icon

Synovi som našla nejaké tabletky. Je to extáza?

kamila189
24. máj 2025

Dobrý deň! Našla som synovi nejaké také tabletky. Našla som si, že by to mala byť nejaká extáza. Neviem čo. Má niekto s týmto skúsenosti? Ďakujem!

Synovi som našla nejaké tabletky. Je to extáza?
Strana
z5
katarinaba
24. máj 2025

Je to nejaka droga. Pozri si to cez lens a precitaj. Naslo to v pohode.

sweet20
24. máj 2025

Ano su to drogy

sweet20
24. máj 2025
sweet20
24. máj 2025

Vsimaj si ho ... kolko ma rokov?

bielasovicka
24. máj 2025

Fú, no je to droga. Musíš zasiahnuť a ukončiť to kým není neskoro. Držím ti palce. 👍

iwesska
24. máj 2025

Fuu,kolko ma chlapec rokov? Najvyssi cas zasiahnut,kym nedopadne zle.

jaskolka
24. máj 2025

Uff,to aj keby som nevedela,čo to je,tak by mi bol podozrivý ten vzhľad. Určite to treba riešiť s chlapcom,aby to nedopadlo veľmi zle

13uzivatelka11
24. máj 2025

Tak ja ťa skúsim narozdiel od niekoho, kto hneď počuje slovo droga a vytvára len najhoršie scenáre.. že extáza nie je nejako silno návyková a je to skôr "len" párty droga, aby sa človek viacej uvolnil a lepšie zabavil.. jasné že ani ja by som nebola v pohode kebyže toto nájdem dieťaťu, ja len že keď mu nájdeš lsd, extázu, tak neznamená že máš doma hneď závislého narkomana.. takže sa s ním skús len porozprávať či si to len skúšal dať niekde na diskotéke.. ale jasné že treba si dávať pozor ci neberie aj niečo iné.. ale držím palce aby to tak nebolo..

bludna
24. máj 2025

Kolko ma syn rokov? Kolko si mu ich nasla? Je to extaza, nie je to tvrda droga a nie je navykova. Ako chapem, ze to je desive zistenie pre niekoho, kto nema nijake skusenosti ale toto si prilezitostne dava na party kopa mojich znamych aj spomedzi lekarov, pravnikov a inych vzdelanych ludi. Nie je to nijaky heroin zase hej.

13uzivatelka11
24. máj 2025

Chcela som napísať že ťa skúsim trocha ukľudniť, zabudla som to tam dopísať 🤦‍♀️

denkabemommy
24. máj 2025
@sweet20

Vsimaj si ho ... kolko ma rokov?

@sweet20 nič si nevšimne, to je párty droga nie vec, ktorú si vezme doma v detskej izbe 😅🙈. Jediné čo si autorka môže všimnúť je zvýšená potreba piť,deň po užití drogy, kvôli suchotám.

@kamila189 nerobila by som z toho žiadnu vedu. Možno mu to niekto dal a syn si to vziať nechcel a strčil to do vrecka. Nerieš, možno sa na to veľmi citlivo spýtaj ale nerob žiadne hystérie okolo toho -aby si mala dôveru naklonenú na svojej strane a príde za tebou, keby bol problém.

sweet20
24. máj 2025
@denkabemommy

@sweet20 nič si nevšimne, to je párty droga nie vec, ktorú si vezme doma v detskej izbe 😅🙈. Jediné čo si autorka môže všimnúť je zvýšená potreba piť,deň po užití drogy, kvôli suchotám.

@kamila189 nerobila by som z toho žiadnu vedu. Možno mu to niekto dal a syn si to vziať nechcel a strčil to do vrecka. Nerieš, možno sa na to veľmi citlivo spýtaj ale nerob žiadne hystérie okolo toho -aby si mala dôveru naklonenú na svojej strane a príde za tebou, keby bol problém.

