Školský výlet do Viedne
Ahojte...potrebujem radu od niekoho kto bol vo Viedni v posledných dňoch,alebo tam býva...syn ide zo školy (1.SŠ)do Viedne na 1 deň...koľko eur by som mu mala dať do rúk? Kedze som na rodicaku a otáčam každé euro pri 3 deťoch,tak by som mu dala max 20 eur,ale nikdy som tam nebola a myslim si,že je to tam drahé a keď si bude chcieť dať niečo na jedenie a kávu, či mu to vôbec výjde...Poprosím tých ktorí BOLI v blízkej dobe vo Viedni, aby mi poradili...nepotrebujem rady tých čo tam,ako ja v živote neboli a myslia si,že by bolo to či ono dobré,to si môžem radiť s mojou mamou,ktorá tiež nikdy tam nebola...potrebujem reálnu predstavu...VELMI PEKNE DAKUJEM
@marcellka32 tak...to by sme nedali...muz síce pracuje a vcelku dobre zarobí ale 3 deti,z toho dve pubertálne,strava,hypotéka,pôžička na auto....a čakám kedy cinkne niva výplata...a to sa považujeme za primeranú Slovensku rodinu
20-30€ by som dala, viac uz nie. Niekomu ani 100€ nestaci. Pamatam si este z mojej skoly, ze sice mali velke vreckove, ale aj ho minuli na totalne blbosti. Ked mu das menej, tak aspon porozmysla, ze naco to minie.
Všetkým chcem poďakovať za odpovede...fakt mi to urobilo reálny pohľad...dám mu 40...ako poznám babku dá mu 10 a isto niečo donesie nazad...a keby mu chybovalo(čo si nyslim),tak na betón to istia spolužiaci,ktorým by to hneď na druhý deň z pokladničky vrati...Takže ešte raz úprimná vďaka
@akzuzs jasné že 40 bude stačiť, ešte donesie naspäť uvidíš ;)
Ak bude mat na cestu jedlo a iba pocas dna vo viedni sa bude vhciet na jest tak mu to vyjde. Su tam aj rychle obcerstvenia ceno vo podobne ako v ba . Aj jed pre istotu by som mu dala 30 keby nieco.
ja by som tiež tých 30eur dala
@marcellka32 to nikde netvrdím, ja som napísala koľko sme dali my, chcela reálne skúsenosti.
20€ je žalostne malo,ale ak si chce kúpiť iba magnetku na chladničku bez jedla a pitia,tak to staci
@akzuzs 40 je super. Bude sa môcť ísť najesť so spolužiakmi alebo si nejakú vodu kúpiť. Ak sa mu niečo veľmi veľmi zapáči, môže si to už kúpiť (akože na Vianoce a máš darček).
Možno pôjdu niekde do Pratru či ako sa to volá, my sme tam boli na kolotoče na Silvestra (fajne sme vymrzli), proste nebude sa cítiť blbo, že nemôže nič, lebo nemá.
A hlavne, ak by sa čokoľvek stalo, je dobré mať pri sebe peniaze. Mne mama vždy dávala cash a plus som mala kreditku, pre každý prípad. V zahraničí nikdy nevieš, aj keď Viedeň je blízko.
Keď je zodpovedný, ušetrí, vráti naspäť.
Hlavne nech si užije, ja doteraz spomínam na výlet do Viedne v 1.ročníku ❤️
@akzuzs Ja by som ešte povedala, že tých 20e navyše mu dávaš do rezervy, pre prípad núdze. Aspoň ja som tak dávala deťom. Čast peňazí na míňanie, časť rezerva (aby stále v peňaženke niečo mali a nepožičiavali od spolužiakov). Ak nepôjdu do Pratra alebo vyslovene nakupovať, 20 e mu bude stačiť. Hofer, Lidl ceny +-ako u nas. A teda moji si kupovali na výlete pizzu do ruky alebo kebab, koláč v pekárni... Určite nejedli v klasickej reštaurácii. Takéto decká chodia ak, tak do fast foodov. 100e počítam na deň, keď idú na dlhšie, aj na ubytovanie v hosteli, celodennú stravu, letenku, vlak...
Tych 30e podla by mu mohlo stacit, 100e ako tu niekto pise, je velmi vela.
