Môj otec je alkoholik
Ahojte . ja už nevládzem dalej , mám 21 rokov , môj otec je alkoholik , niekedy bil moju mamku a nasi sa potom rozviedli , odisli sme na rok , ale tam kde sme boli sme boli to tiez nebolo lahke , tak sme sa vrátili , mamka nepracuje lebo sa stara o babku za nu dostava peniaze a tym padom ze oco je alkoholik tak ten nepojde pracovat ani za nič lebo on nemoze je chory a proste kazdy den je opity , predvcerom rozbil tanier s prazenicou bol bordel , a povedal ze do mamky hodi tie crepiny , ja som si to vsetko zdokumenotovala do mobilu , a niekedy ked je opity vravi ze nemam bic mudra ak poviem svoj nazor , vcera povedal ked som hodila bicyklom ze nebuc taka nadrazdena bo ci to moze raz skoncit , a v Utorok povedal ze vypadni a potom mamka spravila mu prazenicu do panvicky a ako som pisala rozbil ten taniec a povedal ze ked bola ta prazenica v panvicke mamke povedal ze ci toto chce mamka vidiet na hlave , a ked mamka sa za nho vidala tak do nej chcel hadzat normalne pohare neviem ci sa tak stalo , ja po nociach nespim , nemame kde ist lebo nemame peniaze , ja nevladzem aj by som sa zabila prestala dychat , ale to clovek nevydrzi lebo ho to potom nuti sa nadychnut , kazdy den uz 4 den za sebou chodi do krcmy a pije alkohol sedi tam xxxxx hodin a domov pride s kupenym alkoholom , proste kazdy den to iste je tak prepity ma ten mozog ze je to nenormalne , ja si setrim a este mi hovori normalne mi povie či som v poriadku či to mam v hlave v poriadku a že som piča , a potom vravi kurva boha ci kristu pana mariu , do piči do piči , ja uz neozaj nevladzem .... neviem ci mam verit tomu ako sa vravi ze vsetko zle je na nieco dobre a ze to bude niekedy dobre naozaj tomu uz pomaly prestavam verit , a chcem aby som tu uz nebola , nechapem preco som tu na tejto zemi ked mam zivot na ..... ako viem su aj horsie pripady ale ja uz naozaj nechcem zit uz nevladzem
@pribinak na internat by som aj mohla ísť , ale po pravde nemame toľko penazí , zijeme len z peňazi co mame na babku co ma dôchodok a este trochu príspevok čo sa o ňu mamka stara , a v lete brigadujem v kuchyni vypomaham , ale to sa potom rychlo minie na skolu hlavne na cestovanie , a jedlo ,
@janage dakujem velmi pekne za nazov tejto skupiny pridam sa tam , ako on prispieva 100 eur mesacne 50 na zaciatku a 50 na konci , No ved toto prave , napr dnes co prisiel domov tak ako som pisala v kuse je naliaty a kazdy den tam chodi a dnes ako prisiel tak vravel ze musi ist hned naspät lebo tam ma dlh , doteraz neprisiel , zase tam bude sediet cely den a pit a ked pride domov tak vypije ten chlast co si kupil a proste aj v noci o 1-2 pocujem ako pivo urobi ze sssss a pije a pije a potom rano vstane a uz je tak prepity ze niekedy ani nevidno ze je opity , ale zas niekedy ani chodit nevie . Peniaze na chlast ma ani neviem z kade , ale od mamky si poziciava niekedy ze pozicaj a zato ide chlastat
@lussy170 pokojne mi napíš IP....viem čo prežívaš prešla som si niečím podobným....
@lussy170 a takisto ak mame nedava peniaze moze ona sudne ziadat aj ked nie su rozvedeni o sumu co ho sud zaviaze prispievat. Riesili v okoli podobne a da sa aj bez rozvodu. Ked kupuje alkohol v takom mnozstve ved to je plno penazi.
Alebo zobrat babku a jej dochodok, mamin prispevok na opatrovanie a tvoja brigada tak to by hadam sa dalo zvladnut. Poradila by som sa s pravnikom.
@lussy170 pocuvaj, nic zato nedas, chod na policiu, vzdy ho mozu zadrzat, zobrat za ohrozovanie na zivote a skuste mu vybavit cez sud bud basu alebo ustav
@lussy170 dobre by bolo, keby tak spadol ozraty led je, ze uz nevstane. To by bolo velmi prinosne. Porozmyslaj nad tym, nech ned0padnes ako ten David z Galanty, ktoreho potom musela prezidentka oslobodzovat, a mal peklo cez sudy a basu. Vyskusaj tu policiu alebo nech spadne dobre, ze uz tam zostane. No co s takym mulom, taky nema zit, skoda.
