Problémy so synom - deviatakom
Ahojte žienky,
zrejme potrebujem trosku iny uhol pohladu na nepríjemnost ktorá sa dnes stala. Mám syna deviata, skola mu ide priemerne, zatial nejaké výrazne problemy v škole s ním neboli..Obcas nejaka poznamka ohladom otacania dozadu, vyrusovania..No dnes co sa stalo v skole poznamka na pol strany s odporucenim navstíviť odbornika...(zrejme psycholog, psychiater). Jednoducho v skole hrali hru kde vytlieskavali slovicka..MOj syn sa pomylil tak si dal facku po líci. Zrejme nie silnu. Na to pani ucitelka ze si ma dat silnejsiu..Tak si dal....Ucitelka znova ze silnejsiu tak si dal dalsiu...toto sa este zopakovalo asi 3x..( podla slov syna) Bol vyluceny z hry a musel sediet na opacnej strasne lavice. Ked sa pytal ze preco tak bez vysvetlenia pani ucitelky.."ze lebo som povedalal". Do konca hodiny bol ticho...Po zvoneni sa to uz neriesilo dalej. Mala som so synom dlhy rozhovor kde vacsiu cast preplakal, odmietol sa zajtra pani ucitelke ospravedlnit lebo vraj nebol ani drzy, ani vulgarny ani neodvraval..Urgovala som triednu nech mu dohodne stretko s ucitelkou, co ma zarazilo ze bud. tyzden je rodicko ze to tam budeme riesit no napokon na moje naliehanie ze skusi vybavit skorsi termin u dotycnej ucitelky. Mam zmiesane pocity neviem co mam ocakavat od toho stretnutia... V ziackej knizke bolo uvedene ze naschval sa tvari ze nepozna farby po slovensky a ine veci ohladom vyucby co syn uplne poprel. Priznal len ze si daval facky ked ho o to ziadala ine veci ze vedel co sa ucenia tyka. V poznamke je uvedene ze sa to deje kazdu hodinu a ze jeho spravanie bude zohladnene v znamkovani predmetu. Ja som dnes v takom strese ze ani neviem ci zaspim. Neviem ci som nieco zanedbala vo vychove alebo co mal tento dnesny vystup znamenat. Este syn priznal ze pred prazdninami kvoli tomu ze nevedel jedno slovicko dala pisomku celej triede so slovami podakujte sa XY. Poznamky od ucitelov ze je schopny len chodniky zametat si vraj uz ani nevsima....Ze mu to vraveli najma minuly rok: A to som sa tesila ze ako si pekne opravil znamky a celkom sa mu dari tento rok. Neviem co to malo znamenat. Dakujem
@tanecnica82 vypočuj si v prvom rade s chladnou hlavou aj učiteľku, možno budeš veľmi prekvapená čo je tvoj syn zač.
....a možno budeš prekvapená čo za čudo je dotyčná pani učiteľka......
až potom by som riešila čo a ako ďalej.
ja by som si termín nepýtala 🙂 ja by som nabehla hneď - s kľudom angličana ale rázne a hneď!
- znižovať známku z daného predmetu na základe správania je blbosť - na to slúži známka zo správania predsa.
- požiadavka učiteľky - daj si facku - ????? preskočilo aj jej? ( teda netušíme zatiaľ ako to reálne bolo )
- fackať sa, lebo to odo mňa niekto požaduje??? - fakt na zamyslenie....
@jana121212
pekne vystihnuté
@tanecnica82 čítam že tvoj syn má problém nie s jednou pani učiteľkou......
nebude on predsalen riadny kvietok??? s dobrými hereckými schopnosťami pred mamičkou?
@katarinamarkova a podla coho to sudis?
@tanecnica82 baby ruku na srdce je podľa Vás normálna adekvátna reakcia, že si 9 -atak dá facku počas hry?To, že mu kázala si dať ďalšie tým len niečo sledovala.Skor má zarazila tá poznamka od iných učiteľov, že bude akurát ulice zametať.Nieco nie je v poriadku bud robí naprieky, alebo....Zatiaľ sa nestresuj uvidíš čo bude po rodicovskom a psychológ mu s jeho prežívaním puberty len pomôže🙂myslím, že na psychiatra to až nebude treba.
