icon

Prijímačky na strednú školu 2025: Aké sú nové pravidlá?

bleelka
18. jan 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či je to pravda, že ak si dieťa podá prihlášku na talentový odbor, na ktorý ho potom aj príjmu, musí do týždňa potvrdiť nástup a ak potvrdí, že nastupuje, v Edupage sa mu zablokuje možnosť ísť vykonať prijímačky na netalentový odbor? V podstate majú teraz deviataci možnosť ísť na prijímačky nie na 4, ale na 2 školy. Je to tak? Ďakujem.

sammy
3. apr 2025

@ninan2 Musí sa rozhodnúť. Je fakt škoda, že nemá na výber a ak to nepotvrdíme, čaká nás stres ešte do polky mája..

andrejka1974
3. apr 2025

My ešte tiež stále čakáme utorok to istí dúfam, že nás aspoň na jednu z talentovych vezmú , uvidíme

bleelka
autor
3. apr 2025

@sorciera24
@simoli ďakujem krásne dámy. Čiže keby som teraz potvrdila, tak sa ani nedozviem či ju na druhú školu zobrali?

nynak
3. apr 2025

@bleelka tak toto je dobrá otázka na tému čítaj s porozumením 🙃to len mne dnes bolo naznačené že mi zo nejde a uznávam , nie je to sranda 🤷🏻no, môj názor, počkaj do 8.4. a máš pokoj 🙃, to určite musia školy v ten deň zverejniť výsledky. Čiže sa dozvies...tak ci tak .Do 11.4. musíš záväzné potvrdiť nástup ,len na jednu školu . Teoreticky si myslím že aj teraz môžeš potvrdiť, tie výsledky z druhej školy budú minimálne zverejnenej. A ..ak ju na druhú školu nezoberú, ozes podad odvolanie do 15.4. a ak ju zoberú, na tú druhú školu, na odvolanie!!!vtedy, len vtedy môžeš toto prvé rozhodnutie rozhodnutie o nástupe na prvú školu zmeniť. Padá jeho záväznosť.Asi tak 😉

nynak
3. apr 2025

@bleelka určite sa dozvies minimálne z dvier školy kde to musí, verím tomu, musí byť v papierovej forme zverejnené.

bleelka
autor
3. apr 2025

@nynak áno, toto som mala ako "záložnú" možnosť, že na webe školy alebo dverách to určite bude.

bleelka
autor
3. apr 2025

@nynak ja sa rada uisťujem v tomto svete, kde si ľudia radi vysvetľujú veci po svojom. "Čaro" internetovej komunikácie, keď človek môže veci pochopiť rôzne ak tam nie je adekvátny smajlík.😁 Ďakujem pekne za vysvetlenie a potvrdenie.

nynak
3. apr 2025

@bleelka musí byť bleelka, musí 👊🏻😉ja stále nič neviem o nás, tak mierne saliem😲🙃ale aspoň vy už mate co potvrdiť, gratulujem 👍🏻

lenka_da
3. apr 2025

@bleelka ak mas prioritnu tu druhu skolu, tak vydrz do 8.4., skola musi zverejnit vysledky aj na svojom webe, je to v pokynoch ministerstva. Podla kodu ziaka budes vidiet, ci je prijata alebo je pod ciarou. Este stale budes moct podat odvolanie a pockat, ci sa do 11.4. posunie ciara alebo potvrdite nastup na tu skolu, kde vas prijali.

nynak
3. apr 2025

@lenka_da určite treba už tých pár dní vydržať , to hovorí tá pravá, čiže ja 😅8.4. budeme všetko vedieť, vydržať 🥺 kokso, také nervy toto 🙃

nynak
3. apr 2025

Dievčatá, fakt nám to systém neuľahčuje. Tento rok úplne, že úplne. ja mám síce osmacku, čiže o rok zase sa dá,ale,🥺a hrdá matka už 2 detí v pracovnom procese po úspešnom absolvovaní VS😀🫣 a jedno ešte na gymnaziu, len tato moja posledná šulina mi ostala ešte vysiet. A úprimne mám dojem že je to stále ťažšie a ťažšie. Fakt všetkým veľmi prajem nech to výjde 👍🏻 a je mi ľúto deviatakov, tie dilemy či brat, či nebrať. Ísť či neísť. Dúfam že túto kravinu tohoročnú prehodnotia...😳

