Pustili by ste 14-ročné dievča na výlet za kamarátom?
Baby mám takú dilemu. Dcéra bola v tábore 80km od nás. Našla si tam kamaráta, pár krát bol za ňou cez prázdniny. Boli na pizzu, na kolobežkách a potom ho odprevadila na vlak a šiel domov. Chlapec má 15 rokov, žije s mamou. Chlapcova mama nevedela, že chodí vyletovat 80km od domu, ale vždy to ohlásil otcovi, aby vedel kde je.Mamina na to prišla a jasné, že tieto výlety zatrhla. Odvtedy sú v kontakte iba cez mobil. Dcéra má teraz ukecáva, že či by nemohla ísť ona za ním. Pozrela si už aj spojenie, autobusov, vlakov. V Tom meste by strávila 4,5h.Cesta vlakom trvá 50min. Dcéra má 14,5. Ja v jej veku som presne takto nastupovala na internát do rovnakého mesta. Ale predsa mám dilemu.. 🙂
@matabb73 áno to som jej hovorila, že skorej s kamoškou by som ju pustila, ale nemá takú kamošku. Všetky ma mladšie, tak to ani nebudeme skúšať 🙂
Šla by som s ňou a spravila si iný program kým sú spolu. Možno by som sa skontaktovala s jeho matkou, aby o tom vedela, keď sa budú plánovať stretnúť. Samu by som ju nepustila. Som v tomto dosť bojko.
@veronicka88 ja od 16tich a prestahovala som sa zo zapadu na vychod za nim 😀
@martinkaxp no no no nepredbiehajme sa🤣🤣🤣🤣
Ahoj.
V takomto veku vôbec nemusí ísť o vzťah, ale o kamarátstvo. A vyzerá to podľa tvojich slov, že máte s dcérou pekný vzťah. A navyše ak je zodpovedná ako píšeš, určite by som ju pustila. Verím, že máš aj strach, ten je v poriadku, je to tvoje dieťa. Nebude to v noci, ale počas dňa, mobil má, chalana "poznáš" ak sa už stretli, otcovi sa tiez hlásil. Dcére daj pocítiť, že jej doverujes, v takomto veku, ak jej nedovolis takéto prvé stretnutia s chalanmi, nebude ti možno v budúcnosti dôverovať natoľko, aby ti povedala pravdu. Vypytaj si číslo na otca alebo mamu,ak tá bude o tom vedieť a budeš viac v pohode. Každopádne rozhodnutie je na tebe. Daj vedieť potom.
Pustila by som .Vieš kde bude s kým bude.Mobil mať pri sebe a ozývať sa že dosla ked pôjde naspäť tak sa ozvať a plus medzitým by som jej zavolala.Ja v jej veku som už chodila sama k starkej na dedinu a to som musela ešte prestupovať a čakat v druhom meste dve hodiny kým pôjde bus na dedinu.A to som tak chodila od 10 rokov a mobili vtedy neboli
Vidím to ako primeraný výlet pre 14 ročne dievča. Nevidím jediný dôvod prečo ju nepustiť. Ešte k tomu keď chce ísť cez prázdniny, kľudne by som ju raz za čas pustila aj cez víkend.
Áno nič sa nemá preháňať, netreba dovoliť dieťaťu všetko a však na tomto nevidím nič zlé.
Nie nepustila
@veronicka88 😂
pustila aspon ti to povedala a zo je faj. ja som chodima aj dalej bez toho aby to nasi vedeli vztah s mamou nebol idealny tak by som si vazila ze povedala a pustila by som
Ja by som išla asi s ňou, veď zas nemusia byť spolu 4.5 hodiny, môžu byť aj 2-3 a to sa dá preflákat niekde po meste, alebo obchodoch.
Alebo ak by už musela ísť vlakom, tak skôr, aby nedošla až pred 19.00.
Takže nakoniec som sa rozhodla, že zabijem dve muchy jednou ranou. Dcéru som pustila, ale dodatočne som sa rozhodla, že pôjdem aj ja,zoberiem synovca a jemu urobím dlho sľubovaný výlet vlakom a budeme všetci spokojní.🙂. Ďakujem za Vaše komentáre.
Za niekym koho osobne nepoznám, nepoznám.rodicov by som nepustila.
Urob si výlet s nou. Nemusis im samozrejme chodiť za patami... ona nech ide sa potulat s kamošom, ty si daj v meste kafe a shopping.
Super, výborný nápad. 🙂 Keď si predstavím seba vo veku tvojej dcéry, tak by som bola celá happy, že mám takú mamu. Rozumiem tvojim strachom o ňu, veď je to tvoje dieťa. Moja mama by takto so mnou nikdy nešla. Nehovorím, že je zlá, ale je to stará škola. Verím, že keď moje baby vyrastú, tak to budem vnímať veľmi podobne. Pekný výlet. 😊😊
@katyrose ďakujeme. 🙂Môj plán bol dnes umývať okná, ale povedala som si, že robota je stále a neutecie.. 😎
Veru tak, tá nikdy neutecie aj keď by mohla 😂

@nikaeli tá izba nebola podmienka.. bolo to v takom štýle, že ak chce niekam ísť, musí sa všetko bliskat a všetko pripravené do školy, ale ani to jej nezaručí, že niekde pôjde. Že stále je to tak 50:50. Nepovedala som , že ak upravené mozes ísť vybavená vec.. 🙂