Riešenie antikoncepcie na školách
Čo si myslíte o tom, že z návrhu osnov na sexuálnu výchovu bola vyškrtnuta antikoncepcia? Mne to príde už naozaj ako zlý sen. Antikoncepcia nie je len o tom, že poďme si užívať a buďme promiskuitní lebo môžeme. Je to základ poznania, ktoré musí človek mať, keď chce začať so sexuálnym životom. Bohužiaľ sa s ním v dnešnej dobe začína skôr ako sme boli zvyknutí my, ale keď už to nemôžeme zmeniť, môžeme sa aspoň snažiť aby to tie deti robili zodpovedne. Ale ak máte niekto iný názor, rada si ho prečítam. Chcem vidieť aj pohľad druhej strany.
@kristinaanna tak ja neviem, možno som nenormalna. Ale verím, že moje dieťa má dostať tak citlivé informácie v citlivom veku od rodica, teda od mna. Na margo mladých rómskych mamičiek- cíudovala by si sa, o com by ťa 12 ročné dokázali poučiť. Vôbec si nemyslím, že maloleté matky sú nehody, je to jednoducho tak. Tradície, vzory… myslím, že tu skola nie je riešenie. Všetko začína doma.
tak toto je tema asi fakt na rodinu, avsak ak rodina nezvlada, tak by to mala suplovat skola - niekde tie znalosti deti nabrat musia..
mam dvoch synov, nedavno sme sa dostali k rozhovoru aj ohladne navliekania kondomov --- a paradoxne mladsi, 11 rocny, so mnou viedol relevantnu diskusiu na temu polucia, antikoncepcia, stoporenie penisu, narovinu sa opytal presne ako prebieha styk -- akoze mne miestami iba sanka padala... Starsi, 12 rokov, sa moc do rozhovoru nepridaval, ale dychtivo pocuval vsetko co hovorim.... Sedeli sme spolu cez 2 hodiny a vsetci traja sme sa zhodli, ze zaujimavy a putavy rozhovor a ze si ho urcite zopakujeme 🙂
ostava mi iba kupit tie kondomy a ukazovat im na banane ci uhorke ako ho navliekat 😀 😀 😀
@kaktusik007
si skvelá 👍

@palicka k tomu aby dvaja ľudia mali spolu dieťa nepotrebujú žiadne znalosti, naozaj je to len pud, pud starý ako ľudstvo samo,
Ale to ako sa chrániť pre neželaným tehotenstvom alebo pred pohlavnými chorobami, sa má učiť v škole. Neverím že každý rodič má informácie o tom ako tieto veci fungujú.