Problém so 14 ročnou dcérou
Ahojte pisem anonymne z pochopitelnych dovodov... Ide o to, ze moja dcera od malicka kazde jedny gatky mala osr...te....ok bola malicka, ok... Ale ma pomaly 14 rokov a stale to robi... Stale ma tak osrate gate, ze tam ma normalne ho...no.ja uz som zufala, uz fakt neviem co mam s nou robit. Ved to je uplne strasne... Aby toto robilo take velke dievca. A normalne mi to skrije medzi spinave veci, alebo to hodi s inymi vecami do pracky a da to na spodok... Ale ja nemozem uz to ani prat z nasimi vecami lebo mi je na grcanie... Najlepsie je, ze ked jej za to vezmem mobil, lebo jej poviem, ze pokial sa nenauci chodit normalne na zachod, tak nema co mat mobil, tak s tym na tu dobu prestane... A potom zas. Stale zacarovany kruh... Prosim co to moze byt?
Nečítam odpovede.ale dieťa môže mať hemoroidy alebo inú obj.pricinu.treba jej tam pozrieť a prip.vys.u pediatra...a samozrejme tie gate prať osobitne od iných veci a najmenej ná 60 st.
Trollllllllllololololl🤣
To snad nie je mozne, o osratych gatkach tu vies pisat ale aby si jej povedala ci nema nejaky problem, tak to nie
Na jednej strane to kľudne môže byť zdravotný problém, na druhej obyčajná lenivosť.Ked si to neriešila od malička, tak si proste zvykla na to, že ide na wc až keď jej s prepáčením 💩tečie po ,,nohách".Gaťky sa operú a život ide pre ňu ďalej.Predpokladám, že toto robí len vtedy, keď sa hrá s mobilom ale pozerá telku keďže píšeš, že ked jej vezmeš mobil, tak to nerobí.Tým pádom to veľmi nebude zdravotného pôvodu, keď bez mobilu vie ísť na wc.včas.Čiže minimálme by si mala začať riešiť jej závislosť na mobile lebo aby sa preňho posierala je už fakt veľký problém.Zablokuj jej dáta v mobile, zahlesuj wifinu a naučí sa chodiť včas aj na wc.
Viac krát sa ťa pýtali či to robí len doma alebo aj v škole, vonku? Predpokladám, že pred kamošmi si dáva pozor lebo raz sa jej môže stať, že bude čakať do poslednej chvíle na blízku nebude wc a doserie sa celá.
@lalenka33 presne jej sa nechce...to je ten dovos. Lebo ked chce dava na to pozor a ide vcas.
Musíš riešiť príčinu teda očividne jej závislosť.Zrušiť net.Zadržiavanie moču aj stolice nieje zdravé a neskôr to môže byť ešte horšie.Teraz jej len ujde a má špinave gaťky, ale neskôr to môže prejsť do štádia, že sa poserie celá lebo už neudrží stolicu vôbec, ale v každom prípade by si s ňou mala zbehnúť na gastro už len pre tú riedku stolicu lebo to ok nieje.Nepýtaj sa jej či tam chce ísť, jednoducho jej oznám, že ide a hotovo.Povedz jej, že si čakala dlho či sa naučí chodiť v čas na záchod, keďže sa nenaučila musí k lekárovi.Lekár nieje welnes, kde sa má cítit komfortne.Nikomu nieje príjemné tam chodiť, ale keď musí, tak musí.
Mozes sa rozculovat kolko chces, samozrejme, ze je to TVOJA vina.
Po 1. zdravy clovek nema riedku stolicu !
Po 2. ziadny zdravy clovek nie je v pohode s tym, ze ma obsratu rit ! Dokonca aj dojca sa citi diskomfortne v posratej plienke.
Ak to tvojej dcere nevadi, to nie je lenivost, to je psychicky problem.
A ty ako matka si hrubo zanedbala starostlivost o zdravie svojho dietata !!
Prvá vec, čo mi napadla a čo tu tuším vôbec nepadla, to sa akože nebojíte, ani ty ani ona, že sa jej z tých gatiek prenesú črevné baktérie do pošvy alebo do močovodu?
@kisskiss no a co mam podla teba robit, stat pri nej non stop, alebo chodit s nou na wc? Alebo co este mam spravit okrem toho, ze som ju normalne ucila chodit na wc, a vychovavala ju normalne ako aj druhu.?
Autorka temy si nezasluzi reakcie..niekto uz fakt nevie,nacom by sa pobavil.Ale ked my naletime..tak preco nie...ved v skolach uz prazdninuju.stavky funguju..
@zenazaba ja uz som sa davno vyliecila z toho, ze je vsetko moja vina. My sme na gastro chodili, oni jej robili vsetky vysetrenia. Potom nam dr povedala, vyadit na 3 mesiace mliecne vyorbky... Nezmenilo sa nic. Potom zase nasadit a dokola to iste...a nechapes tomu, ze ked nema telefon, tak si dava pozor? Takze to ze sa nevie odtrhnut o veci, ktore robi je tiez moja vina? Prosim ta...
Na gastro s nou pojdem opat a som zvedava co sa tam zisti. A po dalsie u dvoch psychologov sme boli, nezistili noc, absolutne nic... Povedali nam spravte si pravidla, a nech ich dcera dodrzuje. Ja osobne si mylsim, ze ona nezvlada telefon, a socialne siete... Proste ked ma telefon je depresivna, smutna, podla nej je zivot o nicom. Akonahle ho nema, napr jej ho vezmeme na dlhu dobu, mesiac ale o tak je z nej uplne iny clovek. Nerobi to a po dalsie je usmiata a spokojna. Rozprava sa somnou, a vsetko je ok. Lenze tato doba, je aj o telefonoch. Ty nemozes takto niekoho sudit, pretoze nekracas v mojich slapajach a nevies co ja zijem. Takze ja som si sem neprisla pre rady typu, je to vsetko tvoja vina lebo to je taka blbost ako hovado.... To co aj decko na bicykli ked ti spadne je tvoja vina?
