Vzťah 17 ročného syna s jeho priateľkou
Mám jedného 17 roćného syna. Keď mal 14 rokov, našiel si frajerku (15) a po troch mesiacoch vzťahu sa spolu vyspali (stále mal len 14). Bola som nahnevaná, a svoje zlyhanie som dlho predýchavala. Ako išiel čas zoznámili sme sa, je to skvelé dievča mám ju veľmi rada. Je mi ako dcéra ktorú som nikdy nemala, lenže teraz nastal problém ona už zrejme začala mať nejaké materinské pudy (za 3 dni má 18). Môj syn tento rok bude končiť školu, a ona maturuje budúci rok (5 ročný študijný odbor). Ale prejdem k podstate. Vždy som s nimi trávila veľa času, aby som mala prehľad a nedávno som po dlhej dobe spomenula ochranu. A moja "nevesta" mi povedala že ona už bude mať 18 a tak si pozor dávať nemusí, a vraj by sa dokonca potešila. Začala som argumentovať s tým že by dieťa nemali z čoho živiť. Do toho sa zapojil môj syn s tým že on bude končiť školu a robotu má istú (rodinná firma). Začala som argumentovať s tým že sú mladý a oni mi len povedali, že sú ale že sa ľúbia a hneď keď syn dovŕši 18 budú sa brať. Tak som prišla o všetky argumenty a neviem ako im to vysvetliť. Rodičia nevesty sa len zasmiali, vraj je to jej život. Oni sú dosť mimo (obaja robia v zahraničí a ona žije s bratom (26)). Máte pre mňa nejakú radu ? Zakázať kontakt sa nevyplatí budú sa stretávať aj tak a navyše mám dievča rada, máme ozaj blízky vzťah. Ďakujem.
@rutie no tak stavať sa na nohy s dieťaťom alebo bez je jo sakra rozdiel....ja by som to mojim deťom iste neschvalovala ak by teda už to dieťa nečakali, kam sa ponahlaju v 18tich rokoch? Stačilo mi študovať popri deťoch - furt riešiť stráženie a učenie sa na skušky popri deťoch bolo fakt o držku...
Ak by to mermomocou chceli, su samostatní a nebudu ,,zapriahavat,, babku tak ok nech maju aj po svojom.
@oknalim123 ja sa tvojim obavám vobec nečudujem..dnes si deti postavia hlavu, povedať si nedaju, chcu mať po svojom. Potom tu čitame ako 18ročná tehotná a kto to má ,,ratovať,, no mama, rodič!! dalšia tema ,,mam 18 a chcem dieťa,, no ved kto nam pomože?? Mama, rodičia...
POmahat treba, aj ja rada detom pomožem ale odmietam žiť ich životy a niesť ich zodpovednosť. Je kludne možné že časom pod tlakom povinností, ktoré budu možno nad ich sily si mladí spomenu že ved nechodii sme sa ani zabaviť, ani sme neskusili študentský život....
Samozrejme určite su typy rodinne, ktore s tým nemaju problém ale skor mamina čo deti pozná to vie lepšie ohodnotiť.
neviem preco.ale mam pocit ze aj tato tema madam su vyplodom ako temy 18r dcera je tehotna 18syn je gay ☹
dneska v tridsiatke ked sa nam nedari splodit potomka, lutujeme ze sme "posluchali" a v 18 si "davali pozor".... ja len tolko,...uz sme mohli mat deti v skole...teraz vyhadzujeme kopec prachov aby sme vobec nejake mohli mat...
majte deti kedy ich chcete! nikoho do toho nic! ale musite sa o ne dokazat postarat a nie ich hodit na krk rodicom!
Ked sa dieta narodi, tak tu bude a budete sa z neho vsetci tesit. A nemyslim, ze ti ostane na krku, oni Ti ostanu na krku vsetci traja 🙂.
Ale aj tak som presvedcena, ze po 10-20 rokoch si povies, ze to bolo krasne obdobie, cely ten krik, velka rodina atd. A budes vdacna, ze si to mohla zazit.
To samozrejme vtedy, ked su Tvoj syn a nevesta naozaj pracoviti, osamostatnia sa a zvladnu to.
Poznam tak vela ludi uz v mojom veku, ktori sa brali v 18tich (mne to vtedy prislo ako najvacsie nestastie) a teraz si ziju spokojny zivot s dospelym dietatom a este aj nejakym drobcom. Neviem, mozno sa mylim, ale pridu mi tieto skore vztahy take pevnejsie, mozno preto, ze ti ludia su spolu cely dospely zivot a nevedia si predstavit, ze by to bolo inac. Ked sa chlap ozeni v 35tke, tak stale porovnava a ma pocit, ze moze zenu kedykolvek vymenit.
Ale to je asi jedno, vztah bud vyjde alebo nie, bez ohladu na vek 🙂.

@rutie so všetkým, čo píšeš, by sa dalo súhlasiť, za predpokladu, že sú tí dvaja skutočne zrelí nie len fyzicky schopní založiť rodinu. Zakladateľka ich asi pozná lepšie. Pochybujem, že by 18 ročné dievča malo reálnu predstavu o tom, čo obnáša materstvo a to zvlášť, ak nežije s mamou, ktorá by ju v tomto usmernila. A ani o hospodárení sa nedá veľmi hovoriť, keďže dievča určite dostáva peniaze od rodičov. Zatiaľ ich teda vie iba míňať. Byt a všetky náklady na život sú hradené rodičmi, alebo bratom. Nie, podľa mňa nemá ešte vôbec predstavu o tom, ako sa existuje samostatne a nie len zodpovedná za seba, ale aj za maličkého človeka. Ako vieš, že nepotrebuje chodiť von? Čo ak sa to v nej "prebudí", keď bude staršia? Povie si, že si nič "neužila"...bude doma pripútaná k dieťaťu, kým jej kamarátky budú mať voľnosť. Všetky romantické predstavy o ružovej budúcnosti s bábätkom budú tatam a ostane len holá realita. Bude schopná ju zvládať vo veku 19-20?