icon

Problém so 14 ročnou dcérou

27. jún 2021

Ahojte pisem anonymne z pochopitelnych dovodov... Ide o to, ze moja dcera od malicka kazde jedny gatky mala osr...te....ok bola malicka, ok... Ale ma pomaly 14 rokov a stale to robi... Stale ma tak osrate gate, ze tam ma normalne ho...no.ja uz som zufala, uz fakt neviem co mam s nou robit. Ved to je uplne strasne... Aby toto robilo take velke dievca. A normalne mi to skrije medzi spinave veci, alebo to hodi s inymi vecami do pracky a da to na spodok... Ale ja nemozem uz to ani prat z nasimi vecami lebo mi je na grcanie... Najlepsie je, ze ked jej za to vezmem mobil, lebo jej poviem, ze pokial sa nenauci chodit normalne na zachod, tak nema co mat mobil, tak s tym na tu dobu prestane... A potom zas. Stale zacarovany kruh... Prosim co to moze byt?

hlubik
27. jún 2021

podla mna sa neutiera po potrebe. Veď musi byť ju aj citiť? Nerozumiem veď 14 ročne su rozumne uz. Kup jej vlhceny toaletny papier a dohovor jej že budu od nej v škole utekať. Musi ju byť citiť

bellovag
27. jún 2021

Z toho čo si tu písala by som povedala, že si urobila z toho zvyk, že uteká na wc na poslednú chvíľu a potom jej "ujde"...zvykla si na to, vidí, že to vždy operieš, tak v tom nevidí problém...asi by si to mala riešiť 2 samostatné problémy...po prvé na gastro riedku stolicu a po druhé, vyriešiť ten zlozvyk chodiť na wc na poslednú chvíľu....asi by som najpr. skúsila doma pohovorom + zobrala by som mobil dlhodobo a musela by si spodné prádlo prať sama...to každopádne, aby si to odžila, skúsila, pochopila, ak by to nepomohlo tak psychológ

nafka0483
27. jún 2021

Ocividne si to neriesila, inak by to uz vedela minimalne detska lekarka a ta by vas poslala na dalsie odborne vysetrenia. To, ze si s dcerou hovorila, ze si jej dohovarala a neviem co, to nie je riesenie. Mozno prve dni, ale nie viac ako 10 rokov.
Ale ak ty sama nevidim, ze neriesit problemy 10 rokov nie je v poriadku, tak to je potom dost zle...

miadi
27. jún 2021

Inak tento problem maju deti s ASD . Ako si to opisala ze nevnima ignoruje to., ona moze mat miernu formu niektorym ludom zistia az v dospelosti diagnozu. Hnevat sa na nu mozes az ked ti vsetci dr povedia ze nema fyzicky ani psychicky problem. Az potom za to mozes vinif lenivost alebo co. 🙄

dominikac321
27. jún 2021

autorka: a stava sa jej to aj v skole? ked je niekde vonku s kamaratkami? ked prespava u nejakej? skus jej to takto vysvetlit, alebo ked bude chciet prespat u frajera nebude sa za to hanbit? puberta je jedna vec ale toto je cudne...

dominikac321
27. jún 2021

@hlubik aj citit, akoze smradik, ale aj pocit, ze nie je v cistom a potom aj o blecenie musi byt spinave....

oslo1
27. jún 2021

Ani som necitala komentare, ale v ziadnom pripade netrestat.
1% ludi ma inkontinenciu stolice. Je to jedno, a akychkolvek dovodov. Dcera je asi jednou z nich.
Uz davno si mala byt naklusana u lekara a ziadat vysetrenia, mozno nema dobre inervovany konecnik, vyvinute svalstvo. Moze to byt hocico. Trestanim nic nevyriesis

1mata
27. jún 2021

Kupit jej vlhcene obrusky pre intimnu hygienu a po velkej si utriet rit s tym. Mozno sa len nevie poriadne utriet.

elizabet173
27. jún 2021

@oslo1 tiež som si to myslela, ale keď nemá mobil, tak inkontinencia zmizne? Ale lekára jej radím aj ja.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
pribinak
27. jún 2021

@miriam11 mna tiež napadla enkonpreza, síce sa častejšie týka chlapcov, ale nie je to nič raritné ani u dievčat

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
autor
27. jún 2021

@kvietocek203 perie si to sama... A ked nema mobil dava na to pozor, lebo proste ho chce spat tak sa snazi.

Inak super, ze je to moja vina, ze ona si nedava pozor a je jej to jedno....boze clovek sa pre dieta moze aj zblaznit a vzdy je vsetkemu on na vine.

Dakujem tym co to nehadzu za vinu mne.

