Štúdium na strednej škole v Rakúsku

klariska1
18. nov 2023

Dobrý deň, má niekto skúsenosť so štúdiom na strednej škole (gymnázium) v Rakúsku? Myslím ročné, resp. polročné štúdium pre stredoškoláka. Agentúry som pozerala. Máte niekto skúsenosť, že vám dieťa takto študovalo "na vlastnú päsť", nie cez agentúru? Aké sú možnosti? Ďakujem.

kaktusik007
19. nov 2023

@klariska1 ja som tak chcela poslat mojho, ex zije v at... ale tomu sa starostlivost o dieta nehodi 😡 aj ked je to vlastne..... a mozno prave preto 🤔

v ramci eu - ak chces poslat, proste zapises. len teda to by denne dieta dochadzalo? a nemcinu zvlada na dostatocnej urovni?

felycity
19. nov 2023

áno, dcéra bola minulý rok, poslali sme žiadosti( sme si vybrali cez net pár gymnázii), ozvali sa nám školy, jedny si nás pozvali na pohovor s druhými sme robili online pohovor - také všeobecné. ona sa rozhodla ktorú si vyberie, bola maximálne spokojná, aj keď sa treba pripraviť, že systém hodnotenia je úplne iný ako na sk, neplatí sa , akurát to dochádzanie sa troška skomplikovalo, lebo prebieha le rekoštrukcia trate, inak jej sa veľmi páčilo a ostala by aj dlhšie.

kaktusik007
19. nov 2023

@felycity takze denne dochadzala, ano? to je super ze tak byvate pri hraniciach

felycity
19. nov 2023

@kaktusik007 áno my to máme kúsok od stanice + kombinovali sme to s wohlstahlom, ked sme mohli pre ňu skočiť s autom , lebo z viedne sa dá na hlavnu, petržalsku stn + wohlstahl = viac vlakových spojení a ked sme si prerátali koľko jej to ztrvá do viedne vlakom + metrom ( za predpokladu, že nemeškajú) a koľko do školy cez celu BA tak tam bol rozdiel cca 20 min 🙈