Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?
Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.
A môžem sa opýtať, je tu niekto kto mal dieťa na prijímačkách Tilgnerova alebo Bilíkova v BA? Výsledky ešte asi nemáte, či?...a komu posielali už rozhodnutia posielali aj tie negatívne, že neprijaty? Lebo niektoré školy vraj posieľajú len rozhodnutia o prijatí, o neprijatí sa dozvieme až toho 8.4. kedy sa to oficiálne zverejní na stránkach školy...
@nynak záleží od školy nám v Bernolákove povedali, že pre rozhodnutie si treba prísť ešte 8.4 poobede do školy či je prijatý alebo neprijatý, pretože odvolanie sa dá podať len vtedy ak mame rozhodnutie v rukách a musíme ho poslať poštou nestačí vraj cez Edupage ba športovej škole nám nič nepovedali , len že výsledky pošlú cez Edupage
@andrejka1974 na Tilgnerovej odvolanie treba doniesť osobne na sekretariát🫣... každá škola iné pravidlá, a ja tu sediviem viac a viac 😀sila je ,že dcéra je vlastne úplne v kľude, len ja to riešim ako cvok 😳
Nám tiež prišli výsledky a syna zobrali na bilingválne gymnázium v Žiline tak my sme šťastní a ostatním držíme palce
Myslite že to tak je? Že prijatí už vedia a ostatní musia čakať do 8. - a povedia že nič?
Baby prosim, podavali ste odvolanie cez edupage? U nas taka moznost bola tak som tam pripojila podpisany dokument a poslala, myslite ze treba aj osobne odniest?
@renatka100 poslala som cez edupage, myslím ze by to malo stačiť, keď tak majú tam na mňa aj tel.kontakt,ved je to podla mňa nonsens ísť osobne niekto školu môže mať aj 10tky kilometrov
@renatka100 iba cez Edupage som dávala odvolanie
@renatka100 my sme pred 2 rokmi posielali iba cez edupage.
Ale ak mate aktivovanu elektronicku schranku, tak vam rozhodnutie skoly pride aj tam a rovnako mozete poslat aj odvolanie.
Samozrejme ze cez edupage som posielala. Nič sa dnes už nerieši osobne poštou, čize ak si to vyslovene neželajú tak nevidím dôvod.
a tu je aj to zvláštne, že uvádzajú, že 8. apríla elektronicky dostanú zákonní zástupcovia rozhodnutie o neprijatí na štúdium, len to tam je uvedené, o neprijatí. každá škola to inak rieši, treba si to poriadne overiť čo chcú...a prihláška išla klasicky, cez Edu...
tu si preskusaju ako citaju rodicia s pochopenim texty :D ved to maju len rozdelene do casti = v jednej pisu co pride neprijatym a co maju orbit, nasledne na to nasleduje co pride prijatym, co maju urobit do kedy. Ziadna veda tam nie je. Jedine koniec je taky, ze proste papierove orzhodnutie o prijati dostane zia,k az ked potvrdi to, ze nastupi na studium =cez edupage (ak ho skola pouziva). CIZE obom aj prijatym aj neprijatym pride DO EDUPAGE 8.4. info o prijati/neprijati.
Každá škola ináč , však uvidíme , keď nám to všetkým dôjde ináč ako prevziať osobne v čase , keď pracujete je skvele ja prichádzam domov o 15.00 a ešte ísť do školy v utorok 8.4. do 16.00 mám čo robiť je to mimo ba a snáď mi nedajú , že na obe školy ísť to by sa nedalo
@simca06022011 nuž 🙂...ale je tam aj alternatíva, ak základná škola uchádzača nepoužíva edupage...tam už je otázne, ak teda nepoužíva edupage, tak nemôže ani dostať elektronicky cez edupage rozhodnutie, žiadne 😎...až také jasné to veru nie je..ja mám len nervy že ešte nič neviem, inak som s tým OK a proste musím vydržať ešte 😉
ako píše @simca06022011 , celé to bude prebiehať cez edupage... až nakoniec, tí, čo potvrdia, že naozaj na školu aj nastúpia, tak si pôjdu osobne prevziať rozhodnutie o prijatí
Tí, čo nemajú edupage, uvádzali svoj e-mail, resp. ak majú elektronickú schránku, tak dostanú rozhodnutie tam
@nynak tak ale to si hadam precita uz kazdy, alternativu. A pisu na zaciatku ze ide to do edupage a bude to vyvesene na dverach skoly,nebudu posielat NIC.
@simca06022011 myslim, postou.

@luciq1 treba dúfať 🥺, ani ja neviem čo očakávať od toho odvolania... Akú školu ste mali druhú? Máte už odtiaľ výsledky?