icon

Pustili by ste 15-ročnú prespať k frajerovi?

25. máj 2025

Mladá pani má 15, zachvíľku 16 a chcela by prespat u frajera. Že čo mám proti, však normálna prespávačka ako u kamošky a nič spolu neplánujú mať.

Čo by ste jej povedali? Odpovede jej prečítam.

Podľa mňa je to v tomto veku naozaj nevhodné, možno tak o rok ked bude mať skoro 17 a budú spolu dlhšie ako pár mesiacov, ale nie teraz.
Nič jej neutečie, veď ma celý dospelý život pred sebou.

Strana
z5
gabrielkaa
25. máj 2025
@wolf_

@gabrielkaa tvoj vzťah s dcérou absolútne nespochybňujem 🙂 K nemu sa ani nevyjadrujem - to by som si nedovolila. Píšem skôr tak všeobecne. A všeobecne nevidím dôvod prečo by otázka 16 ročnej o prespaní u priateľa mala niečo negatívne hovoriť o miere rozprávania sa resp. o vzťahu rodič-dieťa alebo o tej slečne ako takej.

@wolf_ takisto si to nedovolím tvrdiť, keď niektorá mama dovolí svojej 15 ročnej dcére prespávať u priateľa, že je to cez čiaru, že je zlá matka. Každý to mame inak. Iný štýl výchovy, iné priority, ciele atd. A je to v poriadku. Otázka bola osobná na každú mamu zvlášť. Tak som napísala tak ako to je u nás

klara546
25. máj 2025

Nedovolila by som. Ale moju dcéru by niečo také ani nenapadlo. Lebo uz vopred vie, že zbytočne by sa pýtala.

autor
25. máj 2025

Moja mama bola ten typ že na veľa vecí reagovala najskôr krikom a potom kategorickým nie nesmieš bez vysvetľovania.
Moja puberta bola v podstate permanentné domáce väzenie z ktorého som si samozrejme našla cestičky von. A veľmi riskantné cestičky.
My sme mali naozaj príšerný vzťah v tej dobe a trvalo roky kým sa napravil.
Moja mama sa ani nedozvedela že vôbec nejakého frajera mám, mesiac pred mojou 18 prišla domov z prace a nenašla tam ani mňa a ani moje veci. Pol roka sme sa vôbec nevideli. To je skúsenosť ktorú proste nechceš zažiť, ani ako dcéra ani ako matka.

Ja som práveže strašne rada že máme s dcérou taký vztah že mi všetko povie a že mi dôveruje, vážim si to. Slobody má naozaj veľa, doteraz naozaj mohla ísť kam chcela, vždy sme sa dohodli aby sme boli spokojné obidve.

Ked s tým prišla tak som si pomyslela svoje (lebo podľa mňa 15 ročné spávajú u frajera akurát tak niekde v ghettách ), ale ešte sme to spolu nejak neriešili. Toto je téma na dlhší rozhovor, nie iba obyčajné nie, nemôžeš

wolf_
25. máj 2025
@gabrielkaa

@wolf_ takisto si to nedovolím tvrdiť, keď niektorá mama dovolí svojej 15 ročnej dcére prespávať u priateľa, že je to cez čiaru, že je zlá matka. Každý to mame inak. Iný štýl výchovy, iné priority, ciele atd. A je to v poriadku. Otázka bola osobná na každú mamu zvlášť. Tak som napísala tak ako to je u nás

@gabrielkaa na jednej strane tvrdíš, že každý to máme inak a že to neznamená, že niekto je "zlá matka" - s čím plne súhlasím. Ale na druhej strane mi príde, že medzi riadkami píšeš niečo ako - mojej dcére to ani nenapadne lebo my sa veľa rozprávame a má iné priority => ako keby to bolo lepšie, a to druhé automaticky horšie.

slavka1988
25. máj 2025

Tak zas na druhej strane priznala sa kam chce ísť mohla povedať ze ide spať ku kamoške.Bolo by načase sa skôr porozprávať o antikoncepcii.Zakazes ale sex môžu mať aj cez deň.

autor
25. máj 2025
@gabrielkaa

@gabrielkaa my máme s dcerou pekný vzťah, hovorí mi o všetkom.
Poznám ju, prespávačka bol na 100% nápad toho jej amanta, nie jej.
Ona sama hovorí že so sexom chce určite ešte počkať pár rokov.
Len je to ešte dieťa, nechápe, že k tomu veľakrát príde spontánne a neplánovane. Že keď sa bozkávajú v parku na lavičke to nikam nepovedie, zato večer v jeho izbe a jeho posteli to môže dopadnúť inak.
Ja hlavne chcem aby to urobila ked bude sama pripravená, nie pod nátlakom.