Uz som sa snou dohodla, ze pojdeme na gastro riesit tu riesku stolicu a povedala, ze si na to da pozor. Ked som jej povedala ze budeme musiet ist k dr.
Ja svoje dieta poznam a proste ona je taka, ze ked sa na nieco sustredi tak zabudne ist na wc.. Ale uz je dost velka na to aby si vedela sama povedat, ze teraz toto odlozim a idem na wc.

autor
27. jún 2021

@miadi a prosim ta co je to ASD?

dominikac321
27. jún 2021

autorka a dcera ma menstruaciu?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
gbgb
27. jún 2021

Moja babka synovi (5 rocnemu) nabrala do kybla vodu a dala mydlo na pranie. Praval si sam. Ked sa chcel ist vonka hrat, musel si trenky oprat,inak siel s holou... A trvalo to chvilu.
Mobil jej casom vratis, lebo potrebujes aby ho mala.
Gatky jej daj nech si opere v rukach,ked si neopere,nebude mat. Nech si ide do skoly a von bez.
Ja osobne by som jej ich rovno vyhodila do smeti a nech si za svoje ide kupit,ked je humusacka.

autor
27. jún 2021

@dominikac321 ano inak je krasna, cistotna, skvela baba😉👍👍👍

dominikac321
27. jún 2021

autorka: a pri menstruacii je v pohode so zvysenou hygienou? velmi zaujimav problem som zvedava ci gastro nieco zisti

zuzka38
27. jún 2021

smer psycholog, ktory s tym ma skusenost a to uz zajtra..
v 14tich to malo byt riesene davno, ona to nerobi naschval...
z ktoreho ste mesta? kludne mi napis IP

ivaa_
27. jún 2021

Ach chúďa..

pribinak
27. jún 2021

@gbgb och ty si nekonečne hlúpa, ale fakt že hlúpa. Ona nie je humusacka, ona má zdravotný problém. Len matka za 14 rokov nezistila či gastro, chira, alebo psychicky

miadi
27. jún 2021

Druhy autistickeho spektra. Vrodena mentalna porucha. Moze mat lahsiu formu ktora sa prejavuje takto. Su ludia co to maju velmi mierne a zistia diagnozu az v dospelosti a vtedy tie male veci konecne davaju zmysel. Proste moznosti zdravotnych je viac a sama na to neprides cim to je. Chcelo by to dobreho dr. Viacero vysetreni, Neboj sa toho ked zistite presne cim to je tak sa to bude dat riesit. Asi by to chcelo upravit aj jej stravu nech nema riedku stolicu. Len sa prosim Ta nehanbi riesit to s dr . Urcite ti nikto nepovie ze mas 💩 v hlave ako tu..

pribinak
27. jún 2021

Autistické spektrum. Stačí pozrieť do Google

autor
27. jún 2021

@miadi ahoj ma viac tqkych zvlastnosti ale doteraz to nikto neriesil... Uz sme boli u dvoch psychologov koli inym problemom alr nic nikdy... Nezistili vraj spada do normy.

autor
27. jún 2021

@miadi dakujem za mile slova a povzbudenie, si zlata!

tinqua
27. jún 2021

Môj brat toto robil do cca 12 rokov... žiadne zdravotné problémy, žiadne psychické problémy... jednoducho sa mu nechcelo chodiť na záchod...vtedy pomohlo, že slipy si osrate sám pral v rukách a mama sa nestitila nahlas o tom hovoriť aj pred jeho kamarátmi...a bolo po probléme...je to kruté, ale zabralo

kubkovamama
27. jún 2021

Ako prvé,prepáč,ale štýl tvojho vyjadrovania ma teda dostal.A po druhé,na čo si čakala do jej 14tich rokov???A ešte sa pýtaš či si tu ženy myslia, či to je normálne.🤦Nie je normálne čakať do takéhoto veku.Je to psychika aj fyzická záležitosť.Robila som v zdravotníctve a všetky problémy súvisiace s trávením, prijímaním a vylučovaním sú pre človeka veľmi nekomfortné,od nepríjemných telesných pocitov až po tie ponižujúce v hlave a treba to riešiť čo najskôr

jaga18
27. jún 2021

Tak až to nie je vymyslené téma, tak toto rieši pedopsychiater. Radšej ju vziať neskoro ako nikdy. Za týmto býva oveľa viac, ako len sedenie s mobilom a lenivosť ísť na WC

vilma7
27. jún 2021

Jej daj ten telefón len na záchode, inde by som jej ho zatiaľ ani nedala. A zdá sa mi, že dve hodiny aby dieťa trávilo denne na mobile je moc. Ale sama potom vidíš, čo s tým dieťaťom závislosť urobí.
Dcére by som dala tie nohavičky prať, a pekne pred tebou. A potom si možno snáď rozmyslí, keď to bude musieť robiť denne každý večer, či pôjde včas na WC.