Rýchlovarná kanvica v triedach pre žiakov
Chcem sa opýtať na názor rodičov , ale aj učiteľov ohľadom používania rýchlovarných kanvíc v triedach na SŠ. Ak ste učiteľ, stretli ste sa s tým, že vedenie školy ich schválilo, ale ošetrené to nie je nijak- v prípade obliatia vriacou vodou, kto je za to zodpovedný- učiteľ, samotný žiak? A čo rodičia, súhlasili by ste, aby vaše deti používali v triedach kanvice? Ďakujem za názory.
@ibrunova my sme mali normálne kanvicu aj môj brat mal kanvicu v triede. Je to len kanvica a nie zbraň hromadného ničenia ... ale asi som divná no 😂
@mamamasama ver, že su rôzne pikošky.Dcera na gymnáziu má kavomat a baba čo sedí s ňou vyliala nechtiac kávu dodnes som tie nohavice nevyprala plus učebnice, ruksak...všetko od kavy.Uz ho zrušili😀že deti posedávali na chodbe na káve a chodili neskoro na hodiny
Ja nevidím dôvod, aby mali mať kanvicu v triede načo?kto chce v zime čaj prinesie si v termoske, alebo si spraví kávu do prenosného pohárika.
@dominikamacakova no aj dospeláci musía vydržať kým je prestávka sa napít alebo ísť na wc. Tak prečo by to nezvládol žiaľ v škole. Potom prídu do kolektívu a sú zo všetkého prekvapeni ako to v živote frčí. Meškajú do práce atď. LEbo však prísť neskôr do školy? Pohoda.
Ale nech by skúsil prísť do fabriky o 6 keď má byť už pri stroji. No hold smola má acko
Ja som ani na VŠ ani na SŠ nestíhala chodiť po bufetoch. Som bola rada že si zbalim vecí a zabehnem do fronty na wc a zmením učebnice a zošit a frcim ďalej.
@bykaterina a o tom je život? Hnať sa stále za niečím a ani si nestihnúť dať kávu?
@bykaterina alebo riešime vegetky co prácu nestíhajú ale srkat stále kávu a čaj dokážu.
A už sme sa dozvedeli, k čomu tú kanvicu potrebujú?
@dominikamacakova vstaň na čas a stihneš kávu = o to ide. A v praci pracuj a kávu si dáš, ked stihas alebo mas prestavku. O tom je život.
@dominikamacakova no žiaľ niektorí ľudia musía robiť aj vo fabrike aby si si mala na čom rit vyvážať. Lebo pochybujem že máš bylinku vsudebilka ako v rozprávke sol.nad zlato alebo arabelin prsteň aby si sa teleportovala z miesta na miesto
@simca06022011 a tí žiaci si nemôžu uvariť kávu cez prestávku? Teraz nechápem
@abbey1 nie to je záhada 😂
@simca06022011 jasné alebo tak 😂
@bykaterina omg 😂
@dominikamacakova nie nemôžu. Bozp a po = nedovoľuje. Okrem toho to ani nestihnú v 99% a vedľa si ju dat v automate. A čajík si donesú z domu. To tiež stačí o 15 minút skôr vstať
Ja len k tomu, že "je zodpovedná škola, učitelia, a preto kanvicu nie" - pamätám si zo ZŠ z branných cvičení také video o vypichnuti oka kruzidlom. Neviem o tom, že by kvôli tomu zrušili kruzidla. Alebo nožnice kvôli riziku šikany...
Nevidím dôvod načo by ju tam mali mat keď sa nad tým zamyslim, ale ani to nepovažujem za nebezpečne u deti 15-18 😂 v zahraničí úplne bežná vec. To by potom nemohli mať ani nožnice a kruzitka aby si náhodou nevypichli oči náhodou.
@dominikamacakova no tak nie všetci môžu byť riaditelia zemegule 🤷😂
Tak ja som si na strednej bežne čaj alebo kávu robila. Nie v kanvici ale mala som v skrinke elektrickú špirálu a hrnček (aj čaj a kávu). Viem, že v inej triede sa decká zložili na kanvicu a normálne si uvarili čo chceli. Ani nikto nikoho nepolieval... Mne sa raz stalo, že v jedálni som mala jedlo, ktoré som proste nedokázala zjesť, tak som si v bufete kúpila vifonku. Keď som si ju niesla do triedy (bufet nemal sedenie), tak som sa na rohu chodby zrazila so spolužiakom. Celá horúca polievka skončila na mne. Bola som aj popálena ale vtedy sa to bralo ako normálna nehoda. Nikto nevyvodzoval zodpovednosť. Bola som aj u lekárky, povedala, že mám byť do konca týždňa doma a natierať si to. Ďalej sa tým nikto nezaoberal. Také veci sa stávajú.
