icon

Syn má ísť na internát

31. máj 2022

Očakávam, že ma udupete pod zem🤪už týždeň neviem spávať, hotova som s nervami.Muz mi nerozumie, mama lamentuje, kolegyne sa mi smejú.Mojho syna prijali na školu a bude musieť ísť na internát a ja si to neviem predstaviť.Normalne mám tmu, že prídem domov z práce prázdny dom, spolu sme občas varili, chodili na nakupy.Nepredpokladala som, že tak skoro pôjde z domu.A nepíšte mi, že veď v piatok príde čo to budú 2 dni?Každé ráno sme spolu ako rodina raňajkovali, potom išiel s mužom autom.Ja som posledné dni ako bez duše dcéra už tiež začala, že s kým bude chodiť behať a hrávať hry.Mala by som sa tešiť, že ho prijali a ja večer revem do vankúša.Ako ste si zvykli?Chytila ma panika, že možno o 2 rvodide aj dcera

Strana
z4
tilly
4. jún 2022

A vieš čo ešte? Máme teraz oveľa lepší vzťah. Oveľa otvorenejsi a bližší. Povie mi skoro všetko a som prvá, komu sa vyžaluje, keď sa niečo deje. A to včera mi skoro plakal, lebo im dali taký hotel vo Francúzsku, že sa zgrcal medzi dverami skoro, humus...

thoughtfulweirdo
4. jún 2022

Zas sa tu stretlo niekoľko jednorozmerných jedincov neschopných chápať, že rôzni ľudia vnímajú situácie rôzne 🤭 a zrejme aj neschopných čítať teda 🤣 lebo autorka nikde nepíše, že chce syna držať pri sebe 70 rokov a odmieta ho pustiť. Píše len to, že je z tej situácie smutná. Pre mňa je to pochopiteľné, lebo teda deti mám ešte maličké a sú roky, kým budem toto riešiť, ale patrím medzi ľudí, čo nemajú radi zmeny. Takže som ťažko niesla aj obyčajný trápny nástup do škôlky a vôbec nie preto, že by som chcela dcéru držať na dosah ruky 24/7, ale preto, že je to proste veľká zmena 🤷🏻‍♂️ predpokladam, že rovnako aj autorka potrebuje čas, aby si na novú situáciu a nové iné fungovanie zvykla.

tilly
4. jún 2022

Ja som sa raz bavila s chalanom, čo bol takto od 14 na intraku, bol na športovej škole a hovoril, že často mu bolo smutno a tak, ale teraz sú moderné technológie, syn ti môže hocikedy zavolať a vidíte sa. A z toho chlapca sa stal velmi dobrý muž, citlivý, samostatný, zodpovedný, starostlivý, vyzrety, úplne iný ako jeho rovesníci

spageta85
4. jún 2022

@h2 no zrejme ju mal vybratý pretože viem ze sa mohli vybrať iba dve školy to znamená ze si ju vybral asi aj keď prioritou bola zrejme ta prvá ale museli rátať z možnosťou ze ho neveu a bude musieť ísť na tú druhú mal teda vyberať takú kde nebude na internáte taky škôl je mrte hádam mu nikto na silu nená nútil školu s intrakom to nech mi nevraví...

zina234
4. jún 2022

Toto ti asi nepomôže, ale v našej rodine je jedna matka, ktorá takto nepustila svoje deti. Dnes majú 37 a 39, a mama ráno kričí : chlapci, raňajkyyyy...je to sebecké, musíš teraz myslieť viac na svojho syna ako na seba. Bud vďačná za všetky chvíle, ktoré ste spolu mohli prežiť, a skus si nájsť vlastne šťastie v živote, čo ťa bude napĺňať

gionella
4. jún 2022

Ja ta vôbec neodsudzujem, ale plne chapem. Tiež som taká, ze so svojimi deťmi veľmi rada trávim čas. Pre mna je nepochopiteľne Ponizovat niekoho preto ze mu bude smutno za dieťaťom - to je úplne mimo. Tak ale ľudia su rôzni - Niekto “otvára sampaňo” a niekto “place do vankúša” keď mu deti odchádzajú. Neboj zvyknete si všetci. September bude kostrbatý, ale zvyknete si. Budes mat viac času na dcéru možno si užijete taký “girls time”. Tadiaľ vedie cesta, aby si si zamestnala hlavu, kym prejdu tie prvé týždne. A možno kym príde september už budes s tým vyrovnaná, len teraz to je čerstvé. A Pozri sa na to tak, ze je to pre neho super zážitok - a škola asi tiež stojí za to, ze ? Uvidis prázdniny, dovolenky si odteraz budete užívať ešte viac 🙂 držím palce

darka2001
4. jún 2022

@heleninamama pane Bože 🙏, tento koment fakt myslíš vážne ???!!!
Každá svoje problémy a pocity zvládame inak, možno z tvojho pohľadu je jej reakcia prehnaná no týmto komentárom si jej absolútne nepomohla,len si ju totálne ponizila a zhodila 🤦😤. Fakt tlieskam...
Možno inú situáciu v živote by ona zvládla ľavou zadnou a ty by si sa zosypala.... Troska empatie ženo....no veľa to o tebe vypovedá.

