icon

Problém s 15 ročnou dcérou

11. aug 2021

Mám dcéru, ktorá má iba 15 rokov a chce chodiť na diskotéky. Nechcem ju pustiť, lebo si myslím, ze je ešte nevyzerá a navyše to nie je teraz bezpečné. Každý deň ma presviedča, plače... Ako jej má vysvetliť, ze nie je NIE?

petulda333
11. aug 2021

A ako inak? Ved vsade niekoho stretne. Este raz, zamkni ju doma

autor
11. aug 2021

@petulda333 Sadnúť si niekam môže iba na terasách a vetu s tým problém nemá

petulda333
11. aug 2021

A myslis, ze tam sa s nikym nestretne? Boze

weronika171717
11. aug 2021

Je to tvoja dcéra, nie moja. Ale teda ľutujem ju. A áno, dá sa aj inak, ale predpokladám, že v jej veku je to veľmi dôležité, keď tak nalieha, aby tam mohla ísť. Veď už sa nejak rozohodnes, ale verím, že dáš na svoju dcéru a budeš pri tom myslieť na to, aby bola šťastná. Určite si ju dobre vychovala, tak verím, že ťa nesklame. 😉

nika23t
11. aug 2021

Hlavne rob podľa svojho uváženia. Ak mladá nie je v 15tich dosť zodpovedná, tak ani jedna z nás nebude niesť následky... Tie ostanu len a len na Tebe a Tvojej dcére. Neviem, či už vôbec skončila základnú, osobne by som v 15tich dcéru na diskotéku nepustila. A ak, tak do 10tej doma. To som ale ja... A bolo by mi jedno, čo si kto hovorí. A úprimne, 15 ročne deti sú tak veľmi zodpovedne, že až. Nasľubujú hory doly... Zamknúť ju nemôžeš, ani držať stále doma. Ale môžeš si určiť pravidlá. Stále je to dieťa.

kvetinka75
11. aug 2021

ty si ideš stále svoje. Tebe sa nedá nič vysvetlť. Ten Covid ti riadne udrel do hlavy. Nehnevaj sa , ale všade sú cudzí ľudia, všade môže stretnúť niekoho nového, ten ďalšieho a ďalšieho. Najlepšie by bolo, keby nešla ani s tou partiou. Zatvor ju doma, otvor okno, nech aspoň dýchať môže. A tí ľudia z partie ani nemusia vedieť že majú covid, lebo pri každom soplíku si niektorí robia testy a sú aj bezpríznakový. Si zober že jej kamarátka má mamu ktorej kolegyňa by mala muža pozitívneho. Ty si myslíš že by sa to dostalo až k vám, že vám bude volať?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
janetinka27
11. aug 2021

mna tiez nepustili v tom veku, stvalo ma to, ale posluchla som. bola som az neskor, ked som bola starsia, mozno 17 a to sme boli aj spoluziaci a spoluziacky, tak ma pustili.

cackaa
11. aug 2021

Tak aj ja mám doma 15ročnú dcéru a ani by ju nenapadlo sa pýtať na diskotéku (pozná naše pravidlá a vie, že to ani nemusí skúšať). Covid na to nemá žiadny vplyv. A keď mi hovorí čo už majú za sebou jej spolužiačky, ktorým mimochodom rodičia tiež veria a aj osobne ich poznám, tak by ste sa divili. Minimálne do 17 má čas...nič jej neutečie.

kvetinka75
11. aug 2021

a vonku na terase , zober si že si objedná minerálku a dajú jej ju do pohára z ktorého mohol pred tým piť niekto kto bol v kontakte s pozitívnym, To už je OK? Len preto že to nie je diskotéka?

pribinak
11. aug 2021

Hm, covid je len výhovorka. Ty jej jednoducho neveríš

Veď nemusí ísť na celu noc, napr len do 22.30, sú prázdniny a snáď vieš aké kamosky

petulda333
11. aug 2021

@nika23t ak by napisala, ze nie je zodpovedna ci pod, podporila by som ju. Lenze jej dovod je smiesny, az chory

sense
11. aug 2021

Ty si poznáš diera a vieš koľko je zodpovedné a koľko nie.

