Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
@breeen budú až 8.4 zo všetkých škôl talentovych skôr nesmú byt
@breeen a ešte pozor nám dnes povedali , že pre rozhodnutie si mame prísť osobne a odvolanie treba podať poštou nestačí cez Edupage ak by neboli prijatý
@andrejka1974 není pravda..my už vieme výsledky s testou čakalo sa ešte na dnes na 2.termin a v stredu by sme mali pravdepodobne dostať...
Nám rozhodnutie pošlú postou a odvolanie bude stačiť cez edupage...každá škola ma svoje pravidlá
@andrejka1974 na škole záleží ako sa dá podať odvolanie, u väčšiny to ide cez Edupage.
@luciq1 neviem asi to fakt je od školy ale na oboch nám povedali , že až v utorok budúci týždeň však uvidíme
Ja tiež viem tak že po druhom kole budú
Aj my až 8.4. Ide ma poraziť. Ak sa odvolanie nebude dať cez edupage, budeme mať problém, keďže budeme obaja s mužom na služobke a syn na školskom výlete v ny
My uz tiez mama vysledky. Dcera je prijata ale chce ist viac na netalentovu skolu. Cize ak toto pustime a na tie 2 sa nedostane, sme v haji.
@rainee to je super, že už viete. Toto je blbá situácia. Pre nás bola talentova škola priorita, takže tento problém nemám, ale neviem ako by som sa rozhodla, či vrabce v hrsti alebo holuba na streche.
Na tej skle, kam chcem dať syna sú ešte v piatok skúšky, tak do utorka budem nervačiť
@tilly nám inak napísali ze výsledky 8.4. A prišli dnes...
@simca06022011 u nás sú ešte v piatok, takže to skôr nebude... veľa detí. Ani s tým nejak nerátam, ale mrzí ma to, lebo to je fakt škola, ktorú sme chceli najviac.
Mňa by zaujímalo ci aj výsledkovej listiny bývajú niekde. Koľko mali bodov atď. Lebo z jednej školy nám už prišlo neprijatie ale mňa by zaujímal výsledok bodový, ak by to napísala zle asi ani odvolanie by som
neposielala a prihlásim ju akurát tak na doučovanie 😂
@tilly no moju nezobrali tam kam chcela a dnes robila na takú skolu kde len "zo srandy" išla... A pol prijímaciek si kreslila, že mat a sj boli veľmi ľahké.. Ale zase tam išli fakt samé kapacity a jej chýbajú body za známky určite oproti jednotka jednotkarom. Ale taka škola ze to by 5 rokov sme sa len trapili.
@simca06022011 určite by to malo byť zverejnené na stránke školy..veď aj kolka je pod čiarou a tak .. ja synove body viem ,ešte neviem finálny rebríček,,tak som zvedavá...
@simca06022011 a na stránke školy to nemajú no som zvedavá , keď nám dôjdu snáď tam budú aj body , my sme robili testy fyzické na 2 školách plus psychologické
@simca06022011 poradovnik uvidime na webe skoly az 8.4., dufam, ze aj pocet bodov...
Ahojte, som naozaj prekvapená že niektoré školy už posielajú výsledky 😳 dcéra bola minulý pondelok na Tilgnerova a včera na Bilíkova. Som nastavená tak, že všetky školy majú dodržať termín zverejnenia 8.4.🤷🏻syn pred troma rokmi sa dostal na Tilgnerova, bolí výsledky aj na dverách školy, počet bodov, poradie a poslali to aj elektronicky. Pekný večer prajem...a pevné nervy 🙃
@andrejka1974 na stránke ešte nemajú, ale budem sledovať ďalšie dni, lebo to môže byť aj vec "itckarov" školských. Kým to tam umiestnia.
@luciq1 tak všade to majú viditelne úplne inak... nás táto škola ledva o niečom informovala m, všetko hľadám kade tade. Druha škola už s prihláškou poslala celý postup, popis všetkého...
@simca06022011 ale ak dcéra na tu školu chce ísť, určite by som podala odvolanie...aj keby je neviem koľko pod čiarou, nikdy neviete kedy motyka vystrelí 😁
@nynak lenže 14ty pod čiarou je nič, hlavne ked okrem.ineho xy nad ciarou su ziaci co su casto prijati na viac skol, cize si vyberu inú a prirodzene by sa to posunulo aj bez odvolania.. kľudne moze byt aj 100-200. Pod čiarou.
Ale áno za skúšku nič nedáme.
@simca06022011 áno, presne ako hovoríš, ten posun môže byť veľký...inak teraz mi dcéra povedala že napr. už aj gymnázium Einsteinova BA posielalo výsledky, jej spolužiačky dve - jedna sa dostala, druhá nie, tak teraz je úplne že na ihlách 🙂
@nynak no ja som bola napr. prekvapena pri jednom gym v bb, ze fakt perfektnych ziakov = chalanov, tiez neprijali. Dcera sa inak aj stazovala, ze prijimacky boli fakt psycho, ze nechape ale ona to nestihala a pritom to nebolo tazke, najme tie "psychologicke",ze pani len "kecala stale" (tak to povedala dcera), malo to tri casti, na kazde im dala ledva 10minut, zvysok fakt prekvakala, ze ani sustredit sa nedalo. Dokonca prijimacky skoncili o pol hodinu skor ako mali. Takze myslim, ze toto malo vplyv na vysledky. Tak mna by zaujimalo, aky harmonogram pouzivali a co sa tam dialo aj na inych predmetoch. Na druhom gymply isli presne ako hodinky, zacali pisat aj skoncili v presny cas, nikto ich nevyrusoval a este si polku casu na matike kreslila...
Ale tak su to nervicky, my ideme z 8micky a ja nestresujem, ked ju nevezmu nikam, vybavim jej doucko aby naozaj perfektne napisala monitor (teraz len tak bez pripravy im dala urobit monitor ucitelka a mala len cca 78%) a aj ten priemer si zlepsila na jedno vysvecko, kedze teraz mava tak okolo 1,5, myslim ze ak chce ist predsa len na gympel, pomoze jej to, lebo mala by tie veci vediet perfektne, inak sa tam utrapi dobiehanim toho co "nevie".

Už máte niekto z talentoviek výsledky?