mandzula
25. máj 2025

"lebo podľa mňa 15 ročné spávajú u frajera akurát tak niekde v ghettách". V tomto mas velmi obmedzeny nazor.

wolf_
25. máj 2025

Nemyslím si, že nechápe, že k tomu môže prísť aj spontánne a že je rozdiel medzi lavičkou na verejnosti a postelou v súkromí. V každom prípade to čo ďalej dodávaš podľa mňa ani nie je o tom, či dovoliť alebo nedovoliť prespať. Ale celkovo o nejakej vzťahovo-sexuálnej výchove -> maj sex len keď ty sama naozaj chceš.. takto a takto zistíš, že je správny čas.. toto a toto je nátlak.. neboj sa hovoriť "nie" a zároveň rešpektuj "nie" druhého atď atď... Bez ohľadu na to, či sa jej dovolí prespať alebo nie...

gabrielkaa
25. máj 2025

To je fajn, že sa s tebou o tom rozpráva. A ako hovoríš ju poznáš a veríš jej, ale ako hovoríš je tam aj jej frajer…

martinkotomasko
25. máj 2025

Urcite nie. Má ešte čas na také prespávačky.

kikusenka1
25. máj 2025

Ja som prvýkrát spala u frajera keď som mala 20. A pravdupovediac som nespavala ani u kamaratok pretože mne bolo vždy najlepšie vo vlastnej posteli a za mňa je to tiež nie

radacak
25. máj 2025

Nie nepustila..dcéra bude mať o pár týždňov 15 ale ona zatiaľ takéto,, chvalabohu,, nerieši
Ale jej rovesníčky v okolí ...to už je iná téma 🤮🤮🤮

maaji
25. máj 2025

V 15 tich a už mať frajera no neviem ale podľa mňa je to ešte veľmi skoro . Ja síce dievča nemám a možno ani nebudem ale , určite by som jej nedovolila nič také . Dokonca nemá ešte dokončenú stredu, vysokú školu ten frajer by ju to v Tom len brzdil a ešte neviem čo všetko.
V 17 tich by som jej to dovolila skôr určite nie . Neviem no môj názor je taký .

bielasovicka
25. máj 2025

Nie, v žiadnom prípade.

cukroska
25. máj 2025

Booze ,chvalabohu to nemusím riešiť ,mám čerstvého 16..ročného chalana🙏💪 Určite by som nepustila ,ani náhodou. Ja som behala kade tade už id 16tky, ale už som mala 18 -nájsť ,keď ma mama načapala,že frajer prespal u nás, keď nebola doma a ten randál si pamätám dodnes 😅😁

hopsas
25. máj 2025

Rozhodne by som to nedovolila. Mám až dve bývalé kolegyne čo porodili v 15. A jedna je v 30- tke už babička.

cukroska
25. máj 2025

Ja si myslím aj tak, že rozhodnutie je na Tebe na Vás rodičoch. A nikto nemá právo sa rozhodovať ,ani radiť v takých dosť zásadných rozhodnutiach. Môžme len vyjadriť názor a ako sa rozhodneš je na Vás. A nik ťa zato nemôže súdiť. Na jednej strane pre niekoho veľmi skoro pre iného v pohode. Veď kedysi sa v takom veku už pomaly vydávali a deti mali skoro. Na druhej nič nezmešká..

cukroska
25. máj 2025
@procrastique

@evcagabi Ja som našim tvrdila, že idem cez prázdniny na kresťanský tábor :D aj "prihlášku " som vyfejkovala. Potom som ešte od rodičov vypýtala prachy, nech akože prispejú na ten kresťanský tábor a potom som zobrala prachy a vypadla s kamošmi na 4 dni na chatu a mala aj vreckové. 😂 som to povýšila na vyšší level 😀

@procrastique Jooj poznáme 😅😅🤣🤣 len som mala trochu viac o o pár rokov ako pätnásť 😅😂😂

betulinka1
25. máj 2025

Nepustila by som ju ale nie kvoli sexu. Ked mate pekny vztah, viete sa aj otvorene porozpravat o tom, ze aj ked nechce mat sex, všeličo sa moze zvrtnúť a stane sa nieco co nechce. Druha vec je ta, ze aj keby spolu nespali, tak v podstate nech si chráni svoju povesť. A prespavanie u kamosa jej tu povesť moze narušiť. Ak je rozumná, tak to pochopi. A toho mládenca by som si zavolala na pokec, ze taketo navrhy nie su vhodne.

