icon

Upadla úroveň gymnázií?

19. dec 2022

Pekny den.
Zaujima ma, aku osobnu skusenost mate vy alebo vase deti, ktore navstevuju/navstevovali gymnazium. Mate pocit, ze ta uroven sla dolu a na gymnazium prijali aj trojkarov, pripadne horsich ziakov, ktori to nasledne tahali dolu?

Strana
z2
mooonika1975
19. dec 2022

@simsalabim potom nemajú na tie vychýrené gymnázia .... keď študúju do 2 v noci. Môj chodil na najlepšie Gympeľ na Slovensku a neučil sa skoro nikdy , na jednotkach dvojkách prešiel. Vychýrené neznamená dobré.

saxana000
19. dec 2022

25 rokov dozadu som robila prijimacky na gymnazium ako cista jednotkarka a hoci som testy urobila skoncila som pod ciarou a nevzali ma.. na strednu som sa hlasila na zdravotnu stale ako jednotkarka a horko/tazko ma zobrali..moja mama sa na zdravotnu so samymi jednotkami nedostala.na poslednej stretavke nam byvala triedna so smutkom hivorila ze teraz skola doradu berie aj trojkarov-stvorkarov aby naplnila triedy a uroven skoly ide prudko dolu vodou..
Drviva vacsina su lenivci lajdaci nerespektujuci pravidla drzi ako opice..
My sme sa aj dychat nahlas bali ked zazvonilo.

alby2014
19. dec 2022

Ako, kde. Na mojom gymnáziu, kde učím mame crem the la crem žiakov, ale my sme v INEKO hodnotení gymnáziu vždy 1, alebo max 2,stale robíme rpijmacky a sme aj pomerne náročný na štúdium,plus je to gymko, čo ma korene ešte za Rakúsko-Uhorska. Ale vymenuje ti v KE aj gymka, kde viem, že berú kazdeho, bolo to však tak aj za našich čias. Ja som nechodila an nejaké elitné gymko v KE pred 20 rokmi a sme aj právnici, aj lekári aj ITaci etc. Je to veľa o postoji žiakov.

benit
19. dec 2022

Uroven upada uz na zs, tak sa to urcite odraxa aj na gymnaziach a vseobecne sš.

simsalabim
19. dec 2022

@mooonika1975 zalezi od gympla. Ak maju kazdy den odovzdat mnozstvo pisomnych prac, pisu 3 pisomky denne a pod., realne si to odsediet musia. A su to cisti jednotkari. Zas nerob z gympla skolu, kde sa ucit vobec netreba. Mozno ak ma dakto fotograficku pamat, tak nemusi. Mala som taku spoluziacku na VS.

markus1
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
19. dec 2022

@simsalabim nemá nič z toho, učil sa v škole , dával pozor

simsalabim
19. dec 2022

@mooonika1975 no tak ma dobru pamat. Lebo niektore veci bez ucenia do pamate tak lahko nedas. 100 slovicok z nemciny, nazvy kosti po latinsky, nazvy chemickych prvkov, vzorce, roky udalosti… nehovoriac o tom, ze na pisomne prace davat pozor nestaci.

alby2014
19. dec 2022

@mooonika1975 neexistuje neucist sa skoro nikdy a mat na gymkach v top3 v INEKO 1 a 2. Neexistuje. Aj tí brutal najlepší sa normálne učia, robia projekty etc.

lucka_ke
19. dec 2022

nemyslela som čistých jednotkárov, ale proste tých, ktorí sa učili ľahko a išlo im to oproti trojkárom, ktorí si školu v podstate odsedeli... mám spolužiakov zo strednej, ktorí sú 30 rokov na jednom mieste vo fabrike, lebo raz dostali prácu a boja sa odtiaľ odísť, niečo nové sa naučiť a mám spolužiakov, ktorí sú vo svojej profesii špičky, a trojkári to neboli, ja sama sa neustále vzdelávam, teraz si robím ďalšiu školu v úplne inom odbore ako som vyštudovala, nehovorím, že trojkár to nemôže dotiahnuť ďaleko ak sa snaží a ide za tým, v čom je dobrý, len to zovšeobecňovanie ozaj nemám rada

vevesh
19. dec 2022

@alby2014 existuje. Schvalne som sa pozrela na rebricek a aj po 30 rokoch je moj gympel na prednych prieckach. Tak ako predtym, beru vyber z vyberu z celeho sk a aj iq testy na prijmackach. Ti, ktori mali filipa, nemuseli vela robit (akademicka hodinka a aj projekt si mala zmajstrovany- vsak neodovzavaju sa z kazdeho predmetu na dennej baze). A ti, ktori ho mali pomenej, museli makat- niektori den noc, aby s 2-3 preliezli.

