icon

Prítomnosť rodiča pri vyšetrení teenagera

17. nov 2025

Ste prítomný pri vyšetreniach teenagerov, alebo ich len počkáte?. Syna čaká preventívka. Dnes bol na krvi.

Strana
z2
anonym_b67d67
17. nov 2025

Som zodpovedna za dieta rovnako, ci ma 5 ci 15, chcem vediet ake ma vysledky, mozno nieco zisti mozno nie.mozno odporuci nejake vysetrenie, mozno nie. Nebudem sa spoliehat na dieta, ktore tam ma asi riadny stres, ze mi vsetko povie. Vies sa predsa otocit pri vysetrovani. Ak je problem tam

mane01
17. nov 2025
@anonym_95c59b

Ja aj moje sestry sme chodili cca od 16 samé aj k zubárovi , dr nikdy nič na to nepovedala , príde mi divné žeby som v takom veku ešte chodila s mamou 🙈

@anonym_95c59b aj ja som chodila sama, od 13, dokonca som chodila miesto mamy s mladšími súrodencami ako teenagerka. Dnes už to ale nie je možné. Lekár to dieťa môže odmietnuť vyšetriť.

luccija
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_075be4 jasné, viem že ide o podpis, ale ide o to či môže byť u lekárky sám

@anonym_autor nie je to formalita a máš byť vo vnútri.Mna sa pýtala všetko odkedy nosí okuliare, aké dioptrie či chodíme každý rok na kontrolu, hľadala v karte aj staršie veci čo sme chodili k ortopedovi, chirurgovi.Zakezi aj od doktorky ako je precízna.Chalanom prehmatava semenníky ..čítala, pozerala jej chrbticu, prehmatava uzliny, brucho, ploché nohy, so znamienkami nás poslala ku koznej, váha....

autor
17. nov 2025

Práve preto sa pýtam, lebo mu predtým robila dôkladné prehliadky.

vulka
17. nov 2025

@anonym_autor S dcérou na preventívku na gyndu sa vteperíš dnu?

anonym_e3727a
17. nov 2025

@anonym_autor pri preventivke keď sestrička kontroluje meria,váži berie krv som tam potom ked ide s doktorkou do zadu ja čakám pri sestričke. Potom sa mna ešte MUDr. pýta čo chce vedieť a ma informuje (15r.prehliadka)

anonym_e3727a
17. nov 2025
@anonym_b67d67

Som zodpovedna za dieta rovnako, ci ma 5 ci 15, chcem vediet ake ma vysledky, mozno nieco zisti mozno nie.mozno odporuci nejake vysetrenie, mozno nie. Nebudem sa spoliehat na dieta, ktore tam ma asi riadny stres, ze mi vsetko povie. Vies sa predsa otocit pri vysetrovani. Ak je problem tam

@anonym_b67d67 ale otázka neznie ze ci dieťa pošleš totalne samé k doktorke. Ale či sa vtrepes aj dnu kde ho vyšetruje. Fakt si neviem predstaviť byt tam kebyze je dcéra u gynekológa alebo synovi vyšetruje semenníky. Ved informacie ti doktora predsa povie.

natalka13
17. nov 2025
@vulka

@vulka teens chodia na preventivky ku gyn?
Od akeho veku? Preplaca to poistovna?

anonym_e3727a
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_075be4 jasné, viem že ide o podpis, ale ide o to či môže byť u lekárky sám

@anonym_autor podla mna tu sa pletú dve rôzne veci.
1. Totalne samé dieťa poslať k doktorovi
2. Čakať kým doktorka vyšetrí dieťa pri sestričke a doktorka ti všetky info povie a musíš popodpisovat

anonym_7929ba
17. nov 2025

Ja som lekar a veru trvám na tom, že rodič je prítomný v miestnosti. Pokial nemá nad 18, tak bude rodič v miestnosti s dietatom. Často sa deti hanbia aj hovoriť, dokonca aj teenage vek, tak povie rodič s čim prišli atd. Aby zbytočne nedochádzalo k nedorozumeniam.

autor
17. nov 2025
@anonym_e3727a

@anonym_autor podla mna tu sa pletú dve rôzne veci.
1. Totalne samé dieťa poslať k doktorovi
2. Čakať kým doktorka vyšetrí dieťa pri sestričke a doktorka ti všetky info povie a musíš popodpisovat

@anonym_e3727a otazku som dala: ste pritomný pri vyšetreniach?

anonym_7929ba
17. nov 2025
@anonym_e3727a

@anonym_b67d67 ale otázka neznie ze ci dieťa pošleš totalne samé k doktorke. Ale či sa vtrepes aj dnu kde ho vyšetruje. Fakt si neviem predstaviť byt tam kebyze je dcéra u gynekológa alebo synovi vyšetruje semenníky. Ved informacie ti doktora predsa povie.

