Pustili by ste 16 ročnú na diskotéku do mesta?
@anjelicek26 uplne rovnako by som to riesila.
Ano
Ano pustila, s kamaratmi ( idealne ak by išli aj chalani, nie len baby) a tiež nejakú večierku ( povedze do 2hej doma) a domov taxikom bezpodmienečne ( žiadna verejná doprava v noci ani kamarati autom)
V meste pustaju na diskoteky pod 18?
Niekde pustaju az od 19/21
@littlebubble 99 percent diskoték je lokaloch a baroch a na terasách. Prídeš sadnes ku stolu a si na diskotéke.
Pozri ja si to vždy otočím podľa seba ak deti odomna niečo chcú, ja som mala tiež 16 a chodila som na disco, samozrejme keď mama napísala sms odpísala som som ok. Aby vedela že som ok.
@littlebubble áno, jej kamaráti ževraj dlhšie chodia, ževraj je to dovolené od 15, ale niekde pustia aj menšie decka 🤷
@vanda323 aj ja som chodila, ale predsa len to bola iná doba
Áno s partiou. Min dve tel čísla z partie má mať mama. Ozývať sa, poslať aspoň smajlíkov na znamenie že je ok vždy keď vezme do rúk mobil. Pitie svoje mať pod dozorom vypiť celé a až potom ísť tancovať. Nenechávať pitie na stole. Keď už nemá peniaze mesto pitná voda na wc. Nenechávať sa pozývať na pitie. Na wc s kamoskou. Domov s dospelou osobou matka otec taxík ak je v partie dospeli viacerí aj verejnou dopravou. Hudba začína hrať až po 23.00. večierka o 2.00 je teda skoro. Za ten časový posun dnešná mládež nemôže. Ani mne sa to nepáčilo ale zmierila som sa.
Túto vetu ja neznášam😄 Iná doba, stále je nejaká doba, stále po svete behajú indivíduá, stále sú k dispozícii drogy, alkohol, cigarety žiadna iná doba neni
K autorke - Ano v tomto veku je uz bezne chodit, aj my sme predsa chodili v tom veku... najprv ku kamaratom, potom na normalnu diskoteku, zacina sa predsa pomaly, postupne... poucit o tom, kolko moze vypit bez toho, aby nebola pod obraz bozi a jednoducho jej nebolo strasne zle + nenechavat drink bez dozoru a tie ostatne veci pisane vyssie, neboj vsetko bude ok... ziadna ina doba dnes nie je, len my rodicia mam pocit sme viac "helikoptera" vdaka mobilom a sietam kontrolujeme kazdy krok. Ak je dobra partia - nikdy by ju nenechali s niekym cudzim odijst a keby vyzerala, ze je na nejakych drogach, dotiahnu ju domov, proste ist spolu tam, ist spolu domov je uplny zaklad. Ale treba im - umoznit roztiahnut kridla tym detom...teda uz ani ne tak detom v 16tich, ze ano... ten strach tam bude mat rodic vzdy, je to normalne. Ja ani nechcem vediet, co nasi prezivali pri troch dcerach v puberte 😂
@cinda555 Mna tak otocili, ze nemam 19 tak dovidenia 😂 preto sa pytam.Ked som tam potom bola tak som si povedala, ze chvalabohu, ze ma nepustili.Polovica ludi sa tam neprisla zabavat.
@vanda323 no dcéra mi sama povie, že keby chcela, kľudne sa dostane aj ku tvrdým drogám, čo si myslím že za mojich čias nebolo (som kategória 50+)
A ja som chodila max. do susednej dediny, kde to bolo úplne o niečom inom, to by som ju hneď pustila, len takto do krajského mesta neviem...
Preklikla som sa, som kategória 40+😅
Inak diskotéky začínajú od desiatej večer vyssie malokde sa tancuje o osmej 😁😁😁
40+?
To by si sa divila čo sa aj tvoja generácia navystrájala 😂.Deti z mesta sú iné.