Ak syn nič ntají a povedal všetko tak ako sa to stalo, tak si žial myslím, že tá učiteľka je poľutovaniahodná a karieru by mala zavesiť na klinec. Áno jasné, deti hlavne puberťáci vedia byť k učiteľom riadne drzí dotyčná p. Učiteľka absolútne nezvládla situáciu... tá poznámka o návšteve odborníka, príkazy aby si dával ďalšie facky- zrejme to spravila v zlosti... sú to deti, preboha, podľa mňa o nič nejde (ak v tom nebolo niečo iné, oveľa horšie).... nech mi napíše jeden človek, ktorý v škole nikdy nič nevyviedol.... ja by som dala určite pokec s učiteľkou a ak potvrdí čo povedal syn, nech sa jej ospravedlní... ďalej by som to neriešila... a učiteľky by som sa opýtala odkedy patria pojašení puberťáci na psychiatriu?! :/
hned zajtra som v škole,počkám na dotyčnú učiteľku a riešim to ,najprv rozhovorom,potom u riaditeľa......
nechapala som vobec tomu prispevku od zaciatku co vlastne sa tu pytas. Lebo ked som precitala prvu polovicu ze ucitielka kazala synovi si davit vlastne facky (samozrejme sa jej bal tak to robil co kazala) tak tu facku by som jej nariadila si dat sebe a je uplne jedno co syn robil, povedal atd. Neviem co ta rozhadzuje elektronicky zaznam, syna zbytocne drbes doma, neveris mu ako sa ti ma v buducnosti priznas s problemom? 100% by som po ziadnom psychologovi nebehala any len nerozmyslala s nim ist, zohnala by som ucitielkin email a poslala jej otazky tam (nech to mas na cierne na bielom) a ked nebudes spokojna s odpovedou tak s dokazom v ruke do riaditelne, Coto za ucitielky zamestnavaju ked kazu ziakom aby sa fackovali. Aj keby bol menalne postihnuti, depresivny cokolvek, bude mu kazdat fackovat sa?? ci co tym svojim experimentom chcela zistit? Ziadne ospravedlnenie ucitielke. Ty mas syna navzdy, v tebe nebude mat oporu a bude ju v zivote potrebovat este vela, Ucitielku za pol roka uz v zivote neuvidis. Rodicia si stale maju stat na strane dietata a hlavne pri takych nevaznych problemoch.
@tanecnica82 ak je pravda, že učiteľka mu naozaj kázala dávať si facky, tak bez ohľadu ci bol drzý, alebo nie... Je to totálne profesionálne zlyhanie. Viem si to živo predstaviť. Celý tento školský systém je už naozaj zrelý na psychiatriu. Ano, deti sú drzé, zvlášť pubertiaci, ale pedagóg má mať zvládnuté nielen sebaovládanie, ale aj základy psychológie. Každopádne stoj za svojím synom, porozprávajte sa o tom ako to vidí s tou drzosťou, aby si vedela na čom si a nebola prekvapená pri rozhovore, rataj ale s tým, že aj učitelia sú kadejakí a nie je nič ľahšie, ako sa navážať do dieťaťa, ktoré sa prejavilo problematicky aspoň u dvoch z nich. To už je potom masovy mobing pri ktorom budú zľahčovať aj také choré správanie, ako je nabádanie dieťaťa aby sa fackovalo. Poviem ti, že nie je normálne odporúčať odbornú pomoc dieťaťu cez poznámku v žiackej knižke. Z ich strany je to psychologické zneužitie autority a totálne neprofesionálne. O takých veciach sa hovorí medzi štyrmi očami, v pokoji. Tu je vidieť že niekomu rupli nervy a trochu to prepískol. Ja by som to predýchala a hneď zašla do školy konfrontovať zúčastnených. Nečakala by som na rodičko. Žiadala by som nejaký výstup, na základe ktoré ho odporúčajú vyšetrenie odborníkom. Také veci sa netrepú do vetra.
@tanecnica82 inak, tiež by som rozobrala so synom tému : nemusíš robiť všetko, čo ti autorita povie 😉 ...Lebo nemusí.