@denkabemommy ved netreba z toho robit vedu ale trabo to sledovat, aby nahodou neboli aj nejake ine "drogy"... ved vies ako som to myslela

independent_woman
24. máj 2025

E-cko nie je koniec sveta. Treba sa citlivo a otvorene porozpravat, urcite ho pred nim nesudit, aby sa to neotocilo proti tebe. Ako pise denka a uzivatelka nie je to navykova droga, ale treba mat debatu ze co a ako... A hlavne neviem ako vezme, ze "si sa mu hrabala" vo veciach, skor by som na to isla tak, ze si to nasla lebo mu to niekde vypadlo alebo podobne lebo vies z jeho strany je najlepsia obrana utok ale nemozes ani ty vyzerat ze si hlupa

misanthropicdann
24. máj 2025

@kamila189 je to extaza, zo skúseností tato konkrétne by mala patrít medzi tie silnejšie. (aj keď podľa vzoru a farby sa to nedá garantovať)
Uplne by som to nebral dramaticky, radšej by som investoval čas a energiu na vysvetlenie základov bezpečnosti užívania. Problém extaz je ze človek nevie co v ktorej tabletke je. Hlavná zložka extázy je MDMA co je veľmi bezpečná látka. Avšak bez testu človek nevie ci tam nieje kto vie co ďalej a boli prípady úmrtí lebo sa dostali k takej kde bol silný bordel.
Štandardne sa užíva polovička až 1 celá, pri tejto by som sa to neodvážil a jednoznačne neodporúčal pokiaľ chlapec nemá 100kg, nieje to príjemné keď to človek preženie (ani pre neho, ani pre ľudí okolo lebo človek vyzerá naozaj hrozne), ratoval som už veľa ľudí čo to prehnali, najsmutnejšie bolo keď sa na nich kamaráti vykašlali v tej chvíli.

Takže ako hovorím celú konverzáciu by som smeroval v duchu bezpečnosti užívania. Ak sa tomu nerozumieš a nevyznas je veľa komunít ktoré sa venujú harmreduction.

misanthropicdann
24. máj 2025

Štandardného psychológa pre deti by som asi neriešil. Väčšina je absolútne neznala a rozpráva také rozprávky o drogách ze človek ktorí sa aspoň trochu vyzná ho po 5 minútach prestane absolútne brat vážne, a ak ty zvolis zlu komunikáciu dopadne to rovnako. Myslím si ze rodine by si určite nasla niekoho dospelého co ma skúsenosti s užívaním (neverila by si aké veľké % ľudí ich užíva na party).
Takže ak má bratranca (so skúsenosťami) možno niekde okolo veku 20-25 rokov to by bola ideálna osoba ktorá by si to sním mohla prejsť.

kamila189
autor
24. máj 2025
@independent_woman

E-cko nie je koniec sveta. Treba sa citlivo a otvorene porozpravat, urcite ho pred nim nesudit, aby sa to neotocilo proti tebe. Ako pise denka a uzivatelka nie je to navykova droga, ale treba mat debatu ze co a ako... A hlavne neviem ako vezme, ze "si sa mu hrabala" vo veciach, skor by som na to isla tak, ze si to nasla lebo mu to niekde vypadlo alebo podobne lebo vies z jeho strany je najlepsia obrana utok ale nemozes ani ty vyzerat ze si hlupa

@independent_woman nečakal, že pôjdeme asi v noci do izby. Po nociach sa motá, čo čaká. Mal to na posteli. Samozrejme som urobila show. Chlapec je prvý ročník na strednej, ani 60 kg. Jasné, že mám zlosť, aj na známkach sa to odzrkadľuje.

kamila189
autor
24. máj 2025
@misanthropicdann

Štandardného psychológa pre deti by som asi neriešil. Väčšina je absolútne neznala a rozpráva také rozprávky o drogách ze človek ktorí sa aspoň trochu vyzná ho po 5 minútach prestane absolútne brat vážne, a ak ty zvolis zlu komunikáciu dopadne to rovnako. Myslím si ze rodine by si určite nasla niekoho dospelého co ma skúsenosti s užívaním (neverila by si aké veľké % ľudí ich užíva na party).
Takže ak má bratranca (so skúsenosťami) možno niekde okolo veku 20-25 rokov to by bola ideálna osoba ktorá by si to sním mohla prejsť.