@malva123 bodaj by si mala pravdu... Moj zivot by bol omnoho jednoduchsi... A predstav si, ze pre teba je toto absolutna blbost a vymyslena tema a ja to zijem...a ver ze tiez by som si to radsej vymyslela.
Autorka ale ty nejak divne davkujes tie informacie. Tak najprv ste neboli nikde, teraz ste uz boli xkrat vysetreni na gastre aj ste skusali vsetko mozne, aj ste boli u psychologov... tak akosi menis cely pribeh.
A ked ti je jasne ze problem je v mobile a socialnych sietach, tak preco jej ten mobil davas? Co poziivne jej prinasa? Ma problemy s vyprazdnovanim, je smutna, depresivna.
Akonahle mobil nema, tak je z nej iny clovek je usmiata a spokojna a nema ani vyprazdnovaci problem. Tak NACO jej ten mobil davas??
@nafka0483 lebo zase je to 14 rocna baba a nechcem byt zla mama ze jej ho vezmem na stalo... A neklamem, len som to tam hore vysie nevysvetlovala... Lebo by to bolo na dlho. Proste to vsetko sme absolvovali ked mala asi 6 rokov... Ale ona to proste robi tak sporadicky...neznamena ze uuuuuplne kazdy den, ale proste viac ano ako nie. Inak nerozumiem preco tu niektore dokazete tak nenavistne odpisovat..
@nafka0483 neprinasa pozitvne nic.. Ale muz si mysli, ze proste ked ma mobil je to otras...ona absolutne nevnima realitu ked ho ma. A ja zase predstav si cele dni riesim len poondiaty telefon... Lebo nechcem aby na nom stravila caly zivot.. Ale ona zase nevie na nom regulovat cas.
A keby si rozhodla, že si tie osr..gate aj sama vyperie? Moje deti si už v takom veku sami prali všetko. Proste jej to neoper, nech chodí naostro a potom holá. V každom prípade by si mala s nou ísť ku psychologovi
No takze naco ten telefon ma? Lebo ma 14 rokov a nechces byt zla mama, ze jej ho vezmes?
Cize ti viac zalezi na tom aby si bola akoze dobra mama lebo dieta ma mobil, aj ked jasne vidis, ze jej to ublizuje? Ze ma vtedy taketo problem,y ze je depresivna, smutna, atd? Muz si mysli to iste, ze je to otras ale ty si stale myslis ze zla mama budes prave vtedy ked jej ho vezmes?
A ked ste riesili s lekarmi ked mala 6 rokov, tak ok... a nic sa nezmenilo ked mala 7,8,9.. nenapadlo ti po polroku, roku, dvoch troch, ze treba mozo riesit s inymi lekarmi? Ze ked problem pretrvava, tak nieco nie je v poriadku?
Od 6 rokov mala mobil? Alebo co bola pricina predtym?
Necuduj sa, ze ked informacie kuskujes, lebo to by bolo na dlho, tak dostavas taketo odpovede.
A na mobil jej nastav family link alebo také niečo nech jej to automaticky obmedzuje čas a môžeš jej ho aj ty vypnúť zo svojho mobilu na diaľku. Nemusíš sa s ňou o ten mobil biť. Viem o čom hovorím, mňa deti za to preklínali, ale také sme mali pravidlá. Teraz keď majú vyše 20 to dokážu oceniť
Ja by som jej taku vypalila ze hned by sa jej chcelo zdvihnut a ist sa vys.at! Ked nema mobil a chce ho tak to zrazu vie ovladat a ziadnu diagnozu nema,hm,zaujimave. Pochodit lekarov s nou mozes a kludne nech sa citi aj trapne,toto bude len hlupa lenivost,pripadne jej hrabe. Ale nemyslim ze pojde o nejaky kontrolovatelny unik. Tie gatky by prala sama kym by neboli v povodnom stave!
Tak hlavne ak by toto robila moja dcera ktora je podstatne mladsia opakovane,tak by som jej nabrala do lavora vodu,nachystala prasok a nech sa paci- predper si to a vyvesaj.Akoze 14 rocna si po sebe nevie predprat zakadene gate?No fuj!Celkom humusacka na taku velku slecnu.Takze odteraz by si to mala predpierat sama rucne,az potom dat do pracky a veeeelmi som zvedava ako dlho bude jej problem este potom trvat.Boze co ste to za mamky ked nechate deckam mobily a neviete si poradit s jednym pubertiakom,ked je take pohodlne a zadubene z toho mobilu ze sa radsej poserie ako sa zdvihnut a ist na zachod!Akoze ja tu nie som normalna alebo autorka??Vezmem jej to z ruky zaracha na mesiac a hotovo.Toto je akoze prilis.Slecna by mala zazit trochu pevnejsiu ruku lebo toto je fakt prilis.
Ja by som jej odmietala prať tie gate, potom by možno prestala každopádne vyšetrenia treba porobiť, normálne jej povedz nech si to pere sama, že to odmieta prať a uvidime
Daj jej plienku za trest
@tncka no vidis lenze ja som hlupa v tom, ze sa snazim vzdy za kazdu cenu byt spravodliva a dobra... Ale proste mobil jej nedam uz a uvidim ako to bude. Lebo dalej to takto nejde.

Nehádžem vinu na Vás, ale v tom prípade smer lekár lebo určite to normalne nie je....