@janage ak sa vyhraza a robi bordel volat policiu. Mali by ho vyviest s tym, ze nejaku dobu neviem presne sa nesmie vratit domov. A kazdy zaznam vam bude dobry. Nepises kolko ma rokov, ci ma nejaky prijem ako dochodok invalidny a pod. Urcite riesit a ak by sud rozhodol v tvoj a mamin prospech pekne vymahat sumu. Este existuju aj centra bezplatnej pravnej pomoci. Skus si take najst v okoli.
tiež sme to takto mali. ako píše @kassandra25 treba ísť na políciu. otec dostal zákaz približovania na Xmetrov a teda nemohol ísť ani domov. ale rodičia teda vlastnili ten byt spoločne. neviem ako to máte vy. kto váš dom/byt vlastní. babka býva s vami, či vo vlastnom? ak ho vlastní váš otec, tak v mnohých mestách sú azylové domy, krízové centrá. u nás bol Dom sv. Kláry. mala som tam niekoľko rokov dobrú kamošku, majú to dobre zariadené. a potom aj pomôžu ženám s nájdením práce a s nájdením následného lacnejšieho podnájmu.
@kassandra25 normalne on uz tak nevie chodit niekedy ze sam popada uz tolko krat spadol a ja neviem ci tych pijakov chrani satan alebo aka sila fakt on vstane a normal ide spadne a nic mu nieje
@amelia000 na tie vonavky si setrim z tych 50 eur co od neho dostavam , proste ked nepijem tak si aspon setrim ak si chcem kupit nieco , a tym padom ak nieco chcem tak preco by som si to nemala kupit , nekupujem si ich kazdy den , raz za rok ak si kupim tak v tom nevidim nic zle
@amelia000 to moja baba jeho mama mu dovolovala vsetko , on bol najmladsi ho rozmazlovala a ked mamka prisla k nim byvat tak ako moja baba jeho mama este povedala ze to je normalne ak muz bije zenu a teraz ked je uz stara a zmenila sa je ina povahovo tak teraz nechce aby sme od nej odisli ked je vecer napr alebo tak
Kde bývate - teda komu patri byt/dom ?
Ked zacne opitý vyvadzat, volaj políciu ze na vas utoci, je agresivny opity, vyhraza sa, napadol mamu, tresol ťa po chrbte, mamu kmasal, mate obavy o svoj život.
Policajti by ho mali odviezt do CPZ asi na 24 h a vy hned na sud podat návrh na neodkladné opatrenie - zakaz vstupu do obydlia a zakaz priblizenia na 100(50m). Podajte trestne oznámenie za nebezpecne vyhrážanie, týranie blizkej a zverenej osoby(psychické)
V tej skupine alebo na polícii ti poradia
A este vravi stale ze vecer kazdy vecer ,lebo on neje cez deň mamke - som hladny sprav mi daco jest alebo nemame daco jest a uz takou vtipnou formou chapete ze nieje agresivny sa naje a potomn zase .... to iste zacne mat svoje reci a do starych kolaji vsestko so vsetkym trieska s ovladacmi stolickou a hlavne dvermi tymi trieska jak taky..........
@lussy170 cisty horor. Boze, to len male percento ozrancov tak dobre spadne, ze uz nevstane, ze sa tak dobre bachnu do spanku, ze cela rodina ma z toho radost. No skuste s tou mamou aj tu policiu, informovat sa, riesit, dozadovat sa, ze vam ide vyslovene o zivot a ohrozuje vas. Pripadne, su centra pomoci, zschrany a mama si najde zamestnanie aj s ubytovanim...., nech sa bulo postara o svoju mamu a ked je to podla nej normalne, ze muz zbije zenu, nech sa teda potesi ona fackam a bitke, ked jej to tak chyba velmi.
@kassandra25 ja stale len dufam ked uz sa chyli k veceru ze boze daj aby sa nic nestalo aby sme to prezili , a proste dycham z hlboka , ale posledne dni nespim normalne nemozem spat lebo sa bojim a tak spim s otvorenymi dverami , a nad ranom som nevyspata a cez den niesom zvyknuta spat
@lussy170 maj telefon stale na strazi, vedia o tom nejaki ludia, ktori by na vas mohli dozerat, dohliadat, co tvoja mama? Nema vam kto z rodiny pomoct??

Tu nie je inej pomoci, len nájsť si prácu a odsťahovať sa a žiť svoj vlastný život. Držím ti palce.