icon

Problémy 12 ročného dieťaťa v škole

hanica83
15. jún 2014

Ahojte, pisem preto, lebo by som rada vedela vase nazory na nas problem. Mam dceru na druhom stupni zakladnej skoly, ma 12 rokov. V druhom polroku bola dlho chora, mala komplikovanu infekciu dolnych dychacich ciest. Po liecbe sa zotavovala, nasledne opat ochorela, lebo mala oslabenu imunitu z antibiotik. Doma bola 2 mesiace. Aby ju mohli ucitelia ohodnotit, vsetko sa doucila za dost kratky cas, porobila pisomky, testy, je velmi dobra ziacka, sice este nema uzatvorene hodnotenia, ale stale dostava materialy na spracovanie, na ucenie, aby ju nasledne mohli vyskusat. Okrem toho som zial riesila aj psychicku sikanu zo strany spoluziacok. Po navrate dcery do skoly (dokonca sme riesili aj prestup na inu skolu, ale dohodli sme sa nakoniec, ze zakladnu skolu ukonci tam kde je teraz) prislubili, ze jej budu napomocne.Riesila som to s riaditelstvom skoly, oni zatial zvolili miernejsiu taktiku, no zacina sa to opat dostavat do starych kolaji, a sice hlavne jej zacina zneprijemnovat skolske prostredie jedno dievca, ktore ma neustale poznamky zakazdym, ked je moja dcera dobre ohodnotena ucitelom, ked jej ucitel uzatvori znamku z nejakeho predmetu. Su to poznamky charakteru, ze moja dcera nemusela robit to co oni, ked nebola v skole, ze to nie je fer, apod., avsak to co oni robili 2 mesiace, moja dcera sa doucila za niekolko dni, a napisala koncorocne testy velmi dobre. Vyustilo to tak, ze som sa dozvedela, ze matka dotycnej ziacky, urobila v skole cirkus, ako je mozne, ze moja dcera je hodnotena po 2mesacnom chybani, ze to nie je z moralneho hladiska prijatelne pre ostatne deti, a ze ONA navrhuje aby moja dcera opakovala rocnik ! Povedali mi to v skole neoficialne, a budu ma informovat, lebo dotycna si dohodla stretnutie u riaditelky. Neskutocne som bola sokovana, nakolko ide o osobu, s ktorou sa pozname, tykame si, dievcata boli v minulosti najlepsie kamaratky, nemali sme problem v komunikacii, nepohadali sme sa, nepohnevali, akurat jej dcera moju zacala ignorovat cca vo februari, dovod nepozname ani ja ,ani moja dcera. Ledva s nou prehovorila. A dalsia vec - akym pravom ona zasahuje, a este takto, do veci okolo mojej dcery, ja by som si to nikdy nedovolila. A ona prave ide hovorit o moralke, ked jej dcera sikanuje moju (odobrila som si to u psychologa, ide konkretne o nepriamu psychicku sikanu, takto sa to vola v metodikach skolstva). SKola je nam napomocna (aspon dufam), triedna povedala, ze opakovanie rocnika nepripada do uvahy, maximalne nejaka komisionalka, mam doverovat skole. Citim sa hrozne, moja dcera prospieva s vyznamenanim a nejaka ...... by je rada znicila jej dalsie vzdelavanie a vlastne jej tym znicila zivot na profesnej ceste. Co je uz toto za zakernost ☹ . Neskutocne ma to boli... Najradsej by som zdvihla telefon alebo sa s nou stretla a naplula jej do tvare.... V skole mi poradili, aby som ju nateraz nekontaktovala, a aby to zostalo na urovni dospelych. Avsak ja neviem, ci to uz henta nerozsirila aj medzi detmi, ja to drzim v tajnosti pred dcerou, ked sa to dozvie, uplne odmietne tam chodit. Moja dcera sa snazi neskutocne, jednak dobiehat ucivo, robit zameskane testy a jednak si "nevsimat" poznamky byvalej kamaratky a vyclenovanie z kolektivu od ostatnych dievcat. Drzime ju z muzom psychicky aby to zvladla, je to velmi narocne. Nerada by som jej menila skolu na jeden rok, kde sa musi prisposobit novemu kolektivu, ucitelom, prostreniu, co samozrejme moze mat dopad aj na jej vysledky v skole prave teraz, ked ma zachvilu robit prijimacky na gymnazium. Ako vsak prekoname tieto veci este dalsi rok, netusim. Prosim napiste mi, ako by ste to riesili, dakujem.