Sú dve možnosti. Buď to robil s vedomím, že je to hlúposť, ale veď bude sranda, uputam pozornosť, a vyhovorím sa na to, že mi to kázala ona, alebo je submisivny, ustráchaný, robi čo sa mu povie, teda perfektný tip na šikanu (aj v dospelosti). Jedna aj druhá možnosť je problém, ale ja ako matka by som brala radšej tú prvú. To sa dá poriešiť raz dva 😉
@cecilia68 ja som myslela ze tu je jedno kto som a mozem si pisat ako chcem ze tu ma hadam nikto nebude sledovay ucitellka pozry ma tam preklep a tadala zle icko. To sledujes aj neuciteljt ako napisali a nie co napisali. To myslis vazne. A som vytvarna a obcianska. Som preto zly ucitel ze poradim a na fore a nechce sa my sledovat kde som dala ciarky kde ake y.
@tanecnica82 tiež mám syna deviataka, riešili sme už kadečo, ale dávanie si faciek na hodine sa mi zdá veľmi čudné...
@eliska13 adekvatna reakcia, ze si da 9-viatak facku???? Je to deviatak-puberta jak vysita, a moja odpoved: deviatak v puberte urobi cokolvek-jemu je to bud vtipne, alebo normalne alebo cokolvek. V puberte clovek stvara ine veci. Ja by som skor poslala tu ucitelku k psychologovi. To je pedagog??? To je jedna P...a. OKAMZITE BY SOM NABEHLA DO SKOLY.
Ahojte ďakujem za každú jednu reakciu. Situáciu som prebrala aj s kamoškou psychologickou. Žiaľ pani učiteľka má prmá prijmmá prijme až v pondelok. Neviem prečo nie skôr vraj skôr nemôže aj keď nechýba. Uvidíme čo vyriešime . Pani učiteľka písala poznámku priamo z vyučovacej hodiny keďže čas v elektronickej.ziackej knižke je uvedený tesne po ôsmej.
Nieje
🙂 nieje to standartny postup....asi ma na to dovod...asi by som tym padom zasla za riaditelom skoly.
Nehnevaj sa na mna, ale co za kozu moze kazat dietatu aby sa same fackovalo??????? Ved ak ma problem s jeho spravanim v poriadku, uz davno ta mohla kontaktovat, ale toto. Skor by som pochopila ak by sa riesilo, ze mu ona plesla ak startila nervy (co by som sa zase ja niekedy ani necudovala ucitelom, lebo niektore deti aj s rodicmi su slusne mimo), ale kazat sa jemu samemu fackovat??????!!!!!! To by ma inak dojalo. A uz vobec sa jej nema za co ospravedlnit? Za co by sa aj mal, za to, ze nevedel vytlieskat slovicko?
Mna by teda velmi zaujimalo co sa tam v skutocnosti udialo a v prvom rade by som splechla ucitelke do oci a zaujimalo by ma preco ma skor nekontaktovala ak ma nejaky problem s mojim synom, co ma znamenat to fackovanie a preco ho podcenuje!!!!!!!!!!!!!!!!
Keby hned v buducnosti ulice zametala kazda jedna praca je dolezita a ma sa vykonavat najlepsie ako dotycny vie. To by tak strasne vzdelana osoba ako PANI UCITELKA mala vediet !!!!!!!!!!!!! Co by koza robila bez smetiarov.
ja som mala na ZS spoluziaka, ktory 3 krat prepadol, nakoniec vychadzal zo ZS uz zo 7, lebo mal vela rokov a siel za murara. A nic mu nechyba ved uz ma teraz vysse 30, syna a zenu. Robi murara a sikovneho a co?????? A zaraba viac ako dotycna PANI UCITELKA. To len tato debilna doba nas vedie k nejakemu omylu, ze iba ludia s vysoko skolou sa maju dobre. VS moze dnes mat uz kazdy. To uz nie je tak ako cca 15-20 rokov spat, ze VS studovali fakt len niektory. Ved sa zo SR smeju, ze tu mame tolko VS vzdelanych ludi, kolko sa na pocet obyvatelov ani nechyta.
no neviem ako ostatne ..ale ja uz by som ucitelku odchytila a donutila ju aby sa p..a fackala a silnejsie a silnejsie... ako t co je za vyucovaciu metodu sa fackovat? co nabuduce? budu si rezat zili, mlatit sa kladivom alebo co?? nech je syn aky chce ale toto nema pravo ziadna ucitelka a niekto to povedat mojej dcere, ze si ma dat fcku sa nezdrzima otycnemu ukazem co to facka je ... ak ma syn problem s ucitelkami ok navstiv pomoc to je daco ine..ale podla mna je to len zivy chlapec a dnesny ucitelia uz nevedia ako si ziskat respekt ziakov co je smutne a este smutnejsie ze rodicia s tym nic nerobi a este ich v tom podporuju podaktore, kt im to ani nedovolia...