mooonika1975
4. jún 2022

juj, zvlášť ak školu nechcel moc, nebude to asi dobre ,a 15 rokov, to sú ako dievčata v 13tich. To je dieťa. Skúste odvolanie na školu, ktorú chcel. Ja sama by som bola na nervy a chápem ťa úplne .

andula77
4. jún 2022

@kinderzwillinge je nás takých určite viac... Niektoré sa to však možno aj boja napísať lebo potom príde jedna, druhá, ktorá vás pomaly nazve nenormálnou za to, že veci prežívame inak ako ony.....

heleninamama
4. jún 2022

@darka2001 Keď dotlieskaš, choď si kúpiť Slovník cudzích slov a naštuduj si termín irónia.

jasadaresa
4. jún 2022

Pozri, vzdy lepsie, ze ta to trapi, ako by ti to malo byt jedno, alebo by si sa mala tesit, ze vypadne z domu...
Lebo aj take existuje.
Ale na strednu by sme my asi syna nepustili z domu.Este stale sa jeho osobnost len formuje. 🤔

luccija
4. jún 2022

Juj az ma teplo oblialo🙂tiež mi ide dcéra do prvého ročníka a vôbec si neviem predstaviť, že by už odišla.Vobec nemám pocit, že preháňas či si úzkostliva.Ja by som ju radšej vozila, alebo nech chodi vlakom, busom či hľadala iný spôsob, inú školu, ak nie je syn stotožnený s výberom a internátom...ešte je možnosť, že po týždni, dvoch sám povie, že mu to nevyhovuje moja suseda tak odprevadila syna na internát nové periny, kanvica boli tam poupratovať dieťa nazhavene aké to bude super.pp prvých dňoch, že spolužiak dlho svieti do noci, že je to tam ako vo väzení, nechutí mu strava, chyba mu šport hraval futbal za dedinu 3x týždenne tréning, nemá kľud sa učiť a o 3 t bol doma🙂tak ako každá mama je iná aj deti.Znasala by som to zle, ale, ak by som videla, že dcéra sa teší nekazila by som jej radosť.Bat sa čakať kedy sa vráti budeš aj tak celý život🙂

darka2001
4. jún 2022

@heleninamama vážne ??? Ani irónia nie je vhodná v každej situácii... Možno troška empatie ? Sebareflexie ?
No tvoj príspevok vyzerá presne tak, keď jazyk,v tvojom prípade prsty predbehne hlavu.
Naozaj je lepšie hádzať trápne ironické poznámky ako konštruktívne pomôcť.

21anjelik19
4. jún 2022

Mne moja mama takto zničila moje sny, nepustila ma na školu s internátom musela som študovať to čo ma nebavilo, ......keď som išla na nejakú brigádu tak som mala len výčitky že ju opúšťam a nakoniec mi urobila scénu a prišla po mňa za 3 dni a ja som prišla o 100 eur (ťažko ušetrených ako študent) čo som zaplatila ubytko, nevratili mi ich a ani mama mi ich nedala kedze som prisla o ne kvoli nej ......o par rokov som šla s frajerom do zahraničia tak vypisovala škaredé sms mne aj jemu (bola som už dospelá) ako ma skazil ako som ušla ako som ju opustila atď atď..... a vieš čo tym dokazala ??? Len sa mi zhnusila , ťažko sa mi s ňou rozprava....mám ju rada ale už to nie je kamoška, uz je to len mama
Nechaj ho vyletieť z hniezda, rodicia su tu na to aby dieťa vychovali a pripravili na život v dospelosti.... ak chceš mať a ním dobry vztah aj nadalej tak z neho nerob maminkin cecek lebo tym ublizis aj jeho buducej zene lebo si nanho budes stále narokovat a bude tu ona za par rokov pisat aku ma blbu svokru ze sa do nich stará a jej manzel je mamánek ...radsej sa od neho odstrihni hned....a lipni radsej k manzelovi 😉

merrynka19
4. jún 2022

Presne tak. Niekto je citlivý a niekto nevie dávať emócie na javo. Mne príde normálne,že máš zmiešané pocity ,keď ti odíde syn. Ale zvyknete si obaja 😊 a možno sa potom vráti domov a bude radšej dochádzať. Intrak není pre každého. .ja by som to nedala 😁spoločne sprchy a všetko 😬

juafs
4. jún 2022

Ďakujem,janaeyre2,ja si tiež myslím,že každý človek je originál a teda aj jeho prežívanie je jemu vlastné a neopakovateľné.A preto milé dámy ,kedže nie sme rovnakí roboti,tak ak sem niekto napíše a zverejní svoje vnútro,mal by sa ozvať len ten,kto má niečo vľúdne na povzbudenie a nie naznačovať,že preto,že je iný,tak je menej!!!Ďakujem.

denithestrange1993
4. jún 2022

@21anjelik19 ale to je ine robit sceny dospelakovi a ine mat zmiesane pocity ked odchadza 15 rocne dieta.

mina2415
4. nov 2024

Ahoj ak mozes budem rada keď mi napíšeš zažívam to iste .

Strana
z4