icon

Pustiť dcéru na prespávačku k násilníckym rodičom?

11. jan 2025

Pekný deň prajem 🙂

Idem rovno k veci. Moju 14 ročnú dcéru pozvala jej najlepšia kamarátka na prespávačku k nej domov. Jej najlepšia kamarátka má tiež 14 a je to veľmi dobré, zlaté, vychované dievča. Ja som si ale neni istá, či by som ju tam mala pustiť. Moja dcéra mi často hovorí ako tej jej najlepšej kamarátke často fyzicky ubližujú jej rodičia, najmä jej otec. Vraj keď raz dostala 3 v škole tak ju jej otec dokopal, keď nemala upratanú izbu tak na ňu nakričal a zbil ju. Moja dcéra má svoju kamarátku veľmi a rada a chcela by u nej prespať ale ja neviem no. Nechcem aby moja dcéra bola v blízkosti takého násilníka. Dovolili by ste to? Prípadne ak to nedovolím, ako im to mám povedať? Navrhovala som im už aj že či by nemohli prespať u nás ale to jej rodičia zakázali. Mne je tej jej kamarátky aj ľúto lebo s mojou dcérou sú dobré kamarátky a ona sama nemôže za to akých má rodičov ale no neviem ach 😕 Vopred ďakujem za všetky rady

Strana
z2
kaktusik007
11. jan 2025

syn bol na prespavacke u byvaleho spoluziaka... rodinu poznam iba z videnia, teda mamu, otca vobec... A aj ten chlapec bol tak u nas... Nik do rodiny nevidi, moze sa zdat zvonku akokolvek funkcna, opak moze byt pravdou.
ja by som pustila - s jasnymi instrukciami co robit keby.. obzvlast s info ohladne nasilia.
Ono mozno kamaratku nepustia, aby ju mali pod dozorom... a zaroven ak tam bude dcera, budu hrat divadlo o dokonalej rodine.... mne by to nevadilo, nech hraju... Ak kamoska netaha moje dieta dolu, kamaratstvo by som podporovala....

macekovam
11. jan 2025

V žiadnom pripade by tam nešla.

terezkaarthuramax
12. jan 2025

Je velmi pekne ze sa tvoja dcerka takto kamarati s niekym postihnutym
Ale je smutne ako sa k nej spravaju rodicia. Tiez som za socialku

roxanka1
12. jan 2025

Skúsim ti tu dať taký iný pohľad na vec, na zamyslenie. Je takmer nulová šanca že by otec kamarátky tvojej dcéry ublížil jej alebo tvojej dcére, keď budú spolu. Možno práve preto to chce.. záblesk normálneho dospievania a jeden pokojný večer s kamarátkou.. prespavacku nikdy nemala a týmto štýlom ani mať nebude, a viem že tvoja dcéra nie je charita, na zážitky, ale chcú to obe predsalen. Ja by som pustila tiež s tým že keby hocičo sa deje, zavolá. Máš veľmi rozumnú dcéru že sa ti vôbec zdôverila že jej kamarátke sa toto deje, lebo predsalen, mohla by klamať.

abbey1
12. jan 2025

Som prekvapená, koľko žien je ochotných akceptovať možné riziko a poslať svoje dieťa do toxického prostredia.

kulumulu123
12. jan 2025

@deti95060810 nechápem čo je na tom cudne moja dcéra milovala takéto prespavacky s naj kamoškou v lete na dvore v stane iba oni dve.. Mali vtedy cca 9r. Jasne ze brána bola zamknutá a na dvor sa nemal kto ako dostať. Dvere do domu boli odomknute.... Obe mali z toho mega zážitok keď si do polnoci rozprávali svoje tajomstvá....

macekovam
12. jan 2025

@kulumulu123 a prečítala si si úvodný príspevok autorky? V tomto prípade by som sa nebála nebezpečenstva za bránou ale práve toho v dome.

kulumulu123
13. jan 2025

@macekovam a ty si si prečítala príspevok na ktorý som reagovala? Autorkin to nebol....

lenka.25
21. jan 2025

Nikdy by som nedovolila ísť dcéra spať k niekomu , koho ani nepoznám . Mladšia dcéra ma 10 rokov , chodí na prespavacky ku kamoskam od škôlky , ale vzdy sme boli najskôr my ako rodičia niekde spolu na káve , na ihrisku atd … A keby mi dcéra o takomto prostredí rozprávala , tak ani by som ich poznat nechcela a dcere by som navrhla , že kamarátka môže ísť spať ku nám , ale ju by som tam nepustila .

beronsche
21. jan 2025

@kaktusik007 ty si dovolila dieťatu prespať u ľudí, kde matku poznáš z videnia a otca si ani nevidela?
Mne to príde šialené..

sandra19860
21. jan 2025

Nepustila by som...

beronsche
21. jan 2025

@abbey1 aj ja som z toho prekvapená... Podľa mňa si nepripúšťajú, že môže čokoľvek stat, ľudia radi zatvárajú oči..

bluka2
21. jan 2025

Ani by som nad tým nerozmýšľala. Normálne dcére vysvetliť. Podľa mňa si sama uvedomí, že je to riziko. To znie u nich dosť ako psycho, nemá hranice a od takých ľudí nevies, čo môžeš čakať.

bluka2
21. jan 2025

@kaktusik007 tu inštrukcie nepomôžu… nejak som si práve spomenula na prípad Mazan z Francúzka. Očividne to teraz tak fici, že sa dávajú tabletky na spanie a potom tie ženy ani nevedia, že sa niečo stalo.. jedna z možnosti, čo psychopati robia

kaktusik007
21. jan 2025

@beronsche ano, dovolila. Je to spoluziak, kamarat od pomaly prvej triedy.... Dobre, jeho babka a moja mama boli tiez spoluziacky na zakladnej skole, ale teda videli sa po rokoch az ked vnucata boli stvrtaci na nejakej akcii pre dochodcov, a odvtedy sa dvakrat nahodne ony dve stretli - takze naozaj nemozno hovorit, ze sa pozname. A ako som pustila syna ja tam, bol aj chlapec u nas ---- a to fakt neviem ci by som jeho mamu ked stretnem na ulici spoznala a teda jeho otca som nevidela nikdy.

kaktusik007
21. jan 2025

@bluka2 nestras francuzskom, ide tam na pobyt ;)

ano duevcata, ja chapem co vravite.... mozno ak by som mala dceru vnimam to inak - ja som racionalny clovek a neriesim veci emocne a mne pride divne sa zamyslat, co vsetko by sa mohlo stat ------- proste mna by ani nenapadlo, ze spoluziakovi rodicia by boli vrahovia ci sadisti alebo naruseni psychopati 🤷🏼‍♀️

beronsche
22. jan 2025

@kaktusik007 mne práve príde, že racionálne je uvedomiť si možné rizika a spoznať ludi, ktorým dieťa, hoci len na 1 den, zverujem. A skôr emočný prístup je ten, niekomu veriť , lebo mu proste pocitovo verím..
Ale áno, uvedomujem si, že niekedy ani niekoho povrchne poznať nestačí...
A aj u nás tak boli kamaráti mojich deti.. jedno dieťa u nás spalo, hoci s mamou som sa rozprávala len po telefóne. A ďalšie tu bolo pár krat celý deň, po tom, čo ho rodičia len vyložili z auta pred domom.. ja som ich pozývala k nám, nech vidia, kam ich deti idú a oni z rôznych dôvodov odmietli. Pre mňa neprijateľné. 🙂

kristina1207
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2