Pustili by ste 17-ročnú dcéru prespať u priateľa?
@stvura nie to mi je jasné len som na ňu dosť prísna čo sa týka toho. Vpodstate s ním je stále ale nepríde mi vhodné u neho prespávať ak nemá 18
A Ty si myslíš, že spolu ešte nespali? ... 😀
Mňa rodičia pustili, ja svoje dieťa tiež v tom veku pustím. Nevidím problém 🤷🏻♀️ o ochrane snáď už vie …
@lienka.7 mne ide o tú podstatu že nemala 18 ja sa o ňu starám a nemá čo spať u chlapa
Tak jeho pozvi k vám
@nikiki29 ale nieje to skoro?
Ked si jej dovolila frajera v 14r tak je uz uplne jedno ci unho prespi v 17 ci v 18ke . 😉
Mne sa nezdá… ja som v tom veku už s partnerom takto fungovala, rodičia mi verili, bola som zodpovedná, o ochrane poučená a ja si osobne si myslím, že stále lepšie so solídnym frajerom na noc ako opíjanie v bare a striedanie chlapcov podľa ‰ … keby má 15, nepoviem, ale 17 je už fajn vek. Zakážeš, možno si nájdi inú cestu ako byť spolu - nejakým klamstvom. A to by mne ako mame vadilo…
@denisah6 ja sa aj vyhrážam že už ho k nemu nepustim ale ona má svoju hlavu a neviem ako jej tento napad mám dostať z hlavy preč
Prosím vás. Neriešte to, má svoj rozum, je pomaly dospelá, nech si to zariadí ako chce ona, ako cíti ona. Panna nie je už dávno, to Vám je určite jasné. Tak z nej nerobte nesvojprávnu🙏🏼 pustite ju a nechajte ju žiť, kým je to vrámci slušnosti. Tiež som mala priateľa od 15r. Rodičia robili problémy ešte aj 17r/18r a bolo mi to naozaj nepríjemné. Dodnes sme spolu s dvoma deťmi 🙂
vyhrážať si sa mala ked mala 14 rokov a začala s ním.
@nikiki29 tak ona nechodí fakt nikde . Stále je s priateľom nikdy neprišla opitá domov alebo nikdy nebola na diskotéke proste ona je už len so svojim priateľom vpodstate . Len sa pýtam ako matka či je to normálne
Nie nepustila, preto ze nema 18, co ak sa daco stane, ty si za nu zodpovedna, ale frajera by som dovolila.
Jedine co bude za tie roky co su spolu , ine je ,ze budu spat . Nechapem preco je to o rok ok a teraz nie. Zbytocne si kazis vztah s dcerou Sad je rozumna a vie co robi a robi to zodpovedne.
Áno, chovanie tvojej dcéry je normálne 🙂 a po 3r vzťahu ju pustiť k nemu je tiež normálne, aj napriek tomu, že nemá 18
Záleží len a len na tebe a vašom nastavení rodiny. Ani jedno riešenie nie je zle. Ak cítiš, že ju nepustit, tak nepusti. O nič nepríde, nic nestratí. Ak je váš vzťah v tomto pevný. Mňa tiež mama nepustila a v pohode som to rešpektovala. Dokonca, ak aj on prišiel spat k nám, mali sme už po 18, spal v odd.izbe. Dom rodičov, ich pravidlá. Možno by nezaškodilo vrátiť dievčatám ich hodnotu a nedovolit sa im túlať po nociach
Prečo si každý myslí že s frajerom musela spat už v 14?
@hipuska ale zase ona nestrieda partnerov preboha. Veď hovorím že je stále s ním iného nemala . Len u neho nespala
17 je uz naozaj normalny vek na prespanie u priatela. Navyse pises ze je len s nim,nic zle nerobi, chova sa normalne … Nechala by som ju.
Ja si naozaj myslím, že nie je skoro. Skús jej dať dôveru…
A co.ja píšem, že strieda partnerov? A keď si s tým ok, načo zakladas diskusiu? Ved tu nejde o sex, ten môžu mať hocikde a hocikedy.
@hipuska tato diskusia je trošku iného kontextu ako ste vy písali ale nevadí
A čo som teda nepochopila? Nie sú zasnúbeni, len spolu chodia. Osobne nevidím dôvod, prečo by tam mala spať
Ved Snad poznas toho chlapca a jeho rodicov .. Hlavne poznas ju a vies ze je zodpovedna. Sexualnu vychovu mate davno za sebou ..
@hipuska Dievcata svoju “hodnotu” neziskaju sedenim doma na riti. Nezijeme v 19 storoci aby sa mladi 17-rocni ludia museli zasnubit na to aby u seba mohli prespat, je lepsie sa trosku prenastavit a zit v modernej dobe,nase deti to urcite ocenia. Hlavne ze k nim mame doveru a verime ze su to inteligente bytosti a nepovazujeme ich za nesvojpravnych kym nemaju svadbu a ich “hodnotu” vidime len v tom ze do 25ky doma v detskej izbe si citaju knizky