@dominikamacakova Ako reálne je školská prestávka na to, aby žiaci kávu varili? Koľko káv denne potrebuje vlastne taký študent vypiť?
Osobne si dám kávu možno raz týždenne. Čaj tiež snáď počká doma.
Cez prestávku si vymenia učebnice, wc, presun do inej učebne, niečo zakusnúť a hotovo.
Možno by bolo fajn vybaviť aj kuchyňou, aby si teplú desiatu pripravili.
@vahcaac skôr ide o ochranu majetku ale samozrejme aj kvôli bezpečnosti. Nápr ani mikrovlnná rúra nemôže byť vedľa tlačiarne čo máme v práci. Kanvica sa musí vytiahnuť zo zásuvky po uvarení vody. A každý rok chodí technik kontrolovať elektrické prístroje a aj zásuvky kvôli poisteniu budovy a samozrejme bezpečnosti. Aby boli krutý keby niekoho skopalo atď.
Nie, student nepotrebuje rychlo kv v triede, a zodpovedny budes ty ako ucitelka
My sme na strednej mali, robili sme si kavu, caj, polievky zalievane 😅 nik sa nikdy nepopalil, ale jasne ako rodic teraz to vnimam inak. Ucitelom to nikdy nevadilo.
@abbey1 možno si robia čaj. Ja som nehovorila konkrétne o káve. Napríklad ja kávu nepijem, ale bez čaju 3x denne by som neprežila. My sme na strednej normálne mali kanvicu a napríklad ja som si robila buď čokoládu, alebo nescafé 3v1, prípadne polievku
A inak podla mna aj ta mikrovlnka by sikla, telka, wifi.. ved ako doma. Este by sa nahodou nudili v skole alebo umreli na nedostatok caju:D Aj rozpočty na energie navýšiť hneď okrem tých poistiek. Ale už som ticho, na to sa autorka nepýtala:D
@dominikamacakova Vsak trikrat denne si v pohode caj dajy. Ranajky, po prichode domov a k Tv ;)
Myslim, ze v skole vydrzia bez caju a ked uz, existuju aj termosky.
@bykaterina rozumiem týmto argumentom, čo si napísala. Do toho sa nevyznám. Skôr som reagovala nato, či to je bezpečne z hľadiska žiakov
Myslím, že puberťáci by nemali mať také niečo v triede. Používať to vedia z domu, to sa v škole učiť nemusia. Ovsem priemernému normálnemu človeku neskrsnu v hlave tak sibnute nápady na tému “čo sa v tom da uvariť” ako v gebuli extra plnotučneho exemplára druhu homo pubertus. Ja mám doma ten extra kus. Vychovávany bol slušne, s láskou, s rešpektom, vysvetlené mal všetko o pravidlách a rizikách zhora zdola, napriek tomu sa bojím otvoriť Edupage, keď vidím text začínajúci “vás syn….”. Takýchto kusov mať v triede pár, tak sa zbláznim. A vysvetľovať môžeme…. Jasne, že s tým vymyslia kravinu, oni totiž nejak musia, to je zákon prírody pre niektorých.
Podla mna je to totalny nezmysel. Za mojich cias nam ledva dovolili sa napit z flasky pocas hodiny. Teraz aby mali decka po stoloch salky a cinkali na hodine s lyzickou? Troska od veci...a napriklad cez prestavku sa decka pohybuji hore, dole. Drgnu niekomu do stola a vyleje ci rozbije salku a niekoho este obari nechtiach...kto to pride upratat? Zavolaju si upratovacku alebo rovno dostanu do triedy aj handry a vysavac?
@abbey1 nie, desiaty im robí mama to iba v škole sa hrajú na dospelých čo pijú kavu😀
@aceris tiež som si myslela, že som asi stará, keď tu sa píše, že sa vari aj vifonka my sme nemali ani bufet čo som si zobrala z domu to som mala.A vlastne premýšľam vtedy ani nebolo bežne, že sme si nosili fľašku s vodou.Nosila som si malý džús so slamkou😀alebo sme pili pod tečúcou batériou v umyvadle
@lunademonica presne ma ako prvé napadla šikana. Kanvicu určite do tried nie. A puberťákom dupľom.

@dominikamacakova o to vôbec nejde, či vedia obsluhovať kanvicu, to je to najmenej.