icon

Sklamanie z maminej reakcie na školské výsledky

25. nov 2025

Pred maturitou
Píšem mame dostala som z veľkého testu zloženého zo 4 predmetov známky 2,1,1,3
A jej reakcia bola docela dobré známky . A na tú najhoršiu známku a čo ti to nešlo nevedela si to? Som sklamaná z jej reakcie ,,docela dobré,,

Strana
z4
zuzana76
25. nov 2025
@biba_18

@anonym_69123e aké slovo okrem dosť dobré by bolo dosť dobré? a čo je vôbec dosť?

@biba_18 ja som napr prehnana perfekcionistka, pretoze som tiez nebola ako dieta dostatocne dobra pre moju mamu. Pamatam facku od mamy vo vytahu za dvojku z diktatu, velky vytah bol plny susedov.

loliki
25. nov 2025

Ženy, kto je z vás ideálna matka, nech prvý hodí kameňom. Každý očakáva pochopenie, lásku, ale nie vždy to dávame tak, ako to od nás očakávajú.
Autorka, matka ťa pochválila, opýtala sa ťa, ako ti to šlo, zaujímala sa o teba.
Chceš vedieť aká bola reakcia mojej mamy po mojich maturitách?
Daj si Magnézium, si vyčerpaná, mala si náročný týždeň, dnes pršalo ako sa na Katarínu patrí, vyspi sa a zajtra ti bude lepšie. 🙂

lauricka
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2f4f00 minulý rok s vyznamenaním ale nechodila som do práce. Tento rok je ťažší a chodím do práce, čo sa odzrkadluje na známkach. Moja mama nemá maturitu ona nevie čo to je sa na to pripravovať a zároveň chodiť do práce

@anonym_autor tak vidíš, aké máš známky, nie? Sú snáď výborné? Veď buď realista. Áno, je super, že si to zvládla a určite je rada aj mamina, teš sa z toho, ale neviem, prečo ti tak vadí jej reakcia. Navyše, keď tam je aj dva, aj tri a ako píšeš, nemá maturu, tak to ani nevie zhodnotiť.

lauricka
26. nov 2025
@anonym_autor

@galganka nie som materiálne založená. To pramení z čias detstva. Mama ma nemala za šikovnú, skôr za hlúpu nie príliš chytrú. Prihlásila ma na učňovku na kaderníčku a ja som chcela školu kde aj odmaturujem. To som počúvala a čo ty máš hlavu na maturitu? Ako na to prišla keď sama ju nemá? Vtedy mi kus pomohla triedna učiteľka. Tak asi preto sa snažím dokázať aj jej aj sebe, že na to mám

@anonym_autor však si dokázala, že na to máš

maury
27. nov 2025
@anonym_fbf9c7

Problém je že Ty sa uspokojíš s málom … a čakala si zato ovácie. Ak si Ty so sebou spokojná nerieš mamu keď ju poznáš, že Ťa neocení ... Otázka je prečo nemáš maturitu keď už pracuješ ..

@anonym_fbf9c7 veď to napísala. Mama ju prihlásila na učňovku za kaderníčku, ona chcela na školu, kde odmaturuje

maury
27. nov 2025
@anonym_1f1b74

tiež by som nebola spokojná s tvojími známkami.
asi som náročná matka. min. rok maturovala dcéra - jedna dvojka, ostatné jednotky a ja som bola troška sklamaná. Prečo nemá samé jednotky. a to už bola prijatá na vš - vedeli sme výsledky na základe testov.

@anonym_1f1b74 ďalšia, ktorá to tu evidentne nečítala. Jej matka kašlala na vzdelanie sama nemá maturitu, tak ju zapísala na učňovku bez maturity ako kaderníčka. Ona chcela na školu, kde odmaturuje. Teraz si dorábala školu a maturitu externe ako zdravotný laborant a učila sa po 12-hodinových šichtách. Mimo toho nikdy svoju dcéru nepochválila, ani neobjala, nepovedala jej pekne slovo a mala ju celkovo za hlúpu. Majú chladne vzťahy medzi sebou. A ty z toho všetkého ako matka by si tiež s jej známkami nebola spokojná. Gratulujem, teba by som za rodiča nechcela