Za 30 si da nieco pod zub, nejake pitie, kupi nejaku drobnost. Maximalne tych 50e s tym, ze urcite prinesie aj naspat nejaky zvyšok 😉
Neviem si predstavit, co by taky chalan v puberte nakupoval. Podla mna postaci ta dvacka, urcite pojdu do mekaca/burger kingu ako vsetci pubosi, tak si da menicko za 12 a este mu ostane na zmrzku a magnetku pre vas
Daj mu 30e, pre istotu. 100e by som nikdy nedala, aj keď si to môžeme dovoliť, na čo preboha, keď je všetko zabezpečené. Bude mať na MC Donald alebo nejaký koláč a kávu. To kebyže ideme na výlet ako rodina do Rakúska, tak podľa niektorých by som musela brat 500e minimalne 🤣
@srdeenko19 presne, bez ohladu na to, ci si to mozme dovolit je sto euro proste extremne vela aj z mojho pohladu. Jedine ak by som mala pubertiacku a boli by sme z hornej marikovej, a zelala by si nejaku konkretnu znacku oblecka vyskusat a kupit, tak vtedy ano. Ale ako vreckove na rozhadzovanie urcite nie
Ja sa tu pripnem. 100 euro na deň, až som prekvapená...
Dcéra ide v júni zo školy na poznávací zájazd na 3 dní, Rakúsko, Nemecko. Raňajky, večere majú zabezpečené. Celé dni však budú chodiť po pomiatkach, múzeách a obed si budú kupovať. Plus určite si bude chcieť kúpiť niečo na pamiatku. Tu by ste koľko eur dali na a tie 3 dní? Ja som rozmýšľala, ze 150 eur. Cca 30 eur na jedlo a pitie na deň, ostatné niečo na pamiatku, pripadne donesie naspať.
Baby, tých 100 eur som napísala ja. ALE!!!! Nikde som nenapísala, že ich aj minula a nepriniesla ani cent a nakúpila blbosti. Dala som jej radšej viac, keby niečo, viem, že dcéra neminie na blbosti.
Autorka chcela reálne skúsenosti, tých, ktorí majú reálne skúseností. Veľa z vás písalo štýlom ,,ja by som".
@gabika99 vy sa neriadite podla toho, že radšej viac keby nahodou istota?...ved nikde nie je napísané že ich musí minuť..proste dávam to s vedomím že proste to neminie..ale má...vy ked idete do obchodu a máte 50e ale nakup výjde 70 tiež ste rada že máte kartu nie?? ten pocit ze ma keby nahodou je aj pre rodiča lepší..niektoré dobre žesa nejdete odbaviť...jejda 100€ tragediu urobte z toho..bozeeee
@akzuzs ahoj,my to mame kusok,deti chodia do Budapesti i Viedne.
Ak nabalis dieta z domu,kupi si daku somarinu ci daku sladkost,suvenir.
Dala by som max 30e.U nas v skole nosia odporucaju detom stale sumu,ktoru si maju zobrat,pohybuje sa to v tychto hraniciach.
Jedlo je tam +- ako u nas,cize sa bude vediet za 20e pekne najest,urcite ich nebudu brat do nobl restauracie na obed.
Pre porovnanie Ti napisem,dcera bola tyzden v Taliansku,obed si kupovali sami,doniesla zo 150e 50 domov,kupila i suveniry.
Odkomunikuj,ci dieta ma vstupy v cene vyletu,to je dolezite.Ak ano,20-30€ je plne postacujuce.
@akzuzs dala by som 30€ .ak sa ti dá . 15-20 dávam 12r synovu ,keď chodia po sk na výlety . Lebo často sa stáva ,že učiteľka povie ,že ak je záujem budú jesť napr v reštike pri Oravskej priehrade (ako posledne) a už v autobuse môže objednať každému z denného menu. Ako rodičia sme vždy radšej za túto možnosť ,lebo vieme ,že majú teplú stravu 😂 ..a to hneď tu na sk tak 10€ za obed minie ( to tašky a zbalím vodu a nejaký koláč ,čo aj v autobuse ponúkne ) a potom druhých 10€ minie na Suveniry .keď neminie , môže si ho ch nechať do pokladničky .
Na Viedeň ,ak sa tam zastavia niekde najesť,hoci aj v street foode,tak je 20 malo ,ale aj nechce nič naviac kupovať ,vystačí . My si na každý výlety balíme aj kávu či čaj do termosky aj desiatu . Tiež mám tri deti ,

@akzuzs tak, keď píšeš, že je zodpovedný, tak by som mu dala 50 s tým, že nemusí všetko minúť