@misanthropicdann ďakujem za každú radu. Ja som v šoku z toho. A určite mu radšej urobím reset ako nič

kamila189
autor
24. máj 2025
@misanthropicdann

@kamila189 je to extaza, zo skúseností tato konkrétne by mala patrít medzi tie silnejšie. (aj keď podľa vzoru a farby sa to nedá garantovať)
Uplne by som to nebral dramaticky, radšej by som investoval čas a energiu na vysvetlenie základov bezpečnosti užívania. Problém extaz je ze človek nevie co v ktorej tabletke je. Hlavná zložka extázy je MDMA co je veľmi bezpečná látka. Avšak bez testu človek nevie ci tam nieje kto vie co ďalej a boli prípady úmrtí lebo sa dostali k takej kde bol silný bordel.
Štandardne sa užíva polovička až 1 celá, pri tejto by som sa to neodvážil a jednoznačne neodporúčal pokiaľ chlapec nemá 100kg, nieje to príjemné keď to človek preženie (ani pre neho, ani pre ľudí okolo lebo človek vyzerá naozaj hrozne), ratoval som už veľa ľudí čo to prehnali, najsmutnejšie bolo keď sa na nich kamaráti vykašlali v tej chvíli.

Takže ako hovorím celú konverzáciu by som smeroval v duchu bezpečnosti užívania. Ak sa tomu nerozumieš a nevyznas je veľa komunít ktoré sa venujú harmreduction.

@misanthropicdann ďakujem za radu. Nemá 100kg. Ani 60 kg a 16 rokov. Neviem byť v tomto momentálne kľudná a konám prudko

misanthropicdann
24. máj 2025
@kamila189

@misanthropicdann ďakujem za radu. Nemá 100kg. Ani 60 kg a 16 rokov. Neviem byť v tomto momentálne kľudná a konám prudko

@kamila189
No ja som si to v podobnom veku ako on zažil s mamou.
Poviem ti tak, to ako ona k tomu pristúpila (a z tvojho vágneho popisu tvojho prístupu to bude podobne) bola veľká chyba.
Veľmi si narušís dôveru, a skončí to tak ze proste sa ti nebude zdoverivat a keď náhodou bude mať problém bude sa ti báť zavolať.
Takže samozrejme môžeš ho potrestať, neviem co môže byt trest pre neho.
Riešil by som to formou trestu a následne s normálnou kľudnou diskusiou s nim (až keď sa ty ukludnis), vo forme ze proste je to zle, vieš ze mu v tom nedokážeš zabrániť, že by mal s tým počkať ešte pár rokov (jasne ze nepocka), a vysvetliť mu rizika a bezpečnosť užívania, a uzavrel by som to v štýle ze proste ta to prekvapilo (a možno mu povedala ze to bol dôvod ze si reagovala ako si reagovala) , nesuhlasis s tým ale bola by si rada aby to váš vzťah nenarušilo. A to ze si proti drogám neznamená ze ti nemôže v takej chvíli zavolať ak sa niečo stane a bude mať problém.

sova7
24. máj 2025
@13uzivatelka11

Tak ja ťa skúsim narozdiel od niekoho, kto hneď počuje slovo droga a vytvára len najhoršie scenáre.. že extáza nie je nejako silno návyková a je to skôr "len" párty droga, aby sa človek viacej uvolnil a lepšie zabavil.. jasné že ani ja by som nebola v pohode kebyže toto nájdem dieťaťu, ja len že keď mu nájdeš lsd, extázu, tak neznamená že máš doma hneď závislého narkomana.. takže sa s ním skús len porozprávať či si to len skúšal dať niekde na diskotéke.. ale jasné že treba si dávať pozor ci neberie aj niečo iné.. ale držím palce aby to tak nebolo..