Je to o dôvere, ak poviem že o 2.00 doma, tak domov taxíkom, prípadne ísť po ňu, hlavne nevolat každú hodinu,.....my sme nemali mobily, mamka cakala doma, dôverovala mi, taxíkom sme nechodili, auto sme nemali, takže buď peši cez mesto, ale vždy s niekým..som z Petržalky v Ba
Ahoj ja som prvý krát šla na disko (do ministry- kto pozná, vie o čom hovorím😂) keď som mala 16. Šli sme ako partia dievčat a boli sme iba do druhej v noci. Mame som sa ozvala len cez sms aby sa nebála 😄 a to čo povedala tvoja dcéra že keby chce tak sa dostane ľahko k drogám, tak áno ma pravdu, aj tam sa dalo dostať k drogám keby som chcela, ale ja som nechcela, nelákalo ma to a žiadna ani z mojich kamošiek to neskúšala takže mne mama v tomto mohla veriť. Dokonca náš spolužiak tam chodil a vedel si vykšeftovať extázu takže naozaj by som nemala problém keby chcem, chvalabohu som nebola tak sprostá a nedala som si ani raz 💪🏽😄
Hlavne jej povedz nech pitie vždy otvárajú pred nimi a nech si od nikoho neberie drink lebo nikdy nevie či tam nebude mať niečo hodené😉
@sasitimi17 do Ministry som vždy chcela ísť, aké to tam je? 🙂 Ja totiz vyrážam s kamoškami raz za pol roka na disko dik
@marcellka32 už som tam nebola vyše troch rokov, ale ak sa tam chceš ísť zabaviť, zažiť poriadnu hudbu a “vyblázniť” sa tak odporúčam a rovno si kúpte VIP vstup kde budete mat vlastný stôl podmienkou je že si k tomu musíte kúpiť nejaký druh alkoholového balíčka ale je to oveľa lepšie ako obyčajný vstup. Ty môžeš s VIP ísť všade a oni bez VIP môžu byt len dole a tam si nemáš ani kde sadnúť ani nič… hore vo vipku sú aj sbskari takze majú vsetko pod kontrolou
Keby chcela, tak by vedela zohnať, ide však o to, že to nechce 😉 Mala som mega prísnych rodičov, ale v takom veku som už na diskotéke bola aj ja.
Tak pri hlaške, že by sa mohla dostať ku drogam by som isto spozornela.
Aj ja som za chvíľu 40 a teda som chodila ako 16 ročná už kade tade, hlásiť som sa nemusela, ale nemala som prístup, lebo som sa s takými ľuďmi nekamarátila. A drogy v našom veku boli isto aj prístup k nim.
Cenila by som si, že ti dcéra takú info povedala a určite by som sa o to zaujímala, prečo to povedala a kde tie drogy sú a tak isto by som ju oboznámila, aj keď som si istá, že je veľká dosť, že drogy atď.
Lebo dcérka to povedala, štýlom, akoby sa chcela obhájiť, veď ja by som mohla, ale nechcem.
A po tejto vete by som aj o disco rozmýšľala, aj keď je pravda, že nezabrániš.
Mala som kamarátku, keď mama nepustila, skočila z okna. Proste je to na človeku.. čo ju láka.. aké má hodnoty.
Ahojte baby, opýtam sa trošku od veci. Neviete náhodou či je možné aby išlo 15-ročné dievča (o týždeň 16) do Ministry v sprievode rodiča? 😁 Ďakujem.
Ahojte baby, opýtam sa trošku od veci. Neviete náhodou či je možné aby išlo 15-ročné dievča (o týždeň 16) do Ministry v sprievode rodiča? 😁 Ďakujem.
@ingridag vy ste koľko ročná bola na diskotéke?
@ingridag vy ste koľko ročná bola na diskotéke?
@pohodickasrandicka 15-ročná. Prečo?

Ano pustila... s tym, ze tam pojde s partiou ludi, s ktorou chodia von normalne, ktorych poznam, plus domov pojde autobus/vlak/taxik a nie autom nejakym pripitym kamaratom (alebo pojdes po nu), to uz si najdi to vhodne... spat bude doma, o polnoci bude doma, tot podmienky... zasa su prazdniny, corona nas na jesen zasa uplne schladi co sa tyka volnosti, nech si to mlada uzije...