maury
27. nov 2025

@autorka na to ako si matku opísala aká je a aké máte vzťahy, tak ver mi tá reakcia docela dobré bola v pohode, ona to proste inak nevie. Musíš ju obrať taká aká je, ona sa nezmení. Mozes sa s ňou o tom skúsiť porozprávať, že čo ťa ťaží a trápi, možno jej to dôjde konečne, že ťa svojím spôsobom zanedbala a jej chlad ti v živote obližoval. Ona má tieto vzorce správania z domu, takto bola ona vedená a vychovaná a nevie o tom, že to ide aj inak. Skús jej to ukázať

anonym_1f1b74
27. nov 2025
@maury

@anonym_1f1b74 ďalšia, ktorá to tu evidentne nečítala. Jej matka kašlala na vzdelanie sama nemá maturitu, tak ju zapísala na učňovku bez maturity ako kaderníčka. Ona chcela na školu, kde odmaturuje. Teraz si dorábala školu a maturitu externe ako zdravotný laborant a učila sa po 12-hodinových šichtách. Mimo toho nikdy svoju dcéru nepochválila, ani neobjala, nepovedala jej pekne slovo a mala ju celkovo za hlúpu. Majú chladne vzťahy medzi sebou. A ty z toho všetkého ako matka by si tiež s jej známkami nebola spokojná. Gratulujem, teba by som za rodiča nechcela

@maury a kde píšem že ja ťa za rodiča chcem. mám svoje deti - načo cudzie. 😀

anonym_ac8ee8
27. nov 2025
@zuzana76

@biba_18 ja som napr prehnana perfekcionistka, pretoze som tiez nebola ako dieta dostatocne dobra pre moju mamu. Pamatam facku od mamy vo vytahu za dvojku z diktatu, velky vytah bol plny susedov.

@zuzana76 nemyslíš si, že si podobná ako mama?Tvoj syn má dysky a skončí druhý a ty si trocha sklamaná?🤣

maury
27. nov 2025
@anonym_1f1b74

@maury a kde píšem že ja ťa za rodiča chcem. mám svoje deti - načo cudzie. 😀

@anonym_1f1b74 ľutujem tie tvoje

zuzana76
27. nov 2025
@anonym_ac8ee8

@zuzana76 nemyslíš si, že si podobná ako mama?Tvoj syn má dysky a skončí druhý a ty si trocha sklamaná?🤣

@anonym_ac8ee8 mozno som, ale ja ich teda nebijem, nikdy som nebila a ani nehresim, moje sklamanie je moj osobny problem a suvisi s perfekcionizmom, ktory ano mam po mame

zuzana76
27. nov 2025
@anonym_ac8ee8

@anonym_ac8ee8 a moj syn ke v anj naozaj dobry, viem, ze je to aj o stasti a mohol byt aj prvy, cize som to neocakavala len tak. A som s tym ok, aj syn, nie sme smutni

gabrielkaa
27. nov 2025
@zuzana76

@anonym_ac8ee8 mozno som, ale ja ich teda nebijem, nikdy som nebila a ani nehresim, moje sklamanie je moj osobny problem a suvisi s perfekcionizmom, ktory ano mam po mame

@zuzana76 nemáš náhodou mamu učiteľku? 🙂

zuzana76
27. nov 2025
@gabrielkaa

@zuzana76 nemáš náhodou mamu učiteľku? 🙂

@gabrielkaa nie, ale skoro, bola prijata na studium jazykov, ale nesla potom, uprednostnila pracu v banke

gabrielkaa
27. nov 2025
@zuzana76

@gabrielkaa nie, ale skoro, bola prijata na studium jazykov, ale nesla potom, uprednostnila pracu v banke

@zuzana76 moja mama bola podobná a bola učiteľka. Vždy muselo byť všetko tip-top….

zuzana76
27. nov 2025
@anonym_ac8ee8

@anonym_ac8ee8 inak jeho tie dys - poruchy neovplyvnuju akurat v ANj, je to zaujivame, ale tam aj cita s porozumenim bezchybne, pise bez chyby. V SJL vynechava makcene, dlzne - dysortografia, precita zle slovo - dyslexia, samozrejme tym padom sa moze stat, ze precita zle zadanie v akomkolvek predmete, cize ano, tuto ho to trochu obmedzuje a lahsie sa pomyli. (pisem aj pre ostatnych, aby si ludia, co maju tiez deti s poruchami nemysleli, ze to je koniec sveta a taketo dieta nemoze mat vynikajuce vzdelavacie vysledky). Minuly rok skoncil prvy a predtym rok tiez druhy, takze sa vlastne s tym dievcatom takto pekne striedaju.

