Rodičia detí 2. stupňa, ktorí nejdú testovať svoje deti
Ahojte, chcem sa o niečom poradiť a preto hľadám rodičov, ktorí rovnako ako ja nejdu testovať svoje dieťa.
Ďakujem
Katarína
@nelca84 poznam ucitelku co verejne podporuje kotlebu a tiez ma takyto odpor k opatreniam dufam ze je to ta ista osoba a nebeha ich v skolstve viac
@snezienka33 ale tak samozrejme ja ho mozem dat otestovat, ale tak to bude zbytocne ak neotestuju aj jeho spoluziakov.....
@snezienka33 inak popravde ani ja nepoznám pokope toľko ľudí, čo bezhlavo súhlasia s testovaním či očkovaním ako v tejto diskusii. A to som fakt neni nejaký odporca testovania, len proste u nás je to všetko tak zle nastavené a podávané ľuďom, že aj ľudia ako ja (čo koronu nikdy nespochybňovali, práve naopak dodržiavame aj s rodinou opatrenia) ale tie protichodné opatrenia a výstupy našej vlády všetko degradujú. Ja som zvykla ľudí presviedčať prečo nosiť rúška a pod ale prečo, načo? Keď idem po meste a minimálne 50% ľudí má rúško pod nosom a nikto to nekontroluje? Prečo si mám ja ísť dať pchať nejaké paličky do nosa aj s mojím 10-rocnym synom, keď polovica ľudí si ani len nenasadi to poondene rúško a nič z toho nemá? Ľudia sa veselo premávajú po Tatrách bez rúšok hlava na hlave a my sa máme testovať, aby sa mohol syn vzdelávať prezenčne? O dôveryhodnosti testov snáď nehovorím, to som písala vyššie
@44janica44 a predstav si, ze je aj moznost C😉
@snezienka33 ty teda vieš ľudí baviť, mala by si robiť animátorku 😀
@snezienka33 vtáka poznáš po perí a človeka......kašli na ne, vôbec nestoja za čas ani energiu, my vieme, čo robíme a to stačí
@snezienka33 dalsia vec je, ze je to uplne zle momentalne s testovanim, dlhe rady na niekolko hodin cakania. Plosne testovanie bolo uplny luxus oproti tomuto, co sa deje teraz....
@snezienka33 my tí prajeme aby si prišla k zdravému rozumu lebo ten chýba žiaľ Tebe... Adios
@xena0 100 bodov 🙂))
@drzaopica nie,nevidim v tom plus. Pre mna sa korona nicim nelisi od inych resp.ochoreni. kazde ma nejake specifika a ohrozuje viac nejaku skupinu ludi a pre niektorych moze sposobit smrt. Nuz ale este ani do dnesneho dna smrtnost na covid nie je dostatocne vysoka na pandemiu a neprekonala smrtnost chripky. Tym v ziadnom pripade nezlahcujem smrt na cokolvek,praveze si plne uvedomujem mnozstvo zbytocnych umrti kvoli zanedbanej starostlivosti kvoli kovid opatreniam. Vasa svokra ako po minule roky riesila ine resp.prenosne ochorenia u seba?Predpokladam,ze uz vtedy robila s tazko chorymi ludmi
@drzaopica ak som dobre pochopila,tak svokra dake priznaky mala a isla na test... a je teda pozitivna? Keby bola negatuvna,tak aj napriek tym priznakom by k tym tazko chorym isla? Ci ako... toto mi prosim dovysvetlujte.
Lebo fakt mam pocit,ze ludia s negativnym testom hoc maju priznaky a je im na hovado tak kludne idu medzi ludi, lebo sak len nachladnutie alebo chripka... to neva ze niekoho aj chripka moze zabit...
A niekto pozitivny bez akehokolvek priznaku zalezie kdesi do diery,lebo ktosi povedal,ze presne toto je nebezpecne...
Ked uz tuto absurdnost a nezmyselnost dakto nevidi,tak tam uz niet pomoci ...
@snezienka33 ja som Vám nič nepísala, tak nereagujte na mňa. Vyprosím si tie invektívy.
@terezka1947 tlieskam! Krásne napísané 👏🏻👏🏻👏🏻👍👍👍
@elfi1 konečne normálny názor. Každý rok sme tu mali chrípkovu epidémiu, celosvetovo tisíce ľudí na ňu zomreli resp na pridružené komplikácie, rusko vtedy nenosil nikto a vôbec sa to neriešilo. Zrazu príde umelo vyrobený a do sveta vypustený covid a zmení sa celý svet. Deti nechodia do škôl, firmy krachuju, pribúdajú nezamestnaní, nekúpite si pomaly ani základné potreby v obchode, buzeruju nás so zákazom vychádzania, testovaním atd. Ludia s inými ochoreniami sú odsunuti na druhú koľaj a pomru nie na covid, ale na zanedbanu starostlivosť 🤦♀️ Tým nechcem covid zlahcovat, len poukazujem na tu absurdnost systému a riešenia tejto situácie, ktorá trvá už pomaly rok a vlastne sme sa aj tak nikam neposunuli a nič nevyriešili.🤷♀️
A k tomu testovaniu na školách, ako tu už niekto písal je diskriminačné netestovanym žiakom odopierať vzdelanie. Ak aj dám dieťa a seba raz za týždeň otestovať, tak čisto teoreticky na 2-3.den môžeme byť pozitívni a ďalšie dni roznasat vírus po skole. Zase sa nič nevyrieši, pri takom počte žiakov sa to nedá ustriehnut. Toto je začarovaný kruh, ktorý snáď skončí vakcinaciou a postupným vymiznutim vírusu - ak sa zas neobjaví iný. A takto to pôjde stále dokola.
Tiež je úplne scestné, že 2.stupeň sa učí online a 1. stupeň + MŠ mohli chodiť prezenčne. Je to len kvôli tomu, aby soc poisťovňa nemusela vyplácať ocrky, lebo by skrachovala. Takže ti menší sa už môžu v kolektíve nakaziť, toto je akože v poriadku.
@rainee oni ani nechce vyriesit kym nezaockuju kolko im nariadili.SK je idealna poctom na testovanie...
Skoda ze ludia nevidia zakladnu vec, ze vsetko nastavili tsk,aby umoznili sirenie (hromadne testovania nakupaky otvorene, nezmyselne pravidla, oslabenie imunity ruskami a nadmernou dezinfekciou...), ale k zakladnemu vysetreniu ani na banalne resp.ochorenie sa nedostanete. Uvedomuju si ludia,ze keby ich pri priznakoch namiesto testovania mal kto POPOCUVAT,tak by sa predislo mozno komplikovanym zapalol pluc? Ty,co sa ohanaju,ze mali vazny priebeh,alebo ze im dakto zomrel "na kovid", nech si odpovedia,ze aku starostlivost zakladnu im poskytol tento stat, aby sa predislo komplikovanemu priebehu...
@dencii to nie je pridat vaznost situacii ale aby vedeli ze nesklopime zase vsetci hlavy a posluchneme kazdu kravinu co prikazu!!!v inych krajinach sa ludia za seba postavia ale my si dame vsetko aj ked sa to tyka nasich deti!!!ved nas len zotrocuju,to nevidite????mozno keby mam miliony na ucte tak mi je to jedno,ale momentalne som jedna z tych co obracia kazde euro!!!takze chudoba je pre mna vasci problem ako choroba,ktoru ked chytim,tak mi povedia zostante doma a sledujte sa!!!