icon

Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?

bleelka
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.

ninan2
3. apr 2025

Prišlo nám práve z OA Hrobáková, že dcéru zobrali 🙂 Je 8mačka, takže super. Ide sa teraz drviť nemčinu 😀

nynak
3. apr 2025

@simca06022011 veď ja len tak, aby reč nestála 🙂 mňa len štve, že som bola tak vnútorne nastavené že budem len toho 8. apríla hysterická a sledovať každé jedno cinknutie mobilu a urobili mi škrt cez rozpočet že niektoré školy teraz už skôr informujú, niektoré nie , tak som v takom napätí už teraz, to je všetko 😉 pokiaľ si dobre spomínam spred tých troch rokov tak sa naozaj striktne dodržiaval termín oznamovania výsledkov, ale nie som si istá..

nynak
3. apr 2025

@ninan2 úplne super, veľmi gratulujem 👏

nynak
3. apr 2025

@ninan2 no vidíš aká šikovná 👍

lenka_da
3. apr 2025

@nynak pre rodičov sú to riadne stresy, chápem, tiež som nervná... ale to bolo aj v minulosti, že niektoré školy proste informujú skôr, ešte pred termínom, aj keď by nemali... ale na druhej strane, rodič aspoň vie, na čom je

nynak
3. apr 2025

@lenka_da nevedela som, fakt som bola v tom že je ten termín záväzný, tu som si to prečítala až náhodou a som sa aj zaregistrovala kvôli tomu na koníkovi 🙂

ninan2
3. apr 2025

@nynak žiaľ jej veľmi dobrú kamošku nie, pre nedostatok miesta - predpokladám teda, že prijímačky spravila, len je niekde pod čiarou. Skúsia sa odvolať a hádam to vyjde. Neviem ešte presné výsledky s poradím.

nynak
3. apr 2025

@ninan2 veď uvidia, ale kamoškami určite ostanú v každom prípade...😉

nynak
3. apr 2025

@ninan2 a čakáte ešte Dudovú teda, či?...a kam by išla keby na obidve sa dostala?

angela1
3. apr 2025

@eunomia30 naša dcéra GJH

eunomia30
3. apr 2025

@angela1 Bilingual? Môj syn skúša aj Gamcu, ale je 8. tak len bilingual. Stihla dcéra matiku na Gjh, ak teda skúša bilingual?

ninan2
3. apr 2025

@nynak Tam sa určite nedostane a preferuje Hrobákovu, takže nie je o čom 🙂

nynak
3. apr 2025

@ninan2 veľmi vám to prajem že to takto pekne vyšlo, pozdravujem ju šikovnicu 🙂

sammy
3. apr 2025

@ninan2 Aj moju vzali na Hrobákovu. No ešte nevie, či tam chce ísť...

ninan2
3. apr 2025

@sammy No super, a akú máte druhú alternatívu? Treba počkať a uvidíte...

bleelka
autor
3. apr 2025

@sammy blahoželám. A prečo nevie či tam chce ísť? Aj našu zobrali. A bola to jej 1.voľba. Dnes ráno to prišlo.
@ninan2 blahoželám! Takže už ste potrvdili nástup?

ninan2
3. apr 2025

@bleelka Ešte nie, lebo tam treba odfotiť papier s podpismi oboch rodičov. Ale možno počkáme aj na Dudovu, keďže to neponáhľa. Každopádne chcela viac Hrobákovu, na Dudovej sa jej nepáčilo na prijímačkach a taktiež AJ ovláda výborne, nemalo by to pre teda až taký prínos.

sammy
3. apr 2025

@ninan2
@bleelka Ona je deviatačka a robila ešte prijímačky na Pankúchovej, no tam tomu nedávame veľkú nádej, bol tam masaker. Ale najradšej by asi šla na klasické 4-ročné gymnázium ( má podanú prihlášku na Metodke a na Einsteinovej).

simoli
3. apr 2025

@bleelka no tak to je paráda, super !!! OA Karvaša ? Tak to na 4-ročné už nejdete vôbec 🙂

ninan2
3. apr 2025

@sammy Aha jasné. My sme z Petržalky, poznám tie školy. Na Pankuchovu to bude určite problém. Einsteinova by mala byť ok, tam nie je moc nával. Metodka je ťažšia. Čiže teraz neviete či to potvrdiť? To je dosť blbé teda...

ninan2
3. apr 2025

@simoli Aj my na Hrobákovu 🙂 Vaša tam myslím už chodí, či?

simoli
3. apr 2025

@ninan2 všetkým držím palce 🙂 Ja už mám mojich uprataných na GJH chvalabohu (4. a 2. ročník) toto zažívať radšej robiť do kameňolomu 😉

sbaj123
3. apr 2025

Prišli niekomu už výsledky z Bilíkovej alebo Metodovej?

nynak
3. apr 2025

@sbaj123 z Bilíkovej nič, ani Tilgnerova

angela1
3. apr 2025

@eunomia30 aj naša je 8 smačka. Povedala že matika bola ozaj ťažká a nie je si istá že ju správnej vypracovala 🤷‍♀️. Gamca mala ťažšie prijímačky? Naša si dala druhú GFL

bleelka
autor
3. apr 2025

@ninan2 ja som myslela, že stačí odkliknúť v Edupage, že záväzne potvrdzujem, že nastúpi.

bleelka
autor
3. apr 2025

@simoli nie, nejdeme na 4-ročné. Dcéra mala prioritu túto školu a aj ju vzali. Ale zaujíma ma ešte ako dopadla na druhej bilingvalnej. To nám ešte neprišlo. A neviem ako to je v Edupage, že keď potvrdim toto či príde potom na potvrdenie aj druhá škola. Či to systém nejak nezablokuje a neumožní záväzne potvrdiť len jednu. Neviete niekto?

sorciera24
3. apr 2025

@bleelka ešte nic nepotvrdzujte, až ked vám príde aj druha skola, uvidite obe a a až potom potvrdíte jednu a system zvysnu zablokuje.....teraz to este nerobte, máte do 11.4. čas...

simoli
3. apr 2025

@bleelka nepotvrdzuj, len v prípade že by toto bola vaša priorita a nič iné nechcete, inak čakajte 🙂

simca06022011
3. apr 2025

@bleelka zavazne mozes potvrdit len jednu skolu