tova
16. jún 2014

wow a ze ste boli kamaratky, ty si s nou tykas, a poznate sa??? ked sa tam dcere v skole paci, neviem ci by bolo dobre, aby ona prestupovala koli jednej mrche, podla mna riaditelka, a ucitielky by nemali dat vediet ostanym ziakom ake znamky kto dostal. ja som chodila na strednu a VS v zahranici, vsetky znamky sa pisu priamo na pisomku, nic neni verejne, je len na ziakovi ci to povie/ukaze ostatnym. Nikto nemusi vediet ako sa spoluziaci ucia, potom sa vytvara porovnavnie, vylucovanie z kamaratstva, ohovaranie. deti, ktore ziju v zahranici chodia na sk robit len skusky. na mieste riaditelky, by som ukalazala dotycnej matke kde ma miesto, vykopla ju z riaditelne s ovisnutym nosom, a pritazila to jej dcere.

hanica83
autor
16. jún 2014

Baby, takze dnes dcera uplne odmietla ist do školy ☹. Uz,som tam bola, poobede tam idem este s dcerou na skusanie.

muskamala
16. jún 2014

Keď ti môžem poradiť z vlastnej skúsenosti, určite dcéru daj na inú školu. Zažila som si na vlastnej koži psychickú šikanu spolužiakov a ešte aj jednej učiteľky a poviem ti, že hoci som teraz dospelá žena, vypracovala som sa, mám skvelého partnera a som už dávno niekde "inde" tak stále ma prenasleduje minulosť. Mávam depresie, veľmi často si spomeniem ako sa všetci ku mne správali a stále potom plačem, dlhé roky som si neverila, neverila som ľuďom okolo mňa. Je to síce stále lepšie ale nechalo to na mne hlboké stopy, ktoré sa znažím dlhé roky zmazať. Rodičom som sa hanbila zdôveriť a to bola chyba. Čo by som spätne dala za to, keby ma dali na inú školu. Buď rada že o tomto vieš, môžeš to aspoň riešiť. Deti vedia byť skutočne kruté, a hoci to u mňa trvalo viac rokov, na tvojej dcére sa môže prejaviť hoci aj ten rok, čo by musela pretrpieť. Takže radšej nech si zvyká na nových spolužiakov, ako na šikanu zo strany tých čo pozná.

nunusimi
16. jún 2014

@hanica83 uz to tu baby pisali, ale ak ma vymeskane viac ako 30% robia sa komisionalne skusky. Ak ich zlozi a prospeje (moze aj na 4) ide dalej do dalsieho rocnika. Bola chora, cize hodiny su ospravedlnene a je to dovod preco toklo vymeskala. Rocnik sa opakuje len ak by neprospela. A to vam nehrozi.
Ze vie iny clovek o jej hodnoteni je nepripustne a uz vobec nechapem, co s tou druhou zenou riesi ucitelka a riaditelka. Nech si ta matka precita skolsky poriadok a nesikanuje aj so svojou dcerou cudzie dieta. Jezis, ja byt triedna, uz by som ju inak spacifikovala. Drzim poobede palce, nedajte sa. Opakovat rocnik zo zakona nemusi, inak nechapem, co by tym ta matka hnusna ziskala?? Zavidiet decku chorobu dokelu.

zuzitko74
16. jún 2014

@hanica83 Chybu urobili všetci pedagógovia, ktorí dotyčnej dievčinke rázne nevysvetlili, že podobné poznámky si má odpustiť a nerobiť z nich blbcov, ktorí nepoznajú svoje kompetencie. Veľa šťastia pri riešení problému, ale to, že vôbec mohol v takejto podobe vzniknúť je jednoznačne chyba školy.

