Riešenie oneskorenej puberty u dospievajúceho syna
Syn v júni bude mať 15 rokov. Je vysoký 184 cm. (prerástol otca) , ale dosť ma trápi váha cca 60 kg je strašne chudý, lieči sa na Skoliozu. Dosť ma ale zaráža, že aj detský vyzerá, myslím vôbec mu nerastú fúzy. a ani ochlpenie nemá na nohách bruchu żiadne, nezaujíma sa ani o dievčatá?
Športuje s celkom dobrými výsledkami, naopak vškole napriek snahe tie výsledky sú horšie.
V marci ide na.preventívnu, spomenuť to, alebo to nechať tak.
@luccija ja mam 182, uz nejaky ten rok som najnizsia - konecne 😀 este maju priestor na rast, maju dovolene do 195 cm - potom uz je celkom problem kvoli dveram, tie maju svetlu vysku iba 197 cm 😀
rast sa im uz spomalil, v case boomu isli 20 cm za rok... teraz posledne 2 roky uz len tak okolo 3-4 cm. A teda priberaju - pri tejto takmer rovnakej vyske - tych cca 10 cm co podrastli fakt nehraju rolu - mali rok dozadu sotva 50 kg... takze muzneju, najma u starsieho to je take vyraznejsie.. ten cvici...
ono to slo postupne - nohy, vyska, a teraz az konecne nastupuje vaha...
@kaktusik007 tak si žijete na veľkej nohe a dobrej výške🙂)ale veď super chlap má byť vysoký a mužný.Kamaratka má syna čo má 15 a tiež noha 45, ale chudý a čo ten zje to je neuveriteľné a zase stále lamentuje, že musí nabrať povedala, že horšie ako dcéra, že len študuje čo má jesť potom ju buzeruje čo má variť, lebo svalova hmota🙂)
Zlaté problémy puberty, ale keď len to tak je dobre.
ako hlas? skace mu?
u nas syn sa zacal holit tak v 15 asi, ma 16, ale on je taky tmavy, juzansky typ, huste vlasy, chlpy jak droty na nohach, ale od pasa hore po krk jak holobriadok, potom zas hlava, obocie, tam chplov vela😀
a chudy je tiez, 183 asi a okolo 60 kil. troska svalov by mu nezaskodilo, ale jeho cinky nebavia, plava a beha.
ale jehi kamrati su rozna zmes, niektori vyzeraju v tom veku aj o 3 roky starsie, velki chlapi, urasteni a ini rovnako starsi taki chlapcekovia. asi genetika.
Ďakujem vám za príspevky, tiež som to rovnako vnímala ako vy, kým mi nedal niekto toho chrobáka do hlavy
@kaktusik007 ja mám dcéru a tej začala perióda o 3 roky neskôr ako mne (našťastie).
Nakoniec nás na odporúčanie ortopéda, poslala na hormonálne vyšetrenie na Endokrinologiu

Moji chlapci boli v pätnástich ako tintítka🤣. Ale zato teraz sú ako tí vypalnici bezkrkí co boli volakedy🤣