icon

Skúsenosti s jazykovým pobytom v Británii pre 17-ročnú študentku

24. júl 2025

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či má niekto skúsenosť s jazykovym pobytom v UK jednalo by sa o 2tyzdne. Dcéra si zamyslela, že by šla ešte v auguste. Trochu na rýchlo. Dali sme si vypracovať cenovú ponuku, ale skôr ma zaujímajú reálne skúsenosi. Či je vôbec možné sa za tie dva týždne sa zdokonaliť, aký mali program, či boli na nejakých vyletovch. Dcéra by letela sama do UK, ešte nikdy neletela, nieto sama. Budú ju čakať na letisku. Ja mám už len hrôzu z toho, že ju tam nikto čakať nebude.. 🤦. Ďakujem za každý Váš postreh.

ekubinka
24. júl 2025

Dobrý deň,sama som robila školské zájazdy do Uk za účelom štúdia - 8dňový pobyt - škola 3x v týždni+ubytko v rodine - ak rozpráva perfektne,je to len plus,ak nie,dostane sa do toho - lebo musí,je nútená.

autor
24. júl 2025
@ekubinka

Dobrý deň,sama som robila školské zájazdy do Uk za účelom štúdia - 8dňový pobyt - škola 3x v týždni+ubytko v rodine - ak rozpráva perfektne,je to len plus,ak nie,dostane sa do toho - lebo musí,je nútená.

@ekubinka je na strednej anglinu ma takú školskú, skôr slabšiu.

ekubinka
24. júl 2025

čiže málo rozprávajú na hodine

autor
24. júl 2025
@ekubinka

čiže málo rozprávajú na hodine

@ekubinka áno ona má skôr problém s konverzáciu, písomne v celku ok. S konverzácie ma síce 1. Z Aj 2, ale reálne sa nedorozumie.

ekubinka
24. júl 2025

tak raz treba začať,ja som ako 18 ročná bola 2 týždne v Nemecku a triedna nemčinárka mi povedala,že vidno,že už viem spájať vety

autor
24. júl 2025
@ekubinka

tak raz treba začať,ja som ako 18 ročná bola 2 týždne v Nemecku a triedna nemčinárka mi povedala,že vidno,že už viem spájať vety

@ekubinka áno, ona má ambíciu sa do tej Aj pustiť a to nie len jazykovym kurzom. Od septembra chce chodiť na doučovanie a venovať sa tomu viac.

ekubinka
24. júl 2025

super,tak nech pracuje na sebe a pôjde to

autor
24. júl 2025

Vďaka

stvura
24. júl 2025

dvojtyzdnovy pobyt ak hovori slabsie - asi by som si nejake velke nadeje nerobila ze sa neviemco nauci, ale ako skusenost je to urcite super...skor ste mohli uvazovat o rocnom pobyte, to je uz ine kafe 🙂 (dcere budem vyplnat prihlasu o rok)..z BA do UK priame spojenie si hlavu robit urcite netreba

autor
24. júl 2025
@stvura

dvojtyzdnovy pobyt ak hovori slabsie - asi by som si nejake velke nadeje nerobila ze sa neviemco nauci, ale ako skusenost je to urcite super...skor ste mohli uvazovat o rocnom pobyte, to je uz ine kafe 🙂 (dcere budem vyplnat prihlasu o rok)..z BA do UK priame spojenie si hlavu robit urcite netreba

@stvura držím palce dcére. 🙂 Áno som si vedomá, že zázrak to nebude skôr vyplnenie prázdnin, skúsenosť. Skôr či je to ,,bezpečné,,.. 🙂

stvura
24. júl 2025
@anonym_autor

@stvura držím palce dcére. 🙂 Áno som si vedomá, že zázrak to nebude skôr vyplnenie prázdnin, skúsenosť. Skôr či je to ,,bezpečné,,.. 🙂

@anonym_autor ale je urcite, nebojte sa, hlavne nech sa neboji ona, mala by vediet kde ma a koho oslovit ak by meskal let, rodina tam nebola alebo ine, nech si da nejaku dobru apku na preklad do telefonu a bezproblemov...ja som zvazovala co bude lepsie a skor sa mi pozdaval rok

autor
24. júl 2025
@stvura

@anonym_autor ale je urcite, nebojte sa, hlavne nech sa neboji ona, mala by vediet kde ma a koho oslovit ak by meskal let, rodina tam nebola alebo ine, nech si da nejaku dobru apku na preklad do telefonu a bezproblemov...ja som zvazovala co bude lepsie a skor sa mi pozdaval rok

@stvura ona by šla aj na rok... To teraz vymyslela, musíme to premyslieť
Ale ten rok dá jej myslím nebude zastávať a bude opakovať asi rocnik

3009
24. júl 2025
@anonym_autor

@stvura ona by šla aj na rok... To teraz vymyslela, musíme to premyslieť
Ale ten rok dá jej myslím nebude zastávať a bude opakovať asi rocnik

@anonym_autor treba lne štúdium a dá sa to.

kaktusik007
25. júl 2025

syn je teraz v rakusku, skolu mal tri tyzdne 8:15 - 12:00. Velmi ho to posunulo, minimalne ze dochadzal sam asi 80 km do Linzu a spat ;) takze ano, za 2 tyzdne skola posunie urcite.

k doprave a ci to bude ok --- treba vybrat overenu jazykovu agenturu. A bude to v pohode.

autor
25. júl 2025
@kaktusik007

syn je teraz v rakusku, skolu mal tri tyzdne 8:15 - 12:00. Velmi ho to posunulo, minimalne ze dochadzal sam asi 80 km do Linzu a spat ;) takze ano, za 2 tyzdne skola posunie urcite.

k doprave a ci to bude ok --- treba vybrat overenu jazykovu agenturu. A bude to v pohode.

@kaktusik007 ďakujem