bahira1962012
16. jún 2014

nerozumiem niektorým ludom,ja ked idem do školy a počúvam tie sťažnosti ,aj na syna je mi zle 🙄 on sa vie aspoň brániť,nedovolí aby ho šikanovali,pár pokusov bolo, že ho napadli spolužiaci,bráni slabších,je to skvelý chalanisko 🙂 je mi to vlemi luto ked ešte medzi deťmi sa niečo zlé odohráva 😖 rodičia nedali dieťaťu poriadnu výchovu a ani nedajú ked sa niektorí chovaju ako nepríčetní 😠

hanica83
autor
16. jún 2014

Boli sme tam, dcera robila nejake pisomky, mali sme pohovor s triednou. Triedna ked videla, ze dcera nie je v skole, tušila prečo a celú hodinu rozprávala so spoluziackami. Dnes povedala dcére, ze musi prist do školy, chce to konfrontovať s deťmi, chce aby sa vsetky vyjadrili. Dcera nechce. Triedna ma upozornila, ze ked nepríde, musi to riesit uz vaznejsie a ze to moze skončiť na súde. Este sa mna pýtala, ci dcera berie nejake antidepresiva.... Baby ja uz nevladzem. Dcera nechce do tej školy ani vkrocit, aj teraz ked sme isli, bála sa, aby nikoho zo spoluziacok nestretla... Ona chcevsetko porobit doma, poslať to ucitelom, ale neist do školy.

maznacik007
16. jún 2014

@hanica83 padla mi sanka ked som to citala ...

ta triedna nech vrati diplom a taha kade lahsie ...

konfrontovat dieta v takomto stave so spoluziackami sa s konom zrazila alebo co ... evidentne je problem v nej ...

ja keby som na tvojom mieste tak to urobim takto ...

zajdi zajtra k pediatricke nech da do karty zaznam ze dcera je chora... a nechaj ju doma .. nic ani ziadna piiip skola nestoji za to aby sa dievca zosypalo a skoncilo na liekoch ...

napis uz som ti tu pisala ako ... ziadost o presetrenie sikany posli mailom trebas na mail skoly s kopiou na zriadovatela, t.j. mestsky urad ci obecny...
jednaj tvrdo .. ale ze tvrdo ... podaj na nich /na triednu/ podnet na porusenie zakona o ochrane osobných udajov ... ak nevies ako napis mi do IP ..

a zajtra rano by som naklusala k riaditelke a urobila konfrontaciu ja riaditelka triedna a moj muz ... a z toho by som trvala na písomnom zazname ... a na sude mozu skoncit oni ...

a ako treti bod ihned hladaj novu skolu ... a neries ze len rok a tak .. tvoja dcera je dolezita ... nikto iny ... a pekne im urob reklamu ... aj tu kludne ...

skoda ze uz Kopecky nezije lebo .. veru by ta triedna lietala jak ta holubicka keby blbost nadnasala

anexis
16. jún 2014

ja osobnu skusenost s takym niecim nemam, ale myslim si..aspon to tak vyznie, ze to chce triedna riesit priamo s dievcatami...na to tam ma tvoja dcera prist aby povedala otvorene priamo ako sa k nej deti spravaju
ak ona nic zle nerobi, nechova sa nevhodne, nevidim dovod preco by tam nemala prist a konfrontovat
mozno prave teraz prisla chvila kedy vysvetlis svojej dcere, ze pred problemami netreba utekat, ani sa schovavat, ale sa im postavit tvarou a riesit, nemyslis?
donekonecna ju nebudes moct obranovat a presuvat
pokus sa jej vliat trocha sebavedomia pre pana, ved su to len deti a ak to skonci zle, nic sa nedeje, svet sa bude tocit dalej a v najhorsom pripade naozaj prestupi na inu skolu
nechapem len kvoli comu to ucitelka chce davat na sud? co chce dat na sud? blbost najvyssieho stupna

bocianka123
16. jún 2014

@maznacik007 ona triedna myslela asi šikanu zo strany spoplužiačok že sa bude riešiť na súde a tejto konfrontácie sa bojí asi aj triedna. zrejme to tam nezvláda . a tiež ma to šokovalo, že prečo spomína súd ved to je už vážna vec toto.

