icon

Stužková v neúplných rodinách

16. nov 2025

Ahojte. Nás to čaká o rok, ale teda už teraz mám z tohto kúsok obavy. Aktuálne je čas ,,stužkových"
Ako to prebiehalo u Vás, alebo ako to plánujete riesit?
U nás mužov syn z prvého manželstva bude mať stužkovú o rok a teda muž tam chce mať aj mňa ako svoju manželku. Predsa aj my sa staráme, vychovávame, prispievame....že mala by som tam byť aj ja.
Ide o to, že mne sa akosi do toho nechce. Mužova ex si od rozvodu nikoho nenašla aj keď ho iniciovala sama z dôvodu, že niekoho má. Takže ona tam bude bez partnera, je svojská a ťažká povaha, takže silno pochybujeme, že za rok sa to zmení. No a toto je to, čo mňa trápi. Keby viem, že ona bude s partnerom na stužkovej a zabáva sa, zatancuje, tak mi to pride také príjemnejšie. Zvláštne mi bude, že ona bude tam viac sedieť a my tancovať, keďže muž rád tancuje. Vôbec nemám problém ani s tým ak si spolu zatancujú, ale myslím, že ona nebude chcieť. Tiež mám zvlástnu predstavu z toho, že sedíme kde si rozdielne, lebo teda ona veľmi veľa zlých vecí urobila ale akosi sa rokmi urovnali, takže ja s ňou isto komunikovať nebudem ale sadnúť si k nej nesadnem, čo muž ani neočakáva a že on chce sedieť so mnou, úplne mimo nej. Za mňa ako matka zlyhala, skoro úplne odtrhla syna od otca, takže tu ozaj nie je dôvod sadnúť si za 1 stôl. Ak by sa správala inak, nemala by som problém za 1 stôl sadnúť a ani na spoločné dovolenky s ňou ísť.

Zvláštne sa cítim a tak ma zaujíma ako sa stužková riešila u Vás vo Vašich neúplných rodinách, prípadne ako by ste to riešili.

Ďakujem.

Strana
z2
janinah
16. nov 2025

Patria tam rodičia maturanta.jeden večer sa snáď zvladnu spravat na urovni.Alebo chceš.aby maturant pizeral ako sa jeho otec zabava s " tou druhou" a mama sedi v kute? Ze mate vztahy ok s nevlastnym dietatom je super.chvalyhodne.ze sa staraš.ale stuzkova je len a len o rodicoch a ich dieťati.
A samozrejme by ma zaujimal nazor maturanta.

patka06
16. nov 2025

Muž nerozhoduje kto tam bude, je na dohode študentov, koľko hostí si môže každý pozvať. Väčšinou 2 - 3 , teda rodičia a partner študenta

anonym_5fb286
16. nov 2025

Ak vás “syn” pozve tak kľudne chod. Tamta “dáma” ti môže byt ukradnuta

huxy
16. nov 2025

Ja by som určite pozvala aj svojho partnera, však nebudem sedieť celý večer sama pri stole. S otcom svojho dieťaťa by som totižto netancovala 🤷🏼‍♀️

esther100
16. nov 2025

Nás to síce čaká až o pár rokov,ale snáď pôjdeme ja a ex-manzel,máme dobré vzťahy,tak sa aj zbavíme.jedine ak by jeden z nás nemohol,tak nech ide aktuálny partner.

januarova
16. nov 2025

@anonym_autor a keby si na jeden vecer zabudla na zle veci s nou a sedeli by ste spolu? A spravali sa ako dospeli rozumni ludia, vsetci sa normalne zabavili...
Neda sa s nou dat rec? Napr. par mesiacov predtym a dohodnut sa? Kvolu chlapcovi, nech nema pokazeny vecer... za mna je velmi zle riesenie aby ste vy sedeli inde a ona inde...

anonym_a02015
16. nov 2025

S kým chce maturant tancovať rodičovský tanec?
S vlastnou mamou alebo macochou?
Zariadila by som sa podľa toho.

januska12323
16. nov 2025

O tom kto na stužkovej bude nerozhoduješ ty ani otec ani kde budete sedieť. Rozhodnú sa v triede žiaci spolu s triednou a vás len pozvú alebo aj nie.

huxy
16. nov 2025
@januska12323

O tom kto na stužkovej bude nerozhoduješ ty ani otec ani kde budete sedieť. Rozhodnú sa v triede žiaci spolu s triednou a vás len pozvú alebo aj nie.

@anonym_a02015 ale však tancovať môže s vlastnou mamou, ale to nevylučuje, aby tam macocha nešla.

