Prvý menzes u dievčat a puberta
Baby ako zvládate pri svojich 10-11 ročných dcérach prvý menzes a pubertu?? moja dcéra dostala teraz v Januári a odvtedy si myslí že pojedla všetku múdrosť sveta!!! Z milej a dobrej dcéry sa stáva riadna potvorka papuľuje mi a na všetko má rýchlu odpoved a ja ju normálne nezvládam...
@pingu717 samozrejme, ze uplnu volnost jej nemozes nechat .... nejaka kontrola musi byt, takisto aj nejaka dovera .... a nezacalo to tym, ze si jej zrusila ten pokec? inak moja (ma 13) chodi iba na FB a twiter, najnovsie moze 1 hodinu denne len.... a okrem toho som jej povedala, ze jej otec (moj ex) jej na dialku vie skontrolovat PC, takze nestrpime ziadne neprimerane vystrelky ... zatial to funguje a respektuje to
Tiez akoby som citala o mojej dcere...Tiez ma 11, M este nema, ale tiez to uz cakam kazdu chvilu... Aj so mnou sa bavi niekedy ako so svojou kamoskou, hodi na mna grimasy, a vidim ako si o mne mysli ze aka som trapna. Niekedy sa v duchu nad tym zasmejem, ale ked vidim, ze uz prekracuje hranice tak jej skratka poviem, ze to prepiskla a ide o 19:30 do postele 🙂 Neznasa to. No a ja jej poviem, ze tiez sa nebudem stale s nou na niecom dohadovat. Potom je strasne urazena a vecer uz vola milym hlaskom mamiiiiiiiiii, pod sem na chvilku 😎 . A u mna uz dostala aj cez hubu, myslim si ze vtedy naozaj spravne sadla, a na par dni sa skludnila - nie zo strachu prepanajana to nie, ale pochopila, ze je to medzi nami lepsie ked je ona v klude...ale dlho ju to nebavilo 🙄 vela sportuje, co si myslim ze jej to velmi pomaha odreagovat sa a dostat zo seba vsetky emocie. Ja odporucam nejaky pohybovy kruzok.
ja mám 9 ročnu a nevieme si s nou tiez dakedy rady boli sme aj u endok.....lebo je dost vysoka na svoj vek atd a tam nám bolo povedané ze sa spustila u nej predčasná puberta 😒 no ale riadne s nou trepe a mozem ja davat tresty a zakazovat atd nepomáha 😖
Baby no musím vám povedať mna tá moja dcéra tak vyprovokovala že som jéj tiež jednu takú natiahla a ona vyvalila oči že čo to!!! divili by ste sa aké otočky to u nás nabralo..už zase je na chvíľu normálna a už sa neopováži papuľovať a byť drzá...som prosi fyzickým trestom ale toto bolo viac menej nutné a v rámci výchovi a ona pochopila že som jéj mama a nie handra na zem alebo jéj kámoška
no ja mám dcéru už 20r. teraz sme veľmi dobré kamaratky zdôveruje sa mi aj o tých najintímnejších veciach,lebo vie,že jej poradím a envysmejem,lenže nebolo to také ružové vždy.puberta bola zlá. papuľovanie,odvrávanie,zlá partia,začlenenie sa do skupiny emo, chcela,tetovanie,piersing. a moja reakcia: vždy som jej navravela,že ked si to dá,že jej to bude hnisať a jej to budu rezať apd. vtedy sa bála injekciíí,tak to zaberalo.jej rebelia vyustila že si sama prepichla nos,a škriabať si ruky, skúsila trávu. a to už presiahlo hranice.čím viac som ju chránila,tým viac rebelovala. naznak toho som ju pobalila a ked prišla zo školy jej hovorím,že ideme do kremnice,na psychiatriu,lebo že jednoducho endovolím,aby si ničila telo a zdravie.na kolenách ma prosila,že to už neurobí.a potom tá jej partia? raz boli u nás a takú hanbu nezažila,čo tým deťom ja povravela.začala tým,že ak chcú fajčiť,že fajn,ale za svoje peniaze.vybavila jej robotu na družstve cez leto a vravím:makaj ked chceš fajčiť a obliekať sa ako oni. nevydržala ani den. pár krát som šla za nou do partie a všetci stíchli.hovorím im: fajn,ja som matka,som zodpovedná za teba do 18r. ideš von,ja s tebou.partia ju začala očlenovať,samozrejme vyhrážky,nadávky. vravím jej,vyhrážaj sa a kufor je nachystaný a ver že ťa neprídem ani navštíviť do Kremnice,žiadne výhody,žiadna telka,net,mobil. nepoužila krik.a ona vedela,že ak dačo hovorím pokojne,tak to myslím vážne.tak sme sa zbavili partie. teraz s odstupom času aj jej parťáci vtedajší spomínajú,že ako som rozbila ich partiu a dodnes mi dakuju,že sa zachovala správne.dcéra si dôveru získavala späť pomaly,ale vždy bolo niečo za niečo,ak sa vzpriečila vždy platilo na nu:,,faj,ako ty,tak aj ja."trvalo to asi 1,5 roka. a výlevy typu nadávok,odvrávavnia ignorovala a ked dačo potrebovala,tak ja jej ovrkla,ako ona mne.so synom také nemqala,lebo športuje a nemá čas na výlevy.

@sue pohode pýtaj sa..ano sním je pohode on snami nebýva príde každý deň na 4-5 hodín pomôže jej z úlohami a tak...pred ním má rešpekt,,