@hanica83 určite tam zajtra chod, ale robiť poriadky medzi dospelákmi - ty s mužom, riaditeľa a triedna... nech sa veci vyjasnia.

bocianka123
16. jún 2014

@anexis tiež by ma zaujímalo, prečo spomína súd?

anexis
16. jún 2014

a s tou mamickou by som si to uz davno vyjasnila medzi 4 ocami...co sa do vas ma co starat, resp. do tvojej dcery este k tomu ak sa poznate blizsie...v tom bude nejaky hak

belbel
16. jún 2014

@hanica83tvoja dcéra, osočovaná a terorizovaná drzým správaním spolužiačky, ktorá je podporená matkou, ktorá už určite strhla časť triedy na svoju stranu, tak Tvoja dcéra sa má ísť brániť pred celý kolektív, vysvetlovať a konfrontovať sa!!! Nakoniec je postavená do takého svetla, že keď nepríde, dá za pravdu svojej spolužiačke a nebodaj vzíde z toho ako vinník. To je nezmysel! A @anexis v tejto chvíli si viem predstaviť, že to už pre dievča nie je jednoduché, ak je to takto oprávnene sa môže cítiť dotknutá, navyše ak tam mala aj kamarátky - spolužiačky a aj tie sa od nej odklonili, keďže bola tak dlho chorá. V tomto veku si nemyslím, že sa dokáže hrdinsky postaviť voči tomuto, je dieťa!

hanica83
autor
16. jún 2014

Maznacik, ja som to pochopila tak, nie ze my, ale ze riesenie sikany moze ist az na súd.. nad tou lekárkou som rozmýšľala aj ja. Neviem vsak, ci to v skole nespochybnia, vecer ti napíšem IP.
Baby ja som strašne rada, ze mi pisete, dakujem vam.

wena
16. jún 2014

@hanica83 Ja by som ti odporúčala takýto postup. Navštív čo najskôr s dcérou psychológa resp. aj psychiatra ak vás psychológ odporučí, a požiadaj ho aby vám napísal odporúčanie na individuálny študijný plán pre dcérku (resp. aj iného lekára ak má stále zdravotné problémy). Riaditeľka na základe správy od neho bude musieť vyhovieť. Dcérka nebude musieť chodiť do školy na bežné vyučovanie, len na preskúšanie k učiteľom.

Od budúceho roka určite prelož dcéru do novej školy (samozrejme pokiaľ aj ona chce) a začni s ňou navštevovať psychoterapiu aby to na nej nezanechalo hlbšie následky.
Čo sa týka tej matky spolužiačky, to nerieš vôbec lebo nič nevyriešiš, najdôležitejšie je, aby z toho dcérka vyšla z čo najmenšou ujmou.

bahira1962012
16. jún 2014

presne tak ,stretnuť sa maju len dospelí a malú do toho neťahaj,ja by som syna do triedy nepustila,do školy keby sa tam diali také veci 😖 aj za to ako sa chovaju deti možu rodičia a pedagogovia,prečo by tvoje dieťa malo trpieť sprostosť a primitivitu dospelákov ...

belbel
16. jún 2014

@hanica83 A veľmi držím palce, vydržte a zvládnite to čo najlepšie!

anexis
16. jún 2014

@belbel tak urcite zalezi od povahy dietata
ja len nerozumiem hanica ak ste vedeli ze je sikanovana, nic ste nerobili? moj syn len raz by prisiel s niecim takym, alebo len naznak sikany a na druhy den stojim pred skolou, pockam si na to nevychovane decko a chytim ho za golier osobne, nekompromisne, ak rodicia si nevedia dat rady s detmi, vtedy je zbytocne to riesit cez ucitelku, riaditelku hoc aj cez prezidentku, zbytocne, lebo ti rodicia su taki isti ako ich deti...no, vela stastia prajem a dcere viac sebavedomia jednoznacne treba dodat

