Syn má platiť 300 eur za stužkovú, na ktorej sa nezúčastní
Dobry vecer!
Dostala som spravu od triednej ucitelky, v zneni, ze kazdy ziak z triedy ma doniest 300E za stuzkovu, ci sa zucastni alebo nie.
V sume 350E je zaratana vecera pre ziaka a dalsich 3 ludi z rodiny, kvety pre ucitelov a este zopar drobnosti.
Moje dieta plus cela rodina sa nezucastni. Ako by ste to riesili? Prosim, nerieste, preco sa nezucastnime. Dakujem
Otvor edupage a píš. "Dobrý deň, môj syn/dcéra sa stužkovej slávnosti nezúčastní. Vzhľadom na to, nebudeme platiť žiadne náklady spojené z touto udalosťou. Dovidenia"
Viac by som sa o tom nebavila. Ešte možno na dar učiteľke by som prispela, ale to je všetko.
Nepaci sa mi pises, ze aktivne mamicky si presadili svoje... stuzkova je zivotny milnik, neviem si predstavit to pubertiakom zrusit... bez ohladu na to vsetko ostatne. Synovi sa paci myslienka, ze on tam nebude? Jedlo a vyzdoba je rozratana na 4 osoby na ziaka, podla mna tam toho v polozkach bude zaratanych omnoho viac, ako kuracia polievka a ryza s mäsom...
@anjelicek26 Rozhodol sa minuly skolsky rok, celkovo tretina ziakov. Navrh bol ist na troj-stvordnovy vylet do zahranicia ako trieda. Zaciatkom septembra zacali mamicky doslova bombardovat triednu ucitelku ohladom stuzkovej. Takze, co si vymysleli, nech si platia.
Ani naša dcéra neide na stužkovú (co ma aj mrzí) ale je to jej rozhodnutie, ma na to svoje dôvody, ktoré rešpektujem, ale nikto od nej peniaze nepýtal. Nemali dôvod. Skladala sa akurát na oznamka, poháre, a samozrejme co bude treba, prispejeme. Na vašom mieste by som šla za učiteľkou aký dôvod ma na to, aby ste platili keď sa nezucastnite
nemaju preco od teba chchiet peniaze, kedze sa stuzkovej nezucastni a aosobne by som neposielala ziadne peniaze. nebudes predsa platit za nieco, z coho nebudes mat nic a ani sa toho nezucastnis. budu si to musiet preratat a platit tak aby mu to aj bez vasho prispevku vyslo
Autorka - to co si tie mamicky vymysleli je normalna vec v tomto veku... ze prehlasovali deti, co chceli ist na vylet do zahranicia je ok... o tom je demokracia... ale s trucu tam neist vobec? Kazdopadne vase rozhodnutie, pozrela by som si kalkulaciu, vyhodila jedlo, pitie, zaplatila s principu to, co ide na darcek ucitelke, vyzdobu a vybavene...
@bolarazjedna naklady, jedlo, sala, kameraman sa VZDY rozpocitava na ludi, ktori sa ZUCASTNIA. Nie medzi ludi, ktori sa nezucastnia. To mali mat dopredu odkomunikovane, kto pojde a kto nie. WTF aby som sa nie malou sumou skladala na party cudzim ludom? Ked sa zvysni ziaci, ktori chceli ist na vylet rozhodnu, ze pojdu do Dubaja, tak ostatni im tiez prispeju na letenku, aby sa rozratali naklady??? To som este nepocula, aby niekto platil za nieco, kam nepojde. Je ine, ak tam mali ist, a tyzden-dva predtym to odhlasili.
@anjelicek26 preco by mali platit ucitelom darceky alebo vyzdobu? ved keby isli na vylet tiez im nic nekupia.. nemala by platit vobec nic a je to ich rozhodnutie-nasa stuzkova tiez bola priserna a lutovala som,ze som tam isla- nie kazdy je na taketo kraviny a neprehlasovali to decka ale rodicia-predpokladam ze matky ..z vyletu by mali vacsi zazitok a spomienky
A vie tato ucitelka, ze zrovna tvoj syn sa nezucastni? Alebo to bola sprava pre vsetkych a dala tym moznost to este prehodnotit? Ved je to o komunikacii. Zavolam alebo sa stretnem a poviem co ako 🤷🏼♀️ proste komunikujem.
Plati sa za tych, ktory tam budu. Takze nie nezaplatim, pretoze tam nebudeme.
@syslik81 stuzkova, kde polka triedy nebude je ako pises o nicom...
@anjelicek26 u nas sme boli az na jednu vsetci a aj tak to bolo o nicom .. velke haloo za nic..
@bolarazjedna vidis, ja tiez stuzkova pred 12r a teda tiez nas cca tretina nesla, cize asi priblizne rovnaka situacia ako autorkina. Jednak za to, ze tu skolu sme nenavideli (viaceri sedeli pravidelne na terapii, co tam bol taky tlak a stres) a cast triedy bola tiez sikanovana druhou - a potom sa odrazu tvarit stastne, spokojne, sudrzne... ja nemam rada pretvarku, takze toto nebolo pre mna. za peniaze na stuzkovu som sla na 10 dni do Pariza s kamoskami, co ju tiez vynechali
skôr mi to príde ako egocentrizmus matiek.