A dôvod covid à to ze stretne cudzích ludi nie je dôvod, tých stretne aj o 7 ráno po ceste do školy.

Ja ďakujem tomu hore a mojej mame ze mi v 15-16r verila a pustila ma... Nikdy som sa neopila, nikdy som s cudzími ľuďmi nikam nešla, mala som kamarátov s kt sme navzájom na seba dozerali a nikdy som neprišla domov tehotná...

siasis
11. aug 2021

Boze moj presne takyto typ mami mala kamaratka vkuse ju vaznili doma, o 8 chodila domov ako 16 rocna, vobec jej neverili...div sa svetu vyburila sa na intraku kde zmizla od rodicov a to bolo ine čislo.....ved sa porozpravaj s nou dohodvor jej nech sa ozyva a daj jej cas kedy ma prist...

luccija
11. aug 2021

Skoro dospelá?veď to dievča má do dospelosti 3 roky.Ine je pustiť ju v dedine do kultúraku a do mesta 20 km.Piste si čo chcete ja by som ju nepustila.Robite z teenegerov dospelákov.Alebo pustila, ale išla by som pre ňu autom nech neplatí taxík a pod...malo si napísala kde chce ísť a pod...ja som bola na prvých diskotékach v 17r a o polnoci prišiel otec a odviezol nás s kamoškami striedali sa viacerí otcovia.Ale mne sa to hneď prejedlo vždy tam bola bitka, alebo ma niekto obťažoval, opití...pre mňa je 15 tka žiak základnej školy...

elizabet173
11. aug 2021

ty testuješ všetkých jej priateľov? Spolužiakov? Učiteľov? Lekára? Zdravotnú sestru? Zubára? Kaderníčku? Myslela som, že sa o ňu bojíš z iného dôvodu, že keď má 15, tak sa s ňou dohodneš, že do 23,00 a pod. ale nie že dáš takýto dôvod

nika23t
11. aug 2021

@petulda333 ako dôvod autorka uviedla, že si myslí, že dcéra je ešte nevyzreta a podla nej to nie je bezpečné. Určite má dôvodov viac... Ja som len napísala svoj názor. Moja dcéra má 11, a keď vidím, ako fungujú deviatacky na skole, kam chodí, je to na plač... A sú to 14-15 ročne dievčatá... Ísť von s kamošmi je jedna vec, ale v noci na diskotéku je niečo iné. Pre mňa je 15 rokov malo...

michaelam2
11. aug 2021

aj ja som presviedcala a prosila a nepomohlo mi to :D v 15 nehrozilo, ze by ma nasi pustili v noci von...ale teraz po par rokoch mozem povedat ze ich uplne chapem ...mozno skus kompromis a pusti ju napr do 22:00-23:00. Ak bude zodpovedna a dodrzi vsetko tak moze ist aj nabuduce ...ak to porusi tak smola, viac nepojde...a tiez je rozdiel ci je to velke mesto alebo dedinka, mestecko kde ju vies hocikedy najst keby nahodou nieco

sandyan
11. aug 2021

Takisto ma obmedzovala maminka a skoncilo to hadkami a dokonca aj utekmi...vsetko je len o dovere 🙂 a covid je hlupa vyhovorka podla mna

littlebubble
11. aug 2021

Mna mama pustila s frajerom.Na diskotéke bola podmienka mať 19 a došla som 😂🤷.