@januska12323 tak čo si ja pamätám, my sme sa dohadovali s rodičmi, keďže oni platili aj stužkovú, aj konzumné za všetkých hostí žiaka 🤷🏼‍♀️

biba_18
16. nov 2025

poznám rodinu v ktorej rozvedení rodičia nesedeli pri jednom stole. takže ak ťa tam bude chlapec chcieť, išla by som…

sense
16. nov 2025

A čo chce maturant? To je podstatné. My na dôležité veci ohľadom dcéry chodíme rodičia. Môj ex novú partnerku nemá, ja mám partnera. Kvôli dcére udrzujeme v rámci možností korektné vztahy

a0
16. nov 2025

@anonym_autor Ježiš tento váš prístup mi pripomína moju svadbu. Lenže som bola kus staršia, tak som mame aj otcovi povedala, že buď bude ako poviem alebo nech nechodia vôbec. Chudák chlapec, že má dvoch debilných egoistických rodičov ala pohadaní škôlkari, ktorí sa nevedia ani na 4 hodiny tváriť ako dospelí ľudia. 🙈

januska12323
16. nov 2025
@huxy

@anonym_a02015 ale však tancovať môže s vlastnou mamou, ale to nevylučuje, aby tam macocha nešla.

@januska12323 tak čo si ja pamätám, my sme sa dohadovali s rodičmi, keďže oni platili aj stužkovú, aj konzumné za všetkých hostí žiaka 🤷🏼‍♀️

@huxy chápem ale hádam nikto netrval na nevlastnom rodičovi keď ani sám nechce.

olimuc
16. nov 2025

Stuzkova je syna tvojho manzela … takze on rozhodne koho pozve. Rodic je jeho mama a jeho otec. Kolkych hosti si pozve je tiez otazka na syna a organizacia v triede. Takze moze pozvat vas 3, alebo len svojich rodicov. Je to jeho vecer …takisto sedenie vam bude urcene … snad sa viete par hodin tvarit normalne, rozpravat sa nemusite. Este sa moze aj rozhodnut, ze na stuzkovu nepojde. Pockaj a uvidis, zbytocne to riesis o rok skor.

anonym_61ed31
16. nov 2025

1) zalezi co chce maturant 2) ako casto je u vas.. ste len vikondova rodina? ak ano nekazila by som vecer jeho matke radsej ostala doma .. ak striedacka- skusila sa dohodnut ale zalezalo by na nazore chlapca... 3) tiez zalezi na triede ci mozu mat viac ako 2 hosti ...

anonym_6f9284
16. nov 2025

Tak u mna bola mama so starsim bratom,otcim zostal doma s mladsim bratom,a bola som velmi nahnevana na neho vtedy,tak som povedala,ze ho tam nechcem a radsej pozvala brata s mamou.
Naozaj vzdy si to odnesu len tie deti,len tie deti a budu poznacene na cely zivot z toho.Aj ked mnohi rodicia sa snazia si nahovorit,ze nie.Ved sa obaja venujeme detom,ved su v striedavke.Vzdy,vzdy,vzdy budu poznacene.
Som rada,ze toto syn nemusi riesit.Je 2hak,takze stuzkova o 2r.

anonym_c05ff7
16. nov 2025

@anonym_autor ja by som sa opytala dietata, je to jeho stuzkova a jeho pamiatka na cely zivot. Muz by mal respektovat jeho rozhodnutie akokolvek sa rozhodne

huxy
16. nov 2025

Inak nevidím dôvod, ak dieťa vychádza v pohode s novým partnerom, že by ho tam nechcel. Inak deti majú program, potom aj voľný, a s rodičmi sú minimum času. Ja si inak osobne neviem predstaviť sedieť celý večer sama pri otcovi svojho dieťaťa. A to sa s ním snažím vychadzať, ale nie a každým sa dá.

petamich
16. nov 2025

Zaujimal by ma v prvom rade nazor maturanta. Svagor bol teraz na stuzkovej s exsvagrinou, kvoli dietatu tam boli spolu a politicky korektne to zvladli. Ja by som na stuzkovu manzelovho syna nechcela ist, ak by ma vyslovene nepoziadal. A akokolvek by to chcel/nechcel respektovali by sme jeho rozhodnutie.

la_dolce_vita
16. nov 2025

Boli sme s exom na oboch stuzkovych, zabavili sa takmer do rana, zatancovali, synovia spokojni. Partnerov sme nemali vtedy ani jeden, aj tak by som ho tam nechcela, kedze rodicia sme my a bola to akcia deti.

anonym_49eca4
16. nov 2025
@janinah

Patria tam rodičia maturanta.jeden večer sa snáď zvladnu spravat na urovni.Alebo chceš.aby maturant pizeral ako sa jeho otec zabava s " tou druhou" a mama sedi v kute? Ze mate vztahy ok s nevlastnym dietatom je super.chvalyhodne.ze sa staraš.ale stuzkova je len a len o rodicoch a ich dieťati.
A samozrejme by ma zaujimal nazor maturanta.