andrejka1974
3. apr 2025

Však ja mám tiež už troch mimo škôl a teraz dcéra úplne iné , ako chalani ešte , že pri najmladšej to už absolvovať nebudem , tam budem musieť o pár rokov riešiť , kde ju dám do dss je autistka , aké to je niečo iné a držím všetkým päste , nech sa deti dostanú tam , kde chcú v utorok budeme už všetci vedieť

nynak
3. apr 2025

@andrejka1974 Andrejka, máš toho ešte pred sebou veľa, určite to ale dáte...bude všetko dobré, ako má byť 😍

nynak
3. apr 2025

Viem, že je to mimo témy, aspoň nám ubehne čas. Mne hlavne 😉 dcéra chodí na ZŠ Sokolíkova , Dúbravka. Dievčatá, vedľajšia trieda osmacky, boli vraj pred pár dňami prichytene na vecku ako fajcia vajpky. Včera ju p.uucitelka pred vstupom na wc vyzvala, nech ukáže čo má vo vackoch. Dnes na obede jej dve spolužiačky, náhodný výber, dokonca museli ukázať obsah tašiek. ja chápem, beriem, ale hon na čarodejnice začal. Dcera má skúsenosti už pred týmto, má mihalnice čierne a výrazne, dvakrát sa už stalo, že bola testovaná odmaľovaním, 😁😆😅😂😂🤣či nie je namaľovaná 🫣 proste určite si ju neglorifikujem,ale máte s tým skúsenosti? Ja to ani veľmi neprežívam, len ona že zásah do súkromia🤷🏻. Ale na tej škole je to celkom bežné...

lenka_da
4. apr 2025

@nynak tie mihalnice si tiez myslim, ze je zasah do sukromia. Pokial nie je vymalovana ako velkonocne vajicko, nejake mihalnice ich nemaju co zaujimat, aj keby just boli namalovane. S tymi vajpkami chapem, je to velky problem na skolach a ucitelia nevedia, co s tym robit. Ale kontrolovat vrecka asi nie je spravna cesta. Deti vedia byt velmi vynaliezave a akurat ich tato "nahanacka" moze dobre bavit ale nepresvedci ich, preco nemaju fajcit :/

ninan2
4. apr 2025

@bleelka No ja keď som stlačila v Edupage ze chcem potvrdiť nástup, v ďalšom kroku to pýtalo priložiť podpísaný papier. Až potom sa to dá odoslať. Počkáme teda ale ešte na Dudovu, tým pár dní hore dole je jedno, aj keď tam dcérka ísť aj tak nechce.
Inak jej kamoška ktorú nezobrali, mala vraj napísaný v rozhodnutí počet bodov (tuším 102). Čo som ja rátala, moja má iba za vysvedčko 100 bodov a min. + 28 keďže prešla testom. Tak nevieme či je reálne, aby kamošku na odvolanie zobrali. Som zvedavá na ten papier s bodmi, ale bude asi až v utorok.

tilly
4. apr 2025

@nynak u nás sa riešil zuvaci tabak v koši. Neriešili to násilne, žiadne znížené známky zo správania, len dostali decká prednášku o škodlivosti a nechali na rodičoch postihy.