@13uzivatelka11 a každý so psychozou - schizofrénia hlavne , koho som poznala v mladosti fajčil trávu. Je to ľahká droga ale u ľudí s predispozíciu k psychozam ich môže neskôr spustit. Nastuduj si niečo o genetike a podobne. Droga ako droga. Z ľahších sa prechádza často na tie horšie. Akakolvek droga pôsobí na mozog a vyvoláva zavyslost. Riziko je že nikto nevie ako citlivý ma mozog a či nemá predispozíciu na vznik zavyslosti. Sú osobnosti náchylnejšie prepadnúť tomu. Takže nijakú drogu by som nebagatelizovala a nebrala že je to len extáza. Alebo tráva. Otázka je kde na to chlapec berie peniaze? Toto je vážna vec ktorú je nutné riešiť

pralinka25
24. máj 2025
@kamila189

@kamila189 prudke neuvazene reakcie narobia viac zla ako osohu. to ze ty sa na neho vykricis a das mu trest absolutne nic nevyriesi. nic. bude to robit dalej len si da vacsi pozor a prida sa k tomu pubertalny vzdor voci tebe autorite. to mas ako s alkoholom cigaretami energetakmi - zakazy prikazy nic nevyriesia. ci si myslis ze ked sa k tomu dostane spomenie s i na cirkus ktory robis a povie si pane boze mama bude kricat nedam si? blbost. takto to nefunguje.
ano je to zle lenze on potrebuje informacie, normalne nie hucaky doma.
rozpravat sa s nim. ked bude mat pocit ze si proti nemu bude sa vsetko len zhorsovat. bude sa ti vzdalovat, uzatvarat sa pred tebou a potom uz nezmozes nic. jasne ze mu to nemas odobrit ani zavriet oci ale tu je cas aj na tvoje dovzdelanie sa. ukludnit sa, informovat sa a potom zaujat dospele a normalne stanovisko.

majus2323
24. máj 2025
@misanthropicdann

@kamila189
No ja som si to v podobnom veku ako on zažil s mamou.
Poviem ti tak, to ako ona k tomu pristúpila (a z tvojho vágneho popisu tvojho prístupu to bude podobne) bola veľká chyba.
Veľmi si narušís dôveru, a skončí to tak ze proste sa ti nebude zdoverivat a keď náhodou bude mať problém bude sa ti báť zavolať.
Takže samozrejme môžeš ho potrestať, neviem co môže byt trest pre neho.
Riešil by som to formou trestu a následne s normálnou kľudnou diskusiou s nim (až keď sa ty ukludnis), vo forme ze proste je to zle, vieš ze mu v tom nedokážeš zabrániť, že by mal s tým počkať ešte pár rokov (jasne ze nepocka), a vysvetliť mu rizika a bezpečnosť užívania, a uzavrel by som to v štýle ze proste ta to prekvapilo (a možno mu povedala ze to bol dôvod ze si reagovala ako si reagovala) , nesuhlasis s tým ale bola by si rada aby to váš vzťah nenarušilo. A to ze si proti drogám neznamená ze ti nemôže v takej chvíli zavolať ak sa niečo stane a bude mať problém.

@misanthropicdann keby mne mama v jeho veku najde drogy tak taký cirkus narobí že Humberto by sa schovať mohol. A vzťah by mi to teda nenarušilo... Niekedy ťuťu muťu neni tá cesta. Toto su vážne veci , treba konať a nie hovoriť decku že za pár rokov si to kľudne daj. Ona je za neho ešte stále zodpovedná. Nehovorím že ho má biť alebo čosi podobné to vôbec ale teda kľudná by som nebola. A kľudne ma tu aj ukamenujte

libusak
24. máj 2025

Ja by som teda doma narobila dobry cirkus a chlapec by mal po chlebe. Za drogy je kriminal pri bohoch. 🙈

misanthropicdann
24. máj 2025
@majus2323

@misanthropicdann keby mne mama v jeho veku najde drogy tak taký cirkus narobí že Humberto by sa schovať mohol. A vzťah by mi to teda nenarušilo... Niekedy ťuťu muťu neni tá cesta. Toto su vážne veci , treba konať a nie hovoriť decku že za pár rokov si to kľudne daj. Ona je za neho ešte stále zodpovedná. Nehovorím že ho má biť alebo čosi podobné to vôbec ale teda kľudná by som nebola. A kľudne ma tu aj ukamenujte

@majus2323
Myslíš si že jemu to zabráni pokračovať? Určite nie.
Lepšie je s vecami nesúhlasiť ale vedieť o nich a mat prehlad.
Ako nesúhlasiť a nevedieť co sa deje s tvojim dieťaťom. A môžeš si byť istá ze nevieš a nebudeš vedieť.