kararinka
16. jún 2014

@hanica83 To ako triedna postavi tvoju dceru pred tabulu a nastane konfrontacia ona verzus zvysok triedy? Coho by som sa obavala je, ci triedna zvladne danu situaciu, ona nie je na to skoleny psycholog. Inak ktovie ci aj ta dlhodoba choroba nebola len obranna reakcia tela tvojej dcery na psychicku nepohodu v skole. Ako teraz zafantazirujem, ako by som si to v idealnom svete predstavovala. Vyclenenie poslednych dvoch vyucovacich hodin, mozno miesto etickej vychovy. Ja by som pristupila na rozhovor jedine najprv v zlozeni: psycholog, triedna, tvoja dcera, ty. Potom zlozenie triedna, psycholog, tvoja dcera a dana spoluziacka, postupne do tohto rozhovoru pribrat ostatne spoluziacky. Postupne zaclenit tvoju dceru spat do kolektivu, bez konfrontacie, ale poukazat kde urobili v komunikacii chybu, ustrednou postavou by nebola tvoja dcera, ale rozobratie celej situacie, kto ako postupoval, aka bola koho reakcia, mohla by byt z toho vseobecna prednaska na zaklade konkretnej situacie, ako zvladat podobne situacie, vyhodnocovat to vseobecne. Tvojej dcere, by sa podala pomocna barlicka ako preklenut strach z kolektivu a nie takto sokovou terapiou. Mozno nakoniec, by triedna mohla zobrat baby na zmrzlinu.Takto som si tak zasnivala, ako by som si to predstavovala ja. Na druhej strane ak teraz vypises dceru, bude sa tvoja dcera ukryvat cele leto pred spoluziackami, lebo ona sa bude citis vinna aj ked nic neurobila.

roxana280
16. jún 2014

@hanica83
prežila som to isté, čo Tvoja dcéra akurát na strednej, vtedy mi nik nepomohol,žiaĺ moja mama si to asi ani len nevšimla,
prekonala som ťažkú mononukleózu, vtom čase o nej nevedel nikto nič, tiež výborný žiak a spolužiačka si liečila svoje ego na mne akonáhle vycítila, že som slabá, lebo taká som naozaj bola, pocuká to dobre nervy tá mononukleóza. So spolužiačkou, ktorej som pomohla do kolektívu, lebo ona bola tá neobľúbená som si už nikdy nerozumela, nikdy som jej neodpustila,
ale nabrala som silu a robila som len " aké požičaj také vráť ".
Bola som na ňu taká ako ona na mňa, i keď moje povaha je vcelku priateľská, ale s niektorými ľudmi sa nedohodneš, potrebujú ubližovať, alebo sa splhať po niekoho chrbte, zviditeľňovať, dôvod nemajú, vicítia len príležitosť . Som bývala učiteľka na ZŠ...akémukoľvek rodičovi neprislúcha ani učiteľovi komentovať, či kritizovať, či napádať rozhodnutie riaditeľa alebo vedenia školy. Komisionálne skúšky boli a sú a sú určené pre rôzne príčiny, či je to choroba, či je neprítomnosť, cestovanie atď.Existuje aj alternatívny študijný program aj pre športovcov a pod. Mamička Vašej kamarátky nech radšej dcérku svoju prihlási na hodiny konverzácie, aby dobudúcna zamaskovala prázdno v hlave, držím palce dcérke a dajte jej môj príspevok prečítať, ak by som jej bola triedna, poriešim to raz - dva.

macamac
16. jún 2014

@hanica83 ja by som dcéru do školy na konfrontáciu nepustila
ak áno, tak nech sa konfrontuje aj v mojej prítomnosti
alebo - namiesto nej choď na konfrontáciu ty s tým, že deťom sa vysvetlí, prečo neprišla tvoja dcéra ( šikana a tak...)
ďalej by som rázne trvala na pohovore v zložení: ty-ako rodič, riaditeľ školy, triedna a milá "pani"
spraviť zápisnicu, dať podpísať všetkým zúčastneným, kópiu s originálnymi podpismi pre teba tiež

potom by som upovedomila prítomných, že za neprofesionálne jednanie a porušenie zákona ( porušenie práv na ochranu osobných údajov, nekomplexné riešenie šikany - čo vyústilo do stavu, v akom tvoja dcéra je - predtým potvrdené od lekára, psychologa) píšeš sťažnosť na KŠÚ na danú školu + milej "pani" riešiteľke, čo sa stará do vecí, čo sa jej netýkajú, by som začala vykať - to po prvé (koniec bližšieho vzťahu) a potom by som jej vecne oznámila, že je dosť možné, že sa stretnete tiež na mieste, kde sa rieši trestné oznámenie 😝 🙄

