icon

Syn chce skončiť so školou pred maturitou

dudduli
22. feb 2018

Ahojte, potrebujem radu. Co robiť ? SYn chce teraz dva týždne pred začiatkom maturít skončiť zo školou . Neviem si rady. Neviem ako ho donútiť aby školu dokoncil. Spravila som všetko , všetko mu vysvetlila.. nic .. proste do školy nechce . Som zúfalá . Dá sa škola nejakým spôsobom dokončiť ? Zmaturovat ? Napríklad za rok? Dva?

Strana
z3
liv1
23. feb 2018

@lavieenrose ja nehovorim o poruchach ucenia. Ako dcera psychologa o tom viem viac nez dost 🙂. Hovorim o tej druhej skupine, ktora bola skor leniva, alebo nimi plieskala puberta 😁...

lavieenrose
23. feb 2018

@liv1 tak za 4 roky nic nerobenia si aj tak nezasluzi 1 na maturite...ma to nejaky vyznam ? nemyslim si ....

liv1
23. feb 2018

@lavieenrose zasluzi si ak na 1 odpovie... 😊

michellemary
23. feb 2018

Prinútiť! Keď si dá odklad, už ho nik neprinúti školu dokončiť, lebo bude mať pocit, že netreba. mám s takýmito deckami skúsenosť, a u všetkých to takto dopadlo...

dudduli
autor
23. feb 2018

@ask ideme na pohovor do školy tak snáď to nejako vyriešime , dám vedieť

ask
23. feb 2018

@dudduli Aha, ja ze idete uz dnes poobede🙂 Drzim palce, velmi silno silno, nech najdete dobre riesenie.

dudduli
autor
23. feb 2018

@ask vo štvrtok

liv1
23. feb 2018

@dudduli aspon budete mat cas obaja si to prejst hlavou. Drzim palce 😉

eliska13
23. feb 2018

@lula313 v žiadnom prípade by som s ním nemanipulovala ani ho nevydierala!Nemôžeš vedieť čo tomu chalanovi chodí hlavou.Bud je typický flakac kaslal na školu a teraz sa chce zbaviť zodpovednosti, a hra trpitelov syndróm,, alebo má naozaj z toho strach, úzkosť a hľadá v mame oporu povzbudenie.Ak by to mal tak "na háku"nejde ani na stretnutie.Jednoducho si k tomu sadnite a začnite na tom pracovať.Skolu musí dokončiť rok sa bude poflakovat kam chce ísť robiť?a bude pred sebou tlačiť balvan, lebo za rok zabudne aj to málo čo vedel.Len ja neviem prečo ste to neriešili doteraz doucovanim, spoločným učením s kamošom, frajerkou...teraz sa musí zatat a zabojovat

lavieenrose
23. feb 2018

@liv1 nezasluzi student sa ma pripravovat pocas celych 4 rokov byt aktivny a zapajat sa ..nie je to o tom nabiflovat sa jednu otazku a s velkou davkou stastia si ju vybrat a zhrabnut 1 ..to nie je fer voci studentom co sa poctivo pripravovali z hodiny na hodinu a vybrali si jedinu otazku ktoru nevedeli..aj nasa ucitelka vravela su dva typy ludi ty co vedia skoro vsetko a vyberu si jedinu co nevedia,a su taki co vedia jednu jedinu a tu si aj vyberu...ked to to je fer nech sa pod zem prepadnem ked uz sa tou ferovostou voci lajdakom ohanas

liv1
23. feb 2018

@lavieenrose prilis to prezivas. Ak niekto zodpovie na 1, mal by ju aj dostat...

lula313
23. feb 2018

@eliska13 a čo by si robila ty? Proste tu školu si spravit musí. Ja som v18 (na začiatku 4.rocnika) odišla od rodicov, Zmaturovala som, aj som si spravila dve výšky. Samozrejme, že to boli stresy, ale by som si v zivote nedovolila zájsť za rodicmi s tým, že končím so školou. U nás má každý Vs, raz mi mama povedala, že nie je dôvod, aby som si ju nespravila aj ja, keďže ju mame v rodine všetci, takze to bolo pre mna alfa omegou. Keď som im možno v 14tich povedala, že ten učiteľ mi dal taku a taku známku, lebo to a to, tak mi povedali, nech si nevymyslam, nehľadám chybu v iných, ale v sebe. Tu jednoznačne absentovala tvrdšia výchova, má možno 19 rokov a nemôže ho mamička vodiť stále za ručičku.