bleelka
autor
4. apr 2025

@nynak ďakujeme krásne za blahoželanie.
K tej kontrole na škole. My sme tento rok na začiatku podpisovali taky súhlas, aby mohli kontrolovať tašky deťom a prehľadať dieťa bez prítomnosti rodiča pri podozrení na omamné látky a podobne. Takže ak ste toto podpisovali a ste o tom informovaní, majú ma to právo. S mihalnicami a linkami bojujeme už od 7.triedy. našťastie teraz ako deviatačky ich už neriešia. Ale bol to boj. 7.rocnik keď mala tie linky len jemnucke, bolo to pekné, ale potom keď sa si ich maľovala hrubšie, už to bolo vidieť a bolo dohováranie z našej strany ako rodičov, aj zo strany učiteľov. No dcéra sa tak citila dobre, komfortne, mala dosť akné, tak si dávala make up aby to zakryla, tým pádom jej "zmizli" oči, tak si ich "dokreslila" a bolo vymaľované. Doslova. 😅 Ale ja vravím, že stále lepšie takto ako riešiť psychicke problémy, že sa sama sebe nepáči, sebapoškodzovanie či poruchy príjmu potravy. Takže všetko je o vzájomnom vykomunikovaní a ústupkoch na oboch stranách. Ona zjemnila makeup, ten jej potom tolerovali a bolo dobre. Hlavne nech sa deti cítia dobre a spokojne a potom sa všetko ľahšie zvláda. Si myslím no.

melisa281
4. apr 2025

@bleelka u našich na škole hovorila učiteľka, že a to hlavne dievčatá majú také dlhé škaredé neostrihané a špinavé nechty, že doniesla až nožničky do školy a povinne si museli ostrihať všetci nechty 😄 že to už nie je normálne ako chodia 😂

luciq1
4. apr 2025

@ninan2 ale malo by stačiť od jedného rodiča, preto sa dávalo to čestné prehlásenie

nynak
4. apr 2025

ďakujem dievčatá, vidím že nie sme jediná "bláznivá" škola, tam sa dejú všelijaké veci... hlavne pokiaľ ide o vizáž dievčat, ale čo už. My sme nič nepodpisovali pokiaľ ide o takúto osobnú kontrolu, ale ja s tým nemám problém. Sú to výmyselníci, nech sú troch v strehu 🙂 Vajpky sú výmysel presne určené pre takéto decká, lebo na rozdiel od bežných cíg ich necítiť tak intenzívne, tak skúšajú...

rainee
4. apr 2025

@ninan2 ak sa rozhodujete medzi hrobakovou a dudovou, urcite hrobakova je lepsia volba.

ajja1
4. apr 2025

@sammy ako ste dopadli na Pankuchovej? Nam dnes prislo - neprijata ☹ Pritom dcera mala z prijmaciek fantasticky pocit, ze skoro vsetko vedela a co tipla bolo spravne, ked sme to doma preverili. ☹

sammy
4. apr 2025

@ajja1 Tiež neprijatá. Moja nemala až taký fantastický pocit, vraj matiku vôbec nestíhala a zo slovenčiny tam bolo veľa somarín vyslovene na tipovanie. Už som len zvedavá, koľká skončila.

ajja1
4. apr 2025

@sammy Tvoja sla z 8, co 9. rocnika? Nasa z 9. vlani skusala tiez a mala rovnaky pocit ako moja. Dobre som pochopila, ze rozhodnutie sa da prevziat osobne len v pondelok 7.4? To je novinka, vlani bolo na to par dni....

ajja1
4. apr 2025

@ajja1 oprava, ...rovnaky pocit ako Tvoja 😉

sammy
4. apr 2025

@ajja1 Šla z 9. ročníka. Aj minulý rok skúšala, to síce spravila, ale bola nejaká 230. pod čiarou.

sammy
4. apr 2025

@ajja1 Inak, s tým rozhodnutím to pekne domrvili. Ani človek nevie, či sa oplatí dať odvolanie a má sa trepať po rozhodnutie...

andrejka1974
4. apr 2025

@sammy nám povedali na škole v Bernolákove , že si musíme prísť všetci pre rozhodnutie či je prijatý alebo nie je 8.4 neviem načo preháňajú ľudí SIM zvedavá ako to bude na športovej škole či sk tam budem musieť ísť , mám doma autistku a tu musí niekto strážiť dcéra dôjde okolo 15.00 domov ja tiež z prace s ešte ísť na obe školy sa asi zbláznim a muž je v práci do 18.30 som zvedavá čo ešte vymyslia a to ešte nemám ani jedno rozhodnutie

nynak
4. apr 2025

@andrejka1974 Andrejka ani ja 🥺ale snáď to zvládnete 👍🏻