...Uz som predmesiacom mala naplanovane ist do skoly ohladom technickej vychovz mali tam zas cosi vyrezavat z dreva...kazdy bol v dvojici ci v trojici len syn sam..Ked sa ucky pytal ci nemoze byt s niekym v skupine , ze nie...Potom jej povedal ze mu to nejde velmi ci nemoze mu dat inu pracu..Ze nie...A NAKOniec poznamka ze nici material a dostal z toho stvorku..Pani ucitelka bola vtedy tehotna tak som to brala akoze hormony jej pracuju.....NO o mesiac teraz zas ina pani ucitelka a tento incident...Nechapem ci aj syn nie je na vine alebo co...
podľa tohto 🙂
@ tanecnica82
@tanecnica82 ahoj....no ja som mala taketo nieco s dcerou....ale poviem Ti jedno...ver svojmu synovi... Ja som dceru donutila sa ucitelke ospravedlnit, cim som v dcere vyvolala pocit, ze jej nevedim...nakoniec vyslo, ze naozaj mala pravdu dcera, Taku chybu uz nikdy neurobim... Lebo ty si najlepsie poznas svojho syna.. a sama vies zhodnotit, co je na tom pravdy,,, moja dcera ma hubu ako krava rit 😀, aj ked sa uci na same jednotky, je 6cka ale proste ked sa cosi stane viem, ci sa kontrolovala, alebo nie. Netrap sa, a drz stranu synovi.
treba rozprávať s učiteľkou, no podľa toho čo si napísala, si nemyslím, že Tvoj syn je nevinný. Jasné, že Ti povie veci tak, ako on chce. Skutočnosti, že učitelia majú vzdelanie a poznámka takého formátu a riešenie na rodičovskom, a ak už učiteľ odporúča pre žiaka odborníka - tak si nemyslím, že to bude malichernosť.
@tanecnica82...školu nemáte v meste bydliska? Neviem akú máš pracovnu dobu,ale do školy sa dá ísť aj pred vyučovaním či cez hociktoru prestávku... Na termin o týždeň by som určite nečakala ani to neriešila cez telefon...dávnejšie som tiež riešila poznámku, syn prišiel zo školy o 13:30, povedal čo sa stalo tak som išla za dotyčnou aj s nim nech sa to vysvetli a ono to naozaj bolo inak ako to v rozčuleni napísala do žiackej... Je mi jasné, že deti sú iné doma a iné v škole, ale toto bolo max. nadsadene a prekrutene v neprospech dieťaťa,možno nečakala že rodičia to budu chcieť konzultovať
...kazdy pozname svoje deti a neviem ci az v deviatom roc.sa dieta zacne takto prejavovat..ak doteraz s nim nebol problem...chodila na rodicko...aj ucitel si vie sadnut a zdeptat ziaka...ucitelia maju svoje oblubenejsie deti.... Ak nieje problemovy tak stoj za nim a ries to.
No nemyslim si ze pani ucitelka sedi v kancelarii a ma ordinacne hodiny to su co za moresymoresy.normalne by sla rano zo synom do skoly a pred zborovnou by som si odchtila pani ucitelku.a aj tych 5 ci 10minut by som sa s nou porozpravala.

@tanecnica82
Problemy riesit medzi 4 ocami a hned...nie na rodicku..
Syna by som kazdy den bombardovala nevh mi to opise znova a znova z toho dovodu,ze niekedy ak dieta klame ma rozne verzie alebo di nezapameta ako to vlastne bolo...ak hovori pravdu tak to zopakuje kludne aj 5x rovnako..pravda bude niekde v strede...nestresuj