1gabriela13
19. dec 2022

@simsalabim ale ja som nepovedala že priemer 1,0 je relevantné na gympel. Ja som len napísala ako to bolo za mojich čias. Pravdupovediac,ja neriešim známky a nebudem ani svoje dieťa tlačiť do jednotiek ,nie je to pre mňa priorita,ale je fakt,že za našich čias to bolo viac na úrovni . A že prečo? To by sa dalo diskutovať.

mooonika1975
19. dec 2022

@alby2014 povedala som ,že sa neučil vôbec ? Nič také, pisala som , že do druhej v noci , to je iný brutal, to ani na vysokej sa toľko neučiš. Kedy chodi na krúžok, kedy sa zabáva s kamarátmi, kedy chodi s frajerkou ? Proste na to nemá, ak musi sa učiť do 2 v noci. To môžete so mnou kľudne tu polemizovať, je to jednoznačne tak.

alby2014
19. dec 2022

@vevesh
@mooonika1975 pozrite dievčatá nejdem sa s vami hádať, ja učím deti, čo dnes študujú ja Oxforde, či inde a aj ti úplne najsikovnejsi sa dnes musia učiť a veľa, a ak sa učia nárazovo, tak v čase pisomiek sa naozaj učia aj do 2 v noci a to sú top štúdneti, čo im to páli tak, že ja sa nechytam. Keď máš proste v ten deň tri písomky, potrebuješ aspoň repoxitat príklady, naučiť sa veci na chémiu, bio, dejepis.. Na dejepis napr každý mesiac píšu dve eseje a k nim musia napozerta film etc. Na našej škole naozaj neexistuje podávať špičkové výkony na úrovni len 1 a 2 a dávať to ľavou zadnou, či len počúvať v škole.. Výhodou je, že sa následne dostanú na špičkové školy a tam su už kingovia, jedne môj žiak študuje v Drazdanoch a vravel, že prvý rok na VŠ úplne hviezdil, lebo mal pocit, že sa učia to co on v matickej triede v štvrtku u nás na gymku. Proste u nás to tak je. Samozrejme aj u nás sú študenti, čo ich učenie tak nebere, nebaví, nevenujú mi toľko času, ale tí určite nemajú 1 a 2.

alby2014
19. dec 2022

@mooonika1975 neucia sa každý deň do 2 v noci, ale sú dni, či obdobia, keď sa učia aj do 2 v noci.

vevesh
19. dec 2022

@alby2014 ak sa niekto uci priebezne, naozaj nepresedi do druhej v noci aj pri 3 pisomkach v jeden den. Moj gympel si od zalozenia drzal roky rokuce 99,9% uspesnost prijatia na vs, z toho pred 20 rokmi 60% zahranicie, teraz je uz mozno ovela ovela vyssia kvota. Jednoducho, ludia ak maju bunky, nemusia sa ucit. A niektori si to oddriet musia-stalo im to za to, lebo sa vdaka gymplu a drveniu dostali z vyberovej skoly na vyberove vysky lavou zadnou (len za maturu som na medine na karlovke dostala "zadarmo" 1000 bodov a to som este nerobila skusky a nebrali sa sosky a priemer do uvahy....).

abbey1
19. dec 2022

Sorry, ale špičkový študent, ktorému to páli a učí sa priebežne, skutočne nemusí na gymnáziu sedieť nad učivom do 2 hodiny v noci. Ak áno, niekde je chyba.

mooonika1975
20. dec 2022

@alby2014 presne ako píšeš, učiť sa postupne. Nárazovo je teda sice do druhej, ale každý mesiac dva dni a to teda tá “štatistika učenia sa ” je riadne skreslená.

kaktusik007
24. dec 2022

@ivana11155 akoby si hovorila o nasom meste ;) mladsi siel teraz na osemrocny, dostal sa aj u nas a aj v krajskom meste, ale rozhodol sa denne 30 km dochadzat. Uroven gymnazii uplne odlisna - bolo to vidno aj u poziadaviek na prijimacky, aj u testov ako takych. Studijny plan v pocte hodin sice rovnaky, ale na jednom viac telesnej a vytvarnej do tyzdna, na druhom viac fyziky, chemie, biologie. Uroven gympla kam chodi je fakt vyborna, konecne mi nosi domov aj ine znamky ako jednotky ;)

Strana
z2