrencom vyjde maximálne super 🙂
Tu pozvánku treba mať vytlačenú?
A nám ten kód inak zmenili, keď prišla pozvánka 1.krat hneď som si to odfotila,,potom som to išla pozrieť a ten kód tam už nebol a dnes keď som to pozerala tak už tam je kód ale iný...takže nechápem
U nás bolo všetko cez Edupage a bola tam pozvánka a ešte osobný dotazník na športovú školu a mali sme ešte doložiť športového lekára a potvrdenia zo športových klubov všetko sme mali vytlačené na ďalšiu školu nemáme nič ale tam ideme až 31.3 tak asi len pozvánku vytlačil ináč kód sme zo športovej školy ani nedostali len zo školy sbs tak som zvedavá ako zistím výsledky asi tam bufu normálne mena
Tak sme prišli.. žiadne doklady nekontrolovali dcére, dala súhlas, podpísala sa a vybavene 😆 mohla som to ísť za ňu spraviť 😂 ( samozrejme zartujem)
Dobry den, prosim je tu niekto, kto si dal prihlasku na 4.rocne Gymnazium Ladislava Novomestskeho Bratislava alebo na 4.rocne Metodovu?
My sme dnes prišli opýtali sa ako sa volá podpísal sa a to bolo všetko. Žiadne pozvánky ani doklady totožnosti nepýtali 😄 my sme tam boli tiež ako rodičia a keď išli písať nás poslali preč. To bolo všetko.
Dcérka na Hrobákovej ukazovala svoj OP s fotkou, ostatní napr. zdravotný preukaz alebo ISIC. Kamoškina dcéra mala iba v mobile zdravotný, aj tak sa dalo. Pozvánku mať vytlačenú nemusela, iba napísaný kód na lístku.
Rodičia mohli ísť len ku vchodu.
Asi každá škola ma svoje pravidlá,,kód dostali až dnes a my sme mohli normálne aj v skole zostať...nepodpísala som ani ja ani syn nič.
Zajtra ma talentovky inde, tam potrebuje mať OP a už teraz kopec papierov musí mať vypisanych a podpísaných
Ano každá škola to ma iné my sme ba športovú školu nedostali žiadny kód normálne tam mali všetci mena , a tak podľa mena išli do triedy , na sbs školu už kód dostala s tam nepotrebujú vôbec žiadne papiere tam ideme 31.3 tak uvidíme ako to tam prebehne na pozvánke mali napísané čas o 7.30 a kód a že si majú vziať športové oblečenie a písacie potreby nič viac nepotrebujú
@andrejka1974 my sme dnes boli ochrana osôb a majetku a zajtra ideme na športovú
Tiez si myslim ze je to velmi zle riesenie ohladom nastupu na stredne skoly. Prosim vas, netahajte uz do vsetkeho politiku. Pokial viem o tom rozhodovali ti isti ludia dosadeni za predoslej vlady! Proste na oboch stranach su "experti". A nie je riesenie vypisovat sem a nadavat. Treba napisat na ministerstvo. Ozvat sa a pomoct tak nam vsetkym. Ak tak urobime viaceri, mame realnu sancu nieco s rym aj urobit. Slusne a otvorene.
@luciq1 boli ste v Bernolákove alebo inde s na športovú idete kam
@andrejka1974 v Handlovej a v TN
@luciq1 aha tak že inde

@luliu Oki, tak aspoň k tej škole, to hádam bude ok, veď bude mať veľa ďalších deti okolo tak sa "zvezie" s nimi 🙂