zuzulkazu
23. feb 2018

Este taka otazka ked ma pocit ze mu cely svet ublizuje a robi zo seba chudaka, mad psychlogom si neuvazovala? Poznam taky priklad, ja som to chuda ktoremu vsetci ublizuju a teraz je z neho socka alkoholik atd, moj nazor je treba sa zatat a zabojovat, aj keby som do tej skoly mala chodit s nim, nepovolila by som, to je cesta do pekla, este skus toho psychologa, mozno ho nejak namotivuje...

lavieenrose
24. feb 2018

@liv1 tak ako aj ty prezivas ze stvorkar ma dostat 1...asi mame kazda ine zivotne skusenosti ...nejak moc si zastavas flakacov ako keby si ty sama nim bola ja si ich nezastavam a zastavam si jednotkarov lebo sama som nou bola...zla otazka nezmaturovala by som ale nabehol by clovek co nic nerobil cele 4 roky a zhrabol by 1?! vsetko je tak ako ma byt a je to spravne ...

dudduli
autor
24. feb 2018

@eliska13 syna chodila doučovat aj na slovenčinu aj angličtinu , sú tu všelijaké teórie ktoré vymýšľate , ako to vlastne je. Nemôžem povedať že by sa nejak zvlášť učil , ale učil sa. Je to dobrý chalan, nepije, nerobí zle... ani nic podobné. Je to puberťák , ktorý si nieco zobral do hlavy a mysli si že je to správne . Chcem ho presvedčiť o opaku a nasmerovať ho na tu správnu cestu. Je to dosť ťažké ale verím že sa to podari, takze /a to uz nie je smerované nám vašu osobu/ uz nehovorte ci si nieco zaslúži alebo nie, ci je flákač alebo má problémy, každý máme niekto menšie, niekto väčšie , vyriešime ich. Som jeho mama a pomôžem mu ako len budem vedieť . Myslím že by to urobila každá z vás . Ono ľahko sa radi ked s tým niekto skúsenosť nemá . Ked sú deti malé a myslíme si že ked budú veľké tak budú super. Ale oni vyrastú a majú svoj rozum a vzápätí zistime že to co sme od malička do nich vkladali sa niekam stratilo, že to nikdy nepočúvali ... 😟

eliska13
24. feb 2018

@lula313 no vidíš ty si myslíš, že absentovala tvrdšia výchova a ja, že ty si ju mala tvrdú, keby on s takou povahou počúval, že musí mať VS, lebo tak to v rodine je...bol by možno frustrovaný, znechutený ty si sa prispôsobila želaniu tvojich rodičov čo je v tvojom prípade dobre, lebo si pokračovala dalej a mala si motivaciu.Kazdy vyrastá medzi v inej rodine s inou povahou

eliska13
24. feb 2018

@dudduli tak to je fajn myslela som, že zrazu všetci precitli 5 minút pred 12.A vlastne aká je tá jeho teória?že načo maturitu do zivota či chce sa pomstiť učiteľom?Ja by som zašla za triednou ešte pred tým spoločným rozhovorom a porozprávala s ňou.Podla mňa má chlapec len strach.Tento príspevok mi pripomenul býv.kolegynu a jej syna.V deň maturít jej volala dcéra do školy, že brat zostal doma a nejde.Ta najprv volala nechcel ju k telefónu, plakala nakoniec taxík a hajde so synom na maturitu.Chlapec chlap ako hora a také teatro robil🙂jasné, že zmaturoval len to bolo horšie, že on dovtedy nič nepovedal, že nepojde a tak to bol hrozný šok.Cely úrad bol hore nohami, lebo xy utekala domov po syna.Neboj sa zvladnete to🙂učiteľka riaditeľ ho určite podporia slovne

v_alika12
24. feb 2018
lavieenrose
24. feb 2018

@v_alika12 pre liv1 to nie je fer podla mna je to tak ako ma byt a je to fer...ja som sa jej snazila ukazat druhu stranu jej uzasneho nazoru

Strana
z3