Vidím ze na to byt rodičom očividne si stačí spraviť dieťa.
Očividne psychologickú prípravu si nikto neurobil.

janozbudy69
24. máj 2025
@bludna

Kolko ma syn rokov? Kolko si mu ich nasla? Je to extaza, nie je to tvrda droga a nie je navykova. Ako chapem, ze to je desive zistenie pre niekoho, kto nema nijake skusenosti ale toto si prilezitostne dava na party kopa mojich znamych aj spomedzi lekarov, pravnikov a inych vzdelanych ludi. Nie je to nijaky heroin zase hej.

@bludna len nezabúdajte na to, že je to droga, ktorá je na SK zakázaná, a aj malé množstvo pre vlastnú potrebu je trestné v zmysle trestného práva. A tiež mu treba vysvetliť, že nech si dá pozor na to, aby to neponukal niekomu ďalšiemu, lebo to už môže byť považované za distribúciu, a tam sú trestné sadzby vysoké. Tak nech si kvôli mládežníckej nerozvaznosti nepokazí život.

pralinka25
24. máj 2025

tak z mojej skusenosti kamosi co mali doma rodicov najvacsich cirkusantov dopadli najhorsie. pretoze skor vzdorovali, burili sa aj ked nie navonok tak vnutorne a spravidla to narobilo viac problemov.
skor viac uzitku spravi ked sa ukludni a normalne mu vysvetli mozne dosledky zdravotne ekonomicke socialne aj pravne. primerane jeho veku a vedomostiam. zakaz nepomoze treba poznat suvislosti. ani my dospely nefungujeme tak ze nam niekto nieco zakaze a sme s tym ok bez vysvetlenia alebo logickej suvislosti. bolo to vidiet krasne pri kovide.
ludia potrebuju pochopit a rozumiet. chalan ma 16 a pocitam ze by rozumel ked sa s nim normalne porozprava. ja mam v zivej pamati ako sme sa v puberte zabavali na tom ked niekoho rodicia robili cirkus. chvilu boli zdrojom zabavy a aj tak sa pokracovalo v tom uz len pre ten pocit.

bludna
24. máj 2025
@janozbudy69

@bludna len nezabúdajte na to, že je to droga, ktorá je na SK zakázaná, a aj malé množstvo pre vlastnú potrebu je trestné v zmysle trestného práva. A tiež mu treba vysvetliť, že nech si dá pozor na to, aby to neponukal niekomu ďalšiemu, lebo to už môže byť považované za distribúciu, a tam sú trestné sadzby vysoké. Tak nech si kvôli mládežníckej nerozvaznosti nepokazí život.

@janozbudy69 suhlasim. Kazdopadne najlepsie co moze autorka v tejto situacii urobit je edukovat sa.

eliska13
24. máj 2025
@bludna

@janozbudy69 suhlasim. Kazdopadne najlepsie co moze autorka v tejto situacii urobit je edukovat sa.

@bludna ona sa má edukovať a byť chapava a hlavne nerobiť cirkus?Tak to je teda gól.Bude sa pozerať ako jej decko má na posteli extázu môže mať mladšieho súrodenca čo by si to dal...16 r chalan, ktorý sa túla po nociach a zhoršil sa v škole je veľký výkričník a garantujem ti, že keď mal odvahu si dať extázu nebude sa osivat ani pred ničím iným.Este 2 r je zaňho zodpovedná mala by na krku sociálku, školu ...a ja by som ho zobrala na test na drogy, aby si zažil hanbu a, aby som ja vedela či nekoketuje s niečím iným a horším, alebo to ho napadne až o rok.Toto je ten najhorší vek.

eliska13
24. máj 2025

A to zlahcovanie, že to je párty droga vlastne neškodná blabla je veľký omyl.Pri extáze sa prudko uvoľní dopamín preto má človek veľa energie stratí zábrany ona je psychicky veľmi návyková fyzicky nie.Po tom privale dopaminu príde normal stav a mozog sa buri úzkosťou a depresiou prudke zmeny nálad Ale všimla som si, že tu je úplne tolerovaná aj marihuana, tak nie je o čom.

sofiadroper
24. máj 2025

Je to extáza

Strana
z5