domak2
25. máj 2025

Táto téma mi teda pootvarala zabudnuté spomienky 😅 Ale k téme, isto nie.

bg92
26. máj 2025

urcite nie, normalne mi to pride ako vtip takato poziadavka prepac. samej ti nabehla kontrolka a vies preco je to nevhodne. uz len to dcere nejako primerane vysvetlit - je este dieta, aj ked v puberte. travenie takto intimnych chvil - celej noci s priatelom chce urcity stupen aj VEKOVEJ vyspelosti, nie len rozumovej. moze byt rozumna a z toho co pises urcite aj je, ale vek neoklames, v niektorych veciach sa iba vyvija. ved ma cely zivot pred sebou a na tieto veci ma cas. ale to pochopi az neskor, zatial tu musis byt na strazenie tychto hranic ty. je jasne ze ak chce mat sex bude ho mat aj bez prespavacky (mozno uz ma) ale je nieco ine byt na noc u frajera doma v 15nastich. on ma kolko rokov?
a neviem si predstavit decko v 15nasitch nechat spat u cudzich ludi. ani u kamosky ktorej rodicov osobne nepoznam by nespala. alebo poznas aj jeho aj jeho rodicov?

autor
26. máj 2025
@maaji

V 15 tich a už mať frajera no neviem ale podľa mňa je to ešte veľmi skoro . Ja síce dievča nemám a možno ani nebudem ale , určite by som jej nedovolila nič také . Dokonca nemá ešte dokončenú stredu, vysokú školu ten frajer by ju to v Tom len brzdil a ešte neviem čo všetko.
V 17 tich by som jej to dovolila skôr určite nie . Neviem no môj názor je taký .

@maaji ako sa dá “nedovoliť” frajer? Už vidím mladú zamilovanu žabu ako beží dať frajerovi kopačky lebo mama zakázala 🤷🏼‍♀️

dagas
26. máj 2025

😆😆😆 pamätám si ako som nahovorila frajera nech ide ku nám spať. Že veď mamina už určite bude spať ani nebude vedieť. Nespala. A trvalo veeeeľmi dlho kým som ju prehovorila 🤣🤣🤣🫣 on to chcel vzdať hneď ako povedala nie, ale ja som sa nenechala odbiť 🤭. Mala som skoro 17....už sme spolu 15 rokov,zajtra oslavujeme 9.výročie manželstva a máme dve malé deti takže čuduj sa svete neotehotnela som hneď ako som sa s ním spoznala 😏. Ale tak asi záleží koľko majú rozumu 😏

mantilka
27. máj 2025

No ja by som v tomto čase, keď ma frajera ani predavačku u kamošky nedovolila, lebo môže to byť zastieraci manéver.
To že ona nič neplánuje, neznamená že mladý neplánuje alebo sa to necakane zvrtne.

mantilka
27. máj 2025

Môj názor je, že sexualne žiť by mali ľudia, ktorí sú schopní sa postarať o dieťa. Nie, že 16 ročná hodí svoje dieťa matke, aby sa starala. Takisto aj partner má byť schopný sa postarať o rodinu. Nasadiť nezrelemu človeku antiku alebo poslať na potrat je výsledkom nezrelosti samotného rodiča.
V tejto dobe sa hráme na to aké sú naše deti vyspelé, pritom vyspelost vidíš na ovocí. Sex ano ale prevziať zodpovednosť za dôsledky nie. Potom sa radšej všetko "zametá pod koberec".
Presne ako tu bolo napísané, že 30-tnici sa zasekli na 20tke.
Tu niekto písal, že veď niekdy sa už 16ricne vydávali. Áno presne tak, najprv si chlap poriadne rozmyslel ktorú ženu chce a potom sexovali a starali sa o deti, rodinu.
Tu keď čítam, že chalan nechá tehotnú....kde sú jeho rodičia? A kde boli jej rodičia ?
To je môj názor.

natalyya
28. máj 2025

Ja som tiez viac krat prespala u frajera ked som mala 15, rodicia samozrejme boli v tom, ze som u kamosky

pikachu999
28. máj 2025

Neviem čo riešiš sex už majú isto za sebou 😂

feneo
Odpoveď bola odstránená
vilma7
17. jún 2025

Určite nie, preboha ma len 15 a du spolu len pár mesiacov. Najskôr možno v 17.

Strana
z5