V koľkých rokoch by malo dievča dostať prvú menštruáciu?
Mám dcéru, 13 ročná (v marci mala narodeniny) a ešte stále namala menštruláciu. ☹ je to normálne?
@kamilka123456789 ak mas silny vytok, moze ist aj o mykozu. osobne som prvy krat menstruovala v 13tich, a to zo dna na den, bez varovania hned cervenou krvou, ziadne vytoky, podarila by som sa z gynegolom, pre istotu ster, aby vylucil nejake kvasinky a podobne
Ahojte mam 10,5 a este menštruaciu nemam a vobec sa nebojim kedy to pride lebo este mam casu dost podla mna. 🙂
Ahojte mam 15 v októbri budem mať 16 a ešte som nedostala menštruaciu ... Čo mám robiť? A za gyn. nechcem ísť. Poradte prosím.. 🙂
@jajik26 Ahoj, a Tvoja mama to nijako nerieši? Myslím, že nemusíš ísť hneď za gynekológom, ale aspoň všeobecnej lekárke (detskej, alebo školskej) by si to mala povedať. Dostať menštruáciu v 15 je vraj ešte v pohode, ale už je to dosť neskoro a Ty už budeš mať 16, tak to už sa mi zdá trochu veľa. Nie si príliš chudá? To býva najčastejším dôvodom, keď dievča nemá menštruáciu.
Dami mam 11,5 a nemam ju da sa vivolať?? Poradte mi,lebo ja 4-5 dievcat z triedi este nema
trixi1 moja zlata neponahlaj sa s kramami radsej sa nauc najprv pravopis 😀
ja som ju dostala v 14tich ako posledná z triedy v 8.ročníku 😀 moja mladšia sestra chúďa mala v 11tich....
@kamilka123456789 nebooj aj ja budem mat teraz 11 rokov a ja som uz vytok mama v 9 to je vzdy 2 roky alebo 3 pred menzeso.
Je to uplne normalne, kazde dievca sa vyvija inak a je to ohranicene priblizne 8-16rokov takze sa neni coho bat☺
@jajik26 mozno menzes este do 16-tich pride
Myslel som ze aj muzske rady treba...
No niekedy sa to nezda ale aj my muzi vieme toho dost o tomto! 😃
Aha
vsetkym 10 rocnym dievcatam (zaregistrovanym na jeden den), ci uz s vytokom, ci bez, zelam, aby este pred menstruaciou dostali rozum.
a jukolovi (s prebytkom zenskych hormonov, sudiac podla zvoleneho pohlavia): nech si vlozkami oblepi ruky, aby sa mu nedalopisat.
... a obycaj, kobyla, byk, jo?
@trixi1
neboj sa, urcite menzes dostanes, preco ho vyvolavat, ver mi, 🙂 nic prijemne to neni
@kamilka123456789
ako dlho uz mas ochlpenie? lebo mezes ide vacsinou cca 2 roky po ochlpeni, niekedy aj viac, ked budes mat otazky kludne pis ja mam 11 a uz s tym mam skusenosti, toto leto som prvykrat dostala, a neboj sa aj tak to neni nic prijemne, preco sa ponahlat? 🙂
DEeti maju prezdiny...Je mi to jasne...Ja som dostala v 11
u kazdeho je to ine 🙂
prostebab@ neboj sa do 16 by si ju mala dostať 😉
@moniciatko9 jasné máš pravdu 🙂

Ahojte mám 12 rokov a mám velmi silny vytok a ešte nemam kramy mam aj ochlpenie. Bojimm sa kedy dostanem kramy neviete my s tym poradit??? Vytok mam už asi rok a pol . Mala by som dostat kramy niekedy teraz? 😨