a na záver - smer nová škola

hanica83
autor
16. jún 2014

@anexis ale ja to riesim stale, riaditelka zvolila v podstate formu taku, ze ich poziadala o pomoc mojej dcere pri navrate do skoly. Chvilu bol klud a zacala ta dotycna krpana utocit na dceru, potom ta jej mater, cim to vsetko vyvrcholilo a dcera odmietla ist do skoly.Triedna volila intenzivnejsiu formu - rozhovory ako sa maju k sebe spravat a dnes sa rozpravali priamo o dcere, ked tam nebola. Ona chcela zajtra tomu venovat 15 min rano, aby vsetky spolu si posadali a aby sa rozpravali o tom, preco sa ktora ako sprava, co vadi komu apod., ze ustriehne situaciu aby sa nevyhrotila. Navrhla aj, ze by sa dohodla s ucitelmi, ze ked sa dcera nebude citit dobre moze odist aj z hodiny, co sme zamietli, nakolko by to vyzeralo pred spoluziakmi naozaj divne a situacia by sa len vyhrotila, lebo ona moze a oni nie....
@kararinka to je pekny scenar, ale nie je na to cas zo strany ucitelky a neviem ako psychologicka atd. atd. Je to zvlastny kolektiv, kazdu chvilu tam ma niekto problem - ale len medzi babami. Oni aj isli niekam spolu von a o par dni otocka. Ako sa im to hodi, vlani riesila ina mamicka problem sikany v kolektive. Nedotiahlo sa to.... Ta dievcina sa nejak obrnila a taha to dalej, viacmenej sa to ukludnilo, teraz je to moja dcera.... Neviem, preco by sa mala ukryvat a citit pocit viny? Ano vyhne sa im, ked ich uvidi, ale nemam pocit, ze by sa citila vinna. Odmietla sa tam vobec vratit, je ochotna radsej podstupit zaclenovanie do noveho kolektivu ako navrat, je presvedcena, ze vsetko co sa udeje - nejake napominania spoluziacok, riesenia problemu apod., bude mat kratkodoby efekt. Neverila som tomu a je to tak. Oni sa vratia do starych kolaji skor ci neskor. Mava bolesti hlavy, prehana ju, pocity na zvracanie, bolievanie brucha-to nevyzaduje ziadny komentar. A ano mas pravdu, to ze sa jej skomplikovala choroba, moze byt kludne aj psychickym oslabenim.

lili_mia
16. jún 2014

@hanica83 Ja by som sa spýtala matere, že v čom konkrétne je tvoja dcéra zvýhodňovaná, ked za dva mesiace dobehla, koľko? 4 či viac mesiacov? Ked sa toto nevyrieši teraz pred letom, v septembri to bude maga problém s rečami, prečo je v ročníku o rok vyššie, neprejde to cez leto. Zvážte prestup.

lili_mia
16. jún 2014

@kararinka Ono sa to dá aj naraz. Jednoducho na triednickej, či už za prítomnosti dcéry autorky, alebo nie, jednoducho v ideálnom prípade by mal triedny učiteľ nahlas povedať:
Žiaci viete, že Žabka chýbala tri mesiace vkuse a bola by som rada, aby sme jej pomohli dobehnúť zabehnuté učivo, aby stihla spolu s vami dokončiť ročník. Prosím vás teda o zhovievavosť, posuňte Žabke svoje poznámky, pomôžte jej s učením, aby mohla napísať všetky písomky, ktoré ste doteraz písali aj vy. bla bla bla
Ak by aj po tomto boli útoky, tam je problém u matky a to ako hucká svoju dcéru proti spolužiačke. A to je na trestné oznámenie.

@hanica83 Ešte mi napadlo. Síce sa to už rieši s riaditeľom, ale čo ak matka nevedela, že bola klasifikovaná aj za učivo, ktoré dobehávala? Možno jej malá šikanovateľka povedala, že tvoja dcéra spolu s nimi písala písomku, a dostala známku za rovnaké obdobie preberania látky. To, že dopisovala staré písomky, zrejme, možno aj cielene, nespomenula. Máš istotu, či si matka uvedomuje, že tvoja dcéra dobehávala aj písomky? Pretože sa ozaj mohlo stať, jej dcéra by si zlomila nohu a nechala by ju doma len tak? Nech prefláka ročník? Treba to obrátiť na ňu a nech povie, čo by robila, keby sa to týkalo jéj dcéry. Isto by ju nenechala váľať šunky, ale riešila by ju.
A kedže spolužiačka sa prejavila už skôr a v tomto veku, ktovie, mohlo to začať závisťou, na mobil, tablet, tašku, oblečenie, alebo priamo na teba, kedže má matku takú akú popisuješ a zrejme žiarli na iný materinský prístup.