@janinah Píšeš nezmysly. Keď sú dvaja rozvedení, z čoho otec má novú manželku, tak sa ani nemá čo baviť s ex, ktorá je jeho minulosť, nepatrí do jeho života. Nie je povinný sa s ňou stretnúť za žiadnym účelom či akokoľvek baviť. A nehovor, že nová manželka nepatrí na stužkovú svojho nevlastného syna, lebo ona je tá, čo je dôležitá osoba pre jeho otca a ona je tá, čo s tým synom maturantom žije pod jednou strechou, nie jeho biologická matka. Chlapec by si mal vybrať, či otec s novou ženou alebo jeho matka pôjde na stužkovú. Chlapec nemá právo spájať dvoch rozvedených rodičov dokopy, v žiadnom prípade a predpokladám, že ani otec nemá záujem vidieť svoju ex.

danica2711
16. nov 2025

@anonym_autor spýtajte sa chalana, ako to on chce. Je to jeho slávnosť, nie vaša, hlavne on by sa mal cítiť príjemne

anonym_b0cffc
16. nov 2025
@anonym_49eca4

@janinah Píšeš nezmysly. Keď sú dvaja rozvedení, z čoho otec má novú manželku, tak sa ani nemá čo baviť s ex, ktorá je jeho minulosť, nepatrí do jeho života. Nie je povinný sa s ňou stretnúť za žiadnym účelom či akokoľvek baviť. A nehovor, že nová manželka nepatrí na stužkovú svojho nevlastného syna, lebo ona je tá, čo je dôležitá osoba pre jeho otca a ona je tá, čo s tým synom maturantom žije pod jednou strechou, nie jeho biologická matka. Chlapec by si mal vybrať, či otec s novou ženou alebo jeho matka pôjde na stužkovú. Chlapec nemá právo spájať dvoch rozvedených rodičov dokopy, v žiadnom prípade a predpokladám, že ani otec nemá záujem vidieť svoju ex.

@anonym_49eca4 totálnu blbosť si napísala, sú aj civilizovaní rodičia, ktorí aj napriek rozvodu dokážu spolu komunikovať a stráviť pár hodín na stužkovej svojho dieťaťa
Partneri rodičov na stužkovú nechodia.

la_dolce_vita
16. nov 2025

Inak synov najlepsi kamarat tam mal otca s novou zenou, mamu nie a syn mi vtedy povedal, ze je rad, ze nas tam ma oboch. Ide o tie deti, je to ich akcia. Minulost je jedna vec, ale rodicmi ostaneme navzdy.

sissy27
16. nov 2025
@anonym_49eca4

@anonym_49eca4 to si trosku mimo, ze ex uz nepatri do zivota. Maju spolu dieta a obaja sa nejakym sposobom podielaju na jeho vychove a minimalne kym studuje, tak by mali vediet spolu nejako komunikovat aspon o dietati a jeho potrebach. Mozu mat kazdy nove manzelstvo a dalsie deti s inymi partnermi, ale jeden druheho uz nikdy uplne nevymazu pokial tam bude spolocne dieta.

sissy27
16. nov 2025

@anonym_autor na stuzkovu byva zvycajne nejaky limit na pocet hosti - jednak kvoli velkosti saly a aj kvoli rozpoctu. Ak bude limit dve osoby na studenta, tak nie je o com diskutovat - mama a otec. Ak bude viac ludi - tak kludne chod aj ty, ale mali by ste sediet pri jednom stole, kedze vsetci ste tam pre toho jedneho chlapca. Urcite by sa aj exku patrilo informovat vopred o tvojej pritomnosti a ak by to malo sposobit nejaky problem, tak ja osobne by som sa na tvojom mieste stiahla. Nech je aka chce, stale je to jeho mama a ma plne pravo tam byt.

janinah
16. nov 2025
@anonym_49eca4

@anonym_49eca4 nezmysly píšeš ty,obaha rodičia su povinni spravat sa tak,aby ich dieťa bolo na stužkovej spokojné a štastne...aj keby to malo znamenat sedenie pri jednom stole...keď uz tu vyťahuješ povinnosti

huxy
16. nov 2025
@janinah

@anonym_49eca4 nezmysly píšeš ty,obaha rodičia su povinni spravat sa tak,aby ich dieťa bolo na stužkovej spokojné a štastne...aj keby to malo znamenat sedenie pri jednom stole...keď uz tu vyťahuješ povinnosti

@janinah bohužiaľ nie každý rodič sa vie správať adekvátne. A môzeš sa aj na hlavu postaviť, správanie druhého nijak neovplyvníš

doriiis
16. nov 2025

Najlepšie bude, keď mladý pozve iba otca a bio mamu. 😄

minenkaa
16. nov 2025

@anonym_autor nemusite sedieť pri jednom stole a ak budes pozvaná ,ak tak fakt toto treba riesit?

Strana
z2