nataliaba
27. nov 2025
@anonym_autor

@galganka nie som materiálne založená. To pramení z čias detstva. Mama ma nemala za šikovnú, skôr za hlúpu nie príliš chytrú. Prihlásila ma na učňovku na kaderníčku a ja som chcela školu kde aj odmaturujem. To som počúvala a čo ty máš hlavu na maturitu? Ako na to prišla keď sama ju nemá? Vtedy mi kus pomohla triedna učiteľka. Tak asi preto sa snažím dokázať aj jej aj sebe, že na to mám

@anonym_autor robíš si ju pre seba tak hlavne ty buď spokojná a popri robote super to zvládaš .Je to ťažké lebo aj ja by som chcela dorobiť si ju som krajčírka no teraz chodím za sanitarku

rebeka7501
28. nov 2025

@anonym_autor ja by som sa opýtala na mamine známky 😉

anonym_ce279e
28. nov 2025

@anonym_autor úprimne su to úžasné známky . Len tak ďalej pokračuje v Tom čom robíš a čo ťa baví a začni si robiť radosť a úprimne sa za to odmen nemusí to byť veľké stačí ak pôjdeš do obchodu a kúpiš si obľúbené sladko alebo niečo podobné stačiť taká maličkosť verím

Len ty to poviem takto ak doteraz ani počas detstva tvoja matka nemala záujem ta podporiť skôr ponížiť že na to nemáš .
Tak to že jej povieš že máš takto známky. Preto nieje podstatne po znamto mojej matke to bolo úprimne jedno že mám dobré známky že sa snažím a nikdy ju to nezaujímalo.
A pochopila.som.to keď som bola na pol roku v druhom ročníku na strednej skončila v nemoci že ju to v živote nebude zaujímať resptive ani ja .ani tí čo dokážem .
Zo začiatku som sa učila a snažila do siahnuť dobre úspechy byť vzorná atď aby ma pochválila aby si ma všimla aby mala o mňa záujem ako o mojich súrodencov aby si ma vazila aby moju snahu odcenitla chcela som jej ukázať že aj som dobrá chcela som aby ma mala rada ako súrodenco ale pomalí mi to už dochádzalo v 7/8 ročníku na ZŠ že to tak nebude a už v test som sa začala postupne prepínať na to že to nebudem robiť prenu a pre seba .
Ale pobyt v nemocnici na strednej ma presvedčil že to tak je a že už všetko čo budem chcieť v živote dosiahnuť tak už budem robiť iba pre seba pre svoj úspech a pre moju rodinu dcérku nie pre matku aby som jej ukážka že je dobrá .

Tým že som v druhom ročníku na strednej nedobrovoľne odišla preč z domu tesne mesiac pre 18 narodenínami(presne asi mesiac po tom.co som bola v nemocnici ).a zostala s partnerom žiť (teraz je to už manžel a máme dcérku).úspešne som z dcérkou aj napriek kovidu dokončila strednú školu z výučným listom a to na 1,1,2 celé 3 roky som na strednej mala minimálne na konci roka vyznamenanie za dobré známky na vysvedčení a tým statický ťahala celú triedu na lepšie priečky .
Dodnes netuší že som školu dokončila ani ju to nezaujíma .a ja premýšľam že sa do školy vrátim d dotiahnem maturistu keďže som bola prijatá ale kvôli zdravotným problémom dietat som nadstavbovej štúdiom prerušiť na dobu neurčitú ale stále sa môžem vrátiť .
A viem že jej to bude úprimne jedno jedno jej je aj to že brat má iba základnú a ségra asi to isté a pritom to boli jej obľúbené deti teda ja som to tak vnimala ale časom bol brat tam kde ja ale snažil sa zistia pozornosť jej tým že robil problemi ségra bola dlho jej priorita kým sa nenarodil posledný brat a ségra bola tam kde ja a druhý brat .

anonym_0c99ed
30. nov 2025

@anonym_autor Ja by som reakciu mamky brala tak, že vie, že ste schopná, šikovná a máte na lepší výkon.Vy jej môžete vysvetliť, že máte menej času na školu,a preto ste nepodali 100% výkon

Strana
z4