icon

Prijímačky - neúspech

123ja321
20. máj 2022

Ahojte, som nestastna,az mi je do placu. Dcera robila prijmacky na 2 gymka a ani na jedno ju nevzali.na nedno mali prijat 104 a ona je 143 a na dalsom 28 a ona bola 94. Na oba sme dali odvolanie a teraz cakame..skusala som obvolat aj ine skoly ale hned mi povedali ze nie..ze uz nemusim ani volat.. ani netusim co bude ak ju neprijmu na odvolanie...na vysvedceni mala povacsinou jednotky...ved predsa nepojde s jednotkami na ucnovku..(ospravedlnujem sa,nikoho som nechcela urazit) Netusim aky postup dalej...

Strana
z4
anjelicek26
20. máj 2022

Bohuzial je skola a skola, jednotky na jednej skole by boli trojky na inej :( Nepripravovala sa na prijimacky poriadne? Ci trema? Odvolat sa mozes, ale ona je hlboko pod ciarou... hladala by som ine skoly v okoli, nie su to len ucnovky. Po roku moze ist na prijimacky zasa a prestupit.

kofa77
20. máj 2022

mne je vzdy luto, ked to citam, tych deti, bohuzial, silne rocniky nastupuju, drzim vam palce, nech nieco najdete. nas to caka na druhy rok. a nejaka stredna ekonomicka? potom by skusila o rok zas gymnazium

pbra40
20. máj 2022

Nie su niekde aj druhe kola prijimaciek?

pribinak
20. máj 2022

Prinajhoršom ju niekde upracete a o rok skúsi skúšky na gympel znovu
Ešte sa rebríčky budú posúvať, lebo niektoré decka sa dostanú aj na 2-3 školy a výberu di inú ajo chce tvoja dcéra.

Je mi jej ľúto, lebo niekedy je to len o šťasti.

lubmar
20. máj 2022

Druhe kola prijimaciek budu robit iba skoly, ktorym zostanu volne miesta, gymnazia to uz vacsinou bohuzial nebudu😔

limoncino
20. máj 2022

A to existujú len gymnázia a ucnovky? Už počas podávania prihlášok ste mali mať plán B, a ísť na prijímačky aj inam ako na gymnázium. Moja dcéra mala tri prihlášky, všade prijímačky spravila, na dve sa kvôli nedostatku miesta nedostala, ale zobrali ju na školu kam chcela najviac ísť.
Popozeraj si školy v okolí, ale podľa mňa toto riesite sakra neskoro a už na začiatku ste mali rátať s tým, že sa tam dostať nemusí

fineta
20. máj 2022

Myslíte si, ze ste mohli spraviť niečo inak?
Výchovná na ZŠ nemá nejaký návrh?

lucka_ke
20. máj 2022

skúste súkromné gymnázium, obchodnú akadémiu alebo podobnú školu, niekde ju zobrať musia máme povinnú 10ročnú dochádzku

markus1
Odpoveď bola odstránená
baboobchod
20. máj 2022

@limoncino Joj ty si múdra, až si ma nahnevala 😂
Sme na tom podobne ako autorka. Syn sa učí dobre (1-2), je medzi tromi najlepšími v triede. Prihlášky sme dali na Sps elektrotechnické (4 ks, viac sa nedalo), presne s kalkuláciou, že gymple nemusia vyjsť. Zato spolužiačky idu na gymple s trojkami…by ma zaujimalo, ako dopadli.
No a čo sa nestalo… syn nie je prijatý nikde. Zjavne je na počítačové odbory pretlak a spraviť prijímačky iba mierne nadpriemerne nestačí, nedostatok miesta. Tiež sme dali odvolania a čakáme…. Neviem, čo s nami bude 🤷🏼‍♀️

mirage
20. máj 2022

@markus1 risk? ked je dieta sikovne, chodi na doucovanie, ma vysledky zo sportu aj z olympiad, preco by si nemalo dat na dve gymnazia?

anjelicek26
20. máj 2022

Vela deti je proste tento rok, velmi vela :( A mam pocit, ze skoly vobec tomu neprisposobili pocty, viem, niektore nemaju ako, ale aj tak..