Spolužiaci sa dohodli, že namiesto stužkovej si za tie peniaze čo by stála, urobia výlet/pobyt niekde. Kto pôjde si náklady zaplatí.
Aáááále mamičky, zdesené že nebudú mať fotečky , ktorými sa môžu chváliť po celej širokej rodine, u susedov, známych, kolegov, aké mali účesy, róby, mejkapy, nechty, kabelečky, honor nad honor, nemôžu predvádzať svoje dcérenky (možno aj synov), tak im navreli žily a odrazu začali organizovať ! Neverím, že v akčnom výbore boli obyčajné jednoduché milé matky, ale asi pani doktorové, riaditeľové, a podobné miestne celebrity, ktoré by prišli o prestíž predviesť svoje dietko na takej významnej akcii.
Nezaplatila by som. Čo to ma znamenať? Jednoducho nie.
Odpis že sa nezúčastnite teda neplatite.
nejde neplatí ,tam nie je o čom diskutovať
Napisala by som email, triednej a riaditelovi
Vazena pani ucitelka, vazeny pan riaditel,
Moj syn XY sa dna xx.xx.2023 zial nezucastni stuzkovej slavnosti. Z tohto dovodu odmietam uhradit plnu sumu 350 €. Kedze som nikdy nepodpisala,ze so stuzkovou slavnostou a jej rozpoctom suhlasim je vyzadovanie vyplatenia tejto sumy nepripustne a nezakonne. Prosim o pochopenie.
S pozdravom
XY
Na tvojom mieste by som poziadala ucitelku, aby z tej sumy vypocitala veci, ktore sa tykaju priamo tvojho dietata - napriklad stuzka, ktoru dostane aj on, ci tam pojde, alebo nie. Cena za oznamka v pocte, ktore si objednal. Cena za fotky na oznamka, vyzdoba triedy (ak nejaka bola), cena za darcek pre triednu ucitelku. Proste vyclenit z toho naklady, ktore su realne. A tie samozrejme uhrad. Ak oznamujes s dostatocnym predstihom, ze vasa rodina nepride, tak by si ziadne ine naklady platit nemala.
Nebola som na stužkovej ako jediná z triedy a nič sme neplatili. Tuším som prispievala na darček pre triednu a to je všetko.
ak sa stužkovej proste nemieni zúčastniť, tak nemáte žiadnu platobnú povinnosť. za tým by som si ako stála. maximálne sa zložíte na darček pre triedneho učiteľa, no to je asi tak všetko
My sme mali rovnaky scenar- mali sme mat stuzkovu, setrili sme od 2.triedy (5rocka). A na konci 4eho sme sa ako trieda zhodli, ze stuzkova bude 3-4dnovy vylet v zahranici so slavnostnou hostinou pre nas+ triedny. A niektori akcni rodicia zacali sabotovat, ze deti nepojdu a oni to nezaplatia. Tak sme sa ako trieda poskladali tym, ktori boli socialne slabsi a nemali na to az na jednu dievcinu, kde jej tatko nemohol prekusnut, ze klasicka stuzkova nebud. Tak ju ani nepustili, ani nezaplatili (ani sme to neocakavali, i ked s tym pustenim🙄🙄🙄🙄) a kazdemu vykrikoval, ze si urobia individualnu stuzkovu. Dievca nemalo nic- ani individualnu stuzkovu, ani s nami a tatinko nastvaty nam to vykrikoval do konca roka, ako sme si mohli take nieco dovolit😒😒😒a teda nie, neplatila by som stuzkovu a jesnoducho napisala triednej a aj riaditelovi, ze odmietam platit nieco, kde sa nezucastnim uz vopred a planovane.
@bolarazjedna Čo je na Tom smutné? Stužková sa preceňuje, ja som bola a ľutujem.
@cacianka
perfektne si to vystihla, ziez som chcela napisat v podobnom duchu. Kokos ves ta stuzkova je o tych mladych dospelych a nie p matkach! Uz im to totalne d#be z nudy. Hlavne pokial 3tina nejde. A nutit ma zaplatit ked si chcu oni ego hladkat?? Tak taku este teda nehrali! No trubky znudene. Nechcmsmicky zacnuvzit svoj zivot a nie ten svilojich deti. Ked chcu milnik tak nech si ho urobia v ramci rodiny.
@bolarazjedna
Za mňa: je to predrazena vec, a velmi precenovana.
dnes je uz podstatne vyssia zivotna uroven, ako ked ja som koncila strednu skolu ale vtedy som na to dala celu svoju poistku, co mi mamina sporila 18 rokov - za jeden vecer.
Za mna v takej podobe, ako to je, je to len prezitok a to vobec nemusia byt zle vztahy v triede, ale mozno uplne staci spravit skolsku opekacku, aj s rodicmi, aj program sa da vymysliet...
Autorka,
slusne odpisat ze z dovodu vopred ohlasennej neucasti syna na stuzkovej nebudeme platit stuzkovú. Dakujem za pochopenie a prajem pekny vecer.

Za mňa je stužková krásna slávnosť, ktorá mi ostala v pamäti. My sme sa na ňu skladali od 1 ročníka ak by náhodou niekto nešiel, tak by mu peniaze boli vrátené.( no nikto taky nebol)
Logicky keď tam nebude, tak načo by mal platiť. Normálne by som to oznámila triednej, že platiť nebudeš, lebo sa syn ani vy nezúčastníte. Hotovo.