@anonym_e3727a Áno majú chodiť aj ku gyn/uro. Jednoducho sa rodič otočí, je za zásterou, pripadne sa presunie na moment do tej malej prezliekarne počas vysetrenia. Ale je v miestnosti a počuje čo sa robí, čo sa deje. Mne nepríde zas normálne, že sa rodičia nerozprávajú o sexualite s detmi doma a robia z toho veľké tabu. A potom dieta príde s veľkou hrčkou niekde a nikto nevie ako dlho to tam ma, dieta nevie že sa ma vyšetriť samo a prísť za rodicom keby sa čokoľvek deje. Sexuálna vychova by sa mala učiť na školách aj pre takéto prípady!

luccija
17. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_e3727a otazku som dala: ste pritomný pri vyšetreniach?

@anonym_7929ba ako píšeš...kamarátky syn mal hrčku na semenníku nikomu to nepovedal, lebo hanba má 16 r, keď nevedel ísť na bicykli a mal bolesti tak to priznal.Na šťastie to bola krcová žila už ho aj operovali, ale urológ bol nahnevaný, že pediatri to nie vždy robia a poučil ho, že aj chalani si majú vyšetrovať semenníky vraj je veľa prípadoch rakoviny v mladom veku

anonym_29f5e4
17. nov 2025
@anonym_e3727a

@anonym_e3727a
prečo si nevieš predstaviť byť pri vyšetrení svojho dieťaťa? falošná hanba.
mňa minule syn zavolal do kúpeľne, že si pri ritnom otvore niečo nahmatal. žiadna hanba, ani moja, a chvalabohu, že sa predomnou nehanbí ( 16r).

autor
17. nov 2025

V 14 to bola tá v 15 mu to už bolo nepríjemné, preto chcem vedieť, či môzem isť ma chodbu, nemá tam žiadny kútij

anonym_29f5e4
17. nov 2025
@vulka

@vulka
kým nebude dospelá tak áno. preventívky gynda robía od 18.

mandzula
17. nov 2025
@vulka

@vulka Keby bolo vyšetrenie potrebné pred 18, určite idem s ňou a nie, nepozerala by som sa jej medzi nohy. Môže to byť prevencia pred obťažovaním, zneužitím napríklad.

anonym_89492a
17. nov 2025

Chodila som s dcérou všade. Dokonca som s ňou bola aj na pár vyšetrení v 18. Napr. na gynde, na predoperačnom, na usg. Nikde s tým nemali problém. Veď aj so starými rodičmi chodieva doprovod.

kaktusik007
17. nov 2025

@anonym_autor ano, som pritomna pri vsetkom. Teda - raz narychlo som potrebovala aby synovi zobrala vyter kvoli ciernemu kaslu a ja som sa nemohla tak nahle uvolnit z prace - tak siel sam. Zatial prvy a posledny raz.

autor
17. nov 2025

V stredu uvidíme, najradšej by som bola keby ho počkám. Aj nech sa naučí komunikovať s lekarom o svojich problémoch.
Ak niečo skrýva, to tajomstvo neviem ani ja, nič by som s tým nespravila.
Ešte aby mu dala ospravedlnenku na celý deň a bude v pohode

autor
18. nov 2025
@mondolina

počas celej preventívnej prehliadky syna 16 r., som bola prítomná.

@mondolina robí sa tam presne, čo pred 2 rokmi? Krv mu už brali

mondolina
18. nov 2025
@anonym_autor

@mondolina robí sa tam presne, čo pred 2 rokmi? Krv mu už brali

@anonym_autor
normálne napíš z čoho máš obavy, je to normálne preventívka. u nás sa pýtala sestrička či spravíme aj vyšetrenie na zakázané látky.

autor
18. nov 2025
@mondolina

@anonym_autor
normálne napíš z čoho máš obavy, je to normálne preventívka. u nás sa pýtala sestrička či spravíme aj vyšetrenie na zakázané látky.

@mondolina na drogy?

mondolina
18. nov 2025
@anonym_autor

@mondolina na drogy?

@anonym_autor
áno, že v tom veku si to zvyknú rodičia pýtať.

autor
18. nov 2025
@mondolina

@anonym_autor
áno, že v tom veku si to zvyknú rodičia pýtať.

@mondolina nás sa to nepýtala pri odbere.

ivett1
18. nov 2025

Áno, bola som si synom u droktorky aj pri vyšetrení...intime partie vyšetrovala tentokrát len zrakom, opytala sa či má nejaké problemy, ja som sa pozerala iným smerom...syn jej povedal, že má letáčiky o samovysetreni prostaty a začali sa rozprávať o genetike, takže si myslím, že som tam bola len " formálne"😊

autor
19. nov 2025

Ja mu až tak nevadím, ale skôr lekárka čo v kuse všetko komentuje😀

Strana
z2