hanica83
autor
16. jún 2014

@roxana280 moja dcera tiez prekonala mononukleozu, mala tazky priebeh, dusila sa, ako 3.5 rocna, neviem aky to ma vplyv ,ale uz vtedy som si vsimla, ze sa trochu zmenila, myslela som, ze to bolo tou hospitalizaciou. Tiez odvtedy byva castejsie chora ☹.
@lili_mia ona dobehla za 2 tyzdne 2mesacne ucivo, dokonca niektore len za vikend a nasledne pisala testy. Presne to o com pises - o tej pomoci atd. to bolo vsetko povedane, aj ja dokonca som si s dievcatami pisala cez sms, riaditelka ich o to poziadala..... dva tyzdne pokoj a potom zacala utocit ta dotycna spoluziacka. Vlastne potom, ako ju zacali hodnotit ucitelia... Skutocny dovod nepoznam, ani neviem, co by mohla zavidiet, ani netusim, ci jej matka vie vsetko.

Baby ja viem, kedy ma ta zena v skole stretnutie s riaditelkou - mam si ju tam pockat ? Ale tym padom by som dala najavo, ze mi to skola oznamila...
Normalne zvazujem, ze rano by som sla na triednicku hodinu ja, bez dcery a povedala im, co a ako, aky to ma dopad na moju dceru, Ale zialbohu uz sa nic nezmeni na fakte, ze dcera ma z tej skoly totalnu traumu a chce odist ☹ , aj keby jej slubili neviem co, neveri im ☹ . Je presvedcena, ze nikto nic nevyriesi a vsetko bude zakratko tak ako povodne.....

lili_mia
16. jún 2014

@hanica83 Dorazte tento školský rok a od septembra inde, aj s rizikom komisionálnych. Na mňa to pôsobí, že ty máš tej žene vysvetľovať dôvody a nie ona tebe. To akoby šikanovala aj teba. Jej sa niečo znepáči, škola to rieši zvoľna a pritom doma máš zvracajúcu dcéru s pošramotenými nervami? Neviem nájsť vhodný príklad, ale žiadať od nej, aby zotrvala v tom kolektíve je možno ako žiadať od znásilnenej bývať v tej istej dedine ako aj útočník, a kde všetci nad tým mávli rukou, šak sa nemala kúpať nahá v miestnom potoku.
Ak sa dá, nechaj ju doma, nech ukončí ročník a dovidenia.

zuzana76
16. jún 2014

akí strasne zlí ludia su medzi nami, ja nemam slov, rozum mi postava, ze v takej situacii, ked dieta bolo chore, tak niekto dokaze rozputat este takuto vojnu

nunusimi
16. jún 2014

@hanica83 ja by som sla namiesto nej a vsetko si s detmi vysvetlila. Nech vedia ako to funguje, lebo ocividne nikto nepochopil, ze co znamena doklasifikacia z dovodu vysokeho poctu Ospravedlnenych hodin. Je to uplne normalna vec. Ja neviem preco z toho vzniklo nieco ako sikana a riesenie inou dospelou osobou a medzi detmi atd.
Toto im mala ale vysvetlit triedna, ze ano vlastne ani nema vyhodu, ale ze vsetko sa musela doucit sama bez vykladu a napisat tie iste testy ako oni. Co je na tom akoze vyhoda?
My sme na strednej mali spoluziakov pol roka v USA a po komisionalkach v auguste pokracovali dalsi rocnik sami.

nunusimi
16. jún 2014

S nami som chcela napisat

zuzka1008
16. jún 2014

Niektorí ľudia vedia byť veľmi zákerní ☹ aj ja mám dcéru, dúfam že nikdy nebudeme niečo podobne riešiť, prihlásila by som ju na inú školu,nech sa zbytočne Nestresuje kvôli niakej spolužiačke ...