grace55
20. máj 2022

@123ja321 skúste pozrieť aké boli volne miesta pre 2.kolo v minulom roku bo vašom kraji. Je šanca ze teraz to bude podobné. Voľbe miesta bývajú aj na menej vychytenych gymnáziách v iných okresoch, pogugli. Hlavne sah nevzdávajte, v podobnej situacii je teraz veľa šikovných deti.

limoncino
20. máj 2022

@baboobchod prečo akonáhle niekto dá iný pohľad musí byť premudrely? Len sa na to možno pozerám trochu inak, lebo presne to čo si napísala, gymnázia a elektrotechnicke školy sú presne tie školy, kde sa hlási najviac detí. Je to tak už zopár rokov, my sme už asi od zimy sledovali stránky nucemu, kde sa pridával priebežný záujem o štúdium na školách, koľko tried školy otvárajú atď. Aj toto mohla byť cesta. A presne ako tu niekto spomenul, jednotkár na jednej škole nemusí byť na tej istej úrovni ako jednotkár na druhej.

dominidi
20. máj 2022

A ma predstavu, comu by sa chcela venovat po skole? Lebo gympel nemusi byt vzdy vyhra. Ja som bola tiez jednotkarka, ale vedela som ze vela predmetov z gympla nevyuzijem kedze sa tym smerom nechcem uberat, napr fyzika, chemia, biologia... Najviac ma oslovil marketing/turizmus/praca s ludmi, takze som isla na SOŠ a za rovnake 4 roky mam okrem maturity aj staz a vyucny list🤷‍♀️ Ja by som nikdy nemenila, aj napriek tomu ze som mala na gympel a mama bola z mojho rozhodnutia nestastna..
Rovnako aj starsi brat bol jednotkar ale vzdy tuzil byt automechanik, takze ucnovka. Je uspesny v obore ktory ho bavi a nonstop ma plno.

elenka74
20. máj 2022

Treba skúsiť aj iné stredné školy, veď nemusí ísť len učňovku.

limoncino
20. máj 2022

@dominidi presne ako moja dcéra, tiež by mala na gymnázium, ale nechcela tam ísť, pretože čo potom s tým ak by nechcela študovať ďalej

limoncino
20. máj 2022

@mirage presne pre to, čo sa stalo autorke

baboobchod
20. máj 2022

@limoncino v tom, že ani to, čo radíš, že “mala urobiť” zjavne nepomohlo, minimálne v našom prípade. My sme naschval vybrali odbory nie “programovacie” ale take, čo sme mysleli, že nebudú tak vychytené 😂 ale možno išli viacerí takouto úvahou 😁 tvojej dcére gratulujem k prijatiu. My s autorkou budeme týždeň-dva v napätí a hľadať alternatívy… čo už 🤷🏼‍♀️

sindyem
20. máj 2022

Na prvom gympli je len tretia pod ciarou...ziaden strach, dostane sa tam. 🙏 Minimalne jedna tretina z tych deti co sa tam prihlasila sa prihlasila aj inde a toto bola pre nich len zalozna skola, takze deti pod ciarou sa poposuvaju este hore. Drzim palce 🙂 inak info o silnych rocnikoch je hlupost..po pandemii chudata decka zial vychadzaju zo skol hlupejsie ako po ine roky. Znamky maju na papieri mozno lepsie, lebo z domu sa lahsie podvadza, ale vedomosti chybaju. Svokra je ucitelka na dochodku a doucuje decka zo zakladky slovensky jazyk, tak jej par vzoriek cez ruky preslo uz... Jediny zadrhel moze byt len v tom, ze naozaj vacsi naval deti...inak si to neviem vysvetlit, ze tolko nestastnych mamiciek sem pise.

limoncino
20. máj 2022

@baboobchod možno v jej by to pomohlo, vy ste rozmýšľali inak, aj dopredu. Len vám to bohuzial nevyšlo. Pozerám,.že ste z BA a tam sa hlási veľa detí aj z okolitých miest a okresov, takže aj to je zjavne dôvod prečo sa syn nikde neumiestnil.
Snáď syna zoberú niekam na odvolanie, držím palce. Kiežby moja mama takto rozmýšľala a nepchala ma na školu kam som nechcela ísť len preto, že jej kamarátka poradila 🙄🙄🙄 a potom som bola presne v tej situácii ako je teraz Tvoj syn a hrozilo mi, že skončím na učňovke, moja triedna vtedy skoro omdlela 😀

anita1978
Odpoveď bola odstránená
kataina
20. máj 2022

ked dal kazdy dve prihlasky, tak logicky je prihlasenych 2x tolko deti ako mozu prijať. Ked prebehne zapis tak sa na kazdej skole sa uvolnia nejake miesta. Potom pride rad aj na tych pod ciarou. Ucnovky uz takmer neexistuju, Viac je strednych odbornych skôl. A mimochodom, dieťa MUSIA niekam prijať, takže prijmu ho, to zariadi samospravny kraj. Ked sa vam nebude pačiť, potom budete uvažovať o prestupe na inu školu

danik1505
20. máj 2022

@sindyem tretia pod čiarou?

janage
20. máj 2022

Hlavu hore, u nás sa tak poposúval rebríček, že sa dostali mnohí, čo boli pod čiarou.
A ak aj nie, skúste vybrať iné z voľných škôl do 2.kola a skúsite prestup. Budete sa informovať v septembri a počas roka.

vivincek
20. máj 2022

rebricek sa este poposuva,nezufajte,na tej prvej skole by sa podla mna mohlo podarit.
Syn takto siel na gympel,brali tusim 60 deti,on bol po prijimackach nieco tesne pod 100 a tak sa to poposuvalo,ze volali,ze ho prijimaju,ani odvolanie sme nedavali....

sindyem
20. máj 2022

@danik1505 boze fakt 🙊.. tak to sa ospravedlnujem, z nejakeho dovodu som precitala 140 namiesto 104...

danik1505
20. máj 2022

@sindyem veď v pohode 😉

baboobchod
20. máj 2022

Inak neviete náhodou, ak bude niekde druhé kolo - to sa bude môcť dať iba jedna prihláška? Lebo nasla som ze prijímačky budú 21.6…. Takze iba jedny je reálne absolvovať? 😱

roxanna
20. máj 2022

@123ja321 verím, že si nešťastná, aj nám sa to stalo, bola som v šoku. Predminulý rok sa syn hlásil na 4 školy a nedostal sa ani na jednu. Popodavali sme odvolania ( okrem bilingualneho gymka, tam som vedela že je bez šance ), nakoniec ho prijali na všetky tri a mohol si vyberať. Bol dosť hlboko pod čiarou a tým, že vlastne dve miesta odmietol, sa to posunulo ešte hlbšie. Nevesajte hlavu, to kde je na 40. mieste pod čiarou, ešte môže vyjsť.
Ak nie, skúšaj obvolavat súkromné školy, čo by boli pre dcéru aspoň trochu prijateľné, ja som mala pre syna v zálohe súkromné športové gymnázium.
Ak nie, bude vypísané druhé kolo prijímačiek, ostalo veľa zaujímavých možnosti, viem, že aj jedno gymnázium tam malo dosť neobsadených miest, tuším F. G. Lorcu. Aj veľa stredných priemysloviek, myslím, že aj nejaké obchodné akadémie.
Niekoho syn sa tu nedostal na elektrotechnickú priemyslovku, na SPSE K. Adlera bolo v druhom kole veľa voľných miest, a to je kvalitná škola. Ale teda neviem odkiaľ ste, táto je v BA. A neviem, aký je stav teraz. Ale podľa mňa v Bratislave na SPSE budú voľné miesta, môže ísť aj na internát.
Ak by sa ani v druhom kole nedostala, musí pre ňu nájsť umiestnenie samosprávny kraj v spolupráci s rodičom a výchovnú poradkyňou, ale to nepredpokladám
Verím, že vám vyjde odvolanie✊

Strana
z4