icon

Trápenie 16 ročnej

16. jún 2021

Pekný deň prajem. Mám 16 som mladá baba na prvý pohľad veselá a vyrovnaná no vnútri ma zožiera smútok. Žijem bez matky ale na to som si už zvykla takže je to viac menej v poriadku ale občas mi predsalen chýba žena ktorá by mi poradila. Môj otec pije-je alkoholik. Robí na vpp takže si viete predstaviť že ani finančne to nie je bohvie čo. Vždy keď je opitý idem radšej za ním ho vziať aby sa mu niečo nestalo je jediné čo mám (jasne mám aj inú rodinu ale rodič je rodič). Žije s nami aj babka,ktorú tiež trápi že pije ale my dve s tým nič nespravíme. Babka sa o nás stará ale stále je to “len” babka ktorá mi rodiča nenahradí ak by sa niečo nedajbože stalo. Premýšľam už nad tým že čo budem robiť ak sa mu niečo stane pretože to jeho pitie naozaj nie je v poriadku. Milión x som mu hovorila nech s tým prestanem ale to je ako hádzať hrách na stenu. Nemám pri sebe nikoho blízkeho s kým by som sa mohla naozaj otvorene porozprávať o tomto. Každý má svoje problémy. Som na pokraji nervového zrútenia on si nedokáže predstaviť ako sa cítim keď ho vidim opitého. Má 49 rokov a vo svojom živote nedokázal nič. Žije u mami a nevie sa osamostatniť a ja by som aj tak urobila čokoľvek pre to aby bol v poriadku keď je opitý a starám sa vždy o ňho. Viem že to bude ako výkrik do tmy ale týmto anonymným “priznaním” aspoň kúsok uľavím svojej utrápenej duši.

hviera81
16. jún 2021

:(
ale viem o com hovoris, co sa tyka otca, bola som na tom podobne. ak si chces pokecat, kludne napis spravu.

gbgb
16. jún 2021

Kludne napis,ked chces s niecim poradit. Alkoholika neprevychovas.
Na nich plati iba tvrda ruka, ked nema zenu a nema snahu nic budovat, tsk maximalne ak ho lekar postrasi nejakou mrtvicou.
Sustred sa na svoj zivot a buducnost.

3009
16. jún 2021

Keď otec nechce sám urobiť nič s pitím, tak nič nezmôžeš. Vykašli sa na neho. Za 2 roky budeš plnoletá. Zatiaľ sa sústreď na učenie.

autor
16. jún 2021

Žiaľ nič sa s ním nedá robiť a desí ma predstava že by sa mu niečo stalo. Má priateľku ktorej povie veľa škaredých slov keď je opitý ale ona je s ním stále čo ma na jednej strane upokojuje lebo nie som sama na ňho. A keď už ani kvôli nej nedokáže prestat tak je to naozaj stratené.

martinq54
Odpoveď bola odstránená
struhanka
16. jún 2021

Ahoj. Škoda, že nepíšeš, z ktorej časti/mesta Slovenska si. Existujú aj rôzne psychologické poradne. Super je, že sa tu hneď našlo toľko žien, ktoré samé ponúkajú aspoň také "virtuálne" vypočutie. Aj to pomáha. Nemáš žiadnu blízku kamarátku, niekoho z rodiny (tetu, sesternicu, bratranca), s kým by si sa podelila o svoje pocity?

hviera81
16. jún 2021

kym sam nebude chciet, nic s tym zial nespravis. niekomu vystraha (v podobe pohrozenim mrtvice od lekara, alebo nejaky uraz, choroba) k tomu pomozu, a zistia ze zit sa oplati, ale niekomu zial ani to.

h2
16. jún 2021

A s otcovou priateľkou máš aký vzťah? Nemohla by ona byť tou Tvojou "spriaznenou dušou"?

autor
16. jún 2021

@h2 mám s ňou dobrý vzťah ona je skvelá žena lepšieho človeka som nikdy nevidela som vďačná za ňu ❤️ rozprávame sa o tom dosť často aj jej prekáža že pije ale nespravíme s tým nič nech sa môžeme aj rozkrájať.

autor
16. jún 2021

@struhanka ani som nečakala že by mi niekto ponúkol pomoc i keď len cez písanie a veľa to pre mňa znamená. Pár ľudí vie o mojej situácii ale jediné čo povedia ze to bude v pohode alebo porozprávaj sa s otcom lenže čo z toho keď nič na ňho neplatí.