Bola som tam až v 19 a nestálo to zanič.To čo je dovolené už nie je také zaujímavé.

barboritta
11. aug 2021

15 ročne dievča je decko.Ziadny skoro dospelý.Ja by som ju nepustila.Ale keby chcela s kamoškami ostať dlhšie vonku,dajme tomu do 22.h tak to áno.Ale zase každý si toho svojho pubisa pozná a vie,čo môže očakávať.Jeden môže byť v pohode a druhému už dobre šibe, skúša alkohol,cigy či trávu.Na disko tak v 17-tich si myslím,nič jej neutecie

noemi155
11. aug 2021

V 15 som chodila na zábavy

patka06
11. aug 2021

Len tak čisto zo zvedavosti, keď zakážete diskotéku ale dovolíte byť vonku s partiou, kde je záruka, že nepôjde na disku ...veď zakázané ovocie najviac chutí
Ja som radšej keď viem vopred kde je a s kým

ruzasipova
11. aug 2021

Akoze prosim? Preco porovnavas jeden vecer na diskoteke s tyzdnom v chorvatsku? Pre teba je to to iste, ci ako?

dskjhfdlkdjhl
11. aug 2021

Teda, netusim aka ina doba je teraz, ale ja mam 50 rokov a ked som mala 15, tak som chodila kazdy vikend na diskoteku, dokonca sme sa s kamoskou aj na taku od 18 prepasovali a to som mala naozaj prisnych rodicov. Vzdy som prisla domov tak, ako sme sa dohodli. To, ze je covid, to este neznamena, ze sa vsetci zatvorime a budeme cakat na jeho koniec, mohli by sme aj navzdy.

kubkovamama
11. aug 2021

Na disko v 15tich?Tusim som riadne nemoderna,ale ja by som nepustila a prekvapuje ma,že väčšina z vás áno.Mna nepustili v 15tich a ani všetky podniky boli od 18r.Na zábavu v dedine bolo 15r malo,tam sme sa dostali pár krát a to ani rodičia nevedeli a o polnoci doma,žiadne,že do rána alebo s chalanmi.Tiez sa rodičia bali ma pustiť a nebolo to len o dôvere,viem,že mi verili,nebol dôvod nedôverovať,nikdy som nič nevyviedla.Podmienka byť večer vonku bolo mať urobené školské povinnosti a chovať sa normálne.Nepustali ma z obáv,nie z nedôvery.A nikdy mi to nechýbalo,keď už som chodiť mohla aj do rána tak sa mi nechcelo.🙂Ale konkrétne k otázke,ja by som tiež nepustila.Mozno vonku áno,ale nie behať po baroch a diskotékach.Na to má ešte čas.15r puberťák nie je dospelak a nevie v niektorých situáciách vôbec premýšľať.Ma bližšie k detstvu ako k dospelosti,aj keď výzor to v dnešnej dobe riadne skresľuje.A s tou koronou to nepreháňaj,chytiť to môže hocikde a možno aj mala za ten rok a pol bezpriznakovo a ani nevieš

abbey1
11. aug 2021

Ja som prezretejšia žena a už v mojich časoch sme chodili na diskotéky od cca 14 rokov. Neskôr na zábavy do rana. Myslím, že sme neboli o nič vyspelejši, zodpovednejsí. Ani doba nebola bezpečnejšia. Vždy to bolo a je o rodičoch a ich deťoch, o ich vychove, dôvere. Mám už dospelú dcéru. Čiže zažila som si ako teenager i ako matka teenagerky. Vždy to bude o tom, ako si vybudujes vztah s dieťaťom a nie o tom, kde, kedy , o kolkej a s kým bude.

maggie1978
11. aug 2021

Myslím že žienky ktoré tu autorke odpisujú a nechápu ju ešte nemajú deti v pubertálnom veku. Ona si najlepšie pozná dcéru , a keď vie,že ešte nie je dostatočne zodpovedná, tak chápem prečo ju nechce pustiť. Covid bokom, ten môže chytiť aj cez deň hocikde. Ale mám už jednu pubertu s dcérou odžitú, síce na diskotéky sa nepýtala, ale von často a keď nedodržala pravidlá, bol zákaz. Vedela vždy vopred pravidlá.

dskjhfdlkdjhl
11. aug 2021

@maggie1978 no, ja mam dospelu dceru a tiez autorku nechapem. Takze nemas celkom pravdu a nie som tu taka jedina. Vsetko je o vztahu-rodic a dieta, ak je nanic, tak nefunguje dovera, z toho vznikaju nedorozumenia a hadky.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená