icon

Z akého predmetu by ste chceli maturovať?

18. máj 2025

Ahojte. Budúci rok ma čaká maturita na gymnáziu. Okrem povinných predmetov máme dva voliteľné. Vybrala som si dejepis a rozmýšľam, čo k tomu bude vhodné. Fyzika, matika a chémia nepripadajú do úvahy. 😅 Na výber je ešte občianska náuka, biológia, geografia a informatika. Ktorý z týchto predmetov by ste si vybrali vy?

Strana
z2
kataina
18. máj 2025

ved každy mame ine preferencie, načo ti je dobré že ja by som si vybrala matiku, biologiu, Vila Amalka informatiku a Jožko Mrkvička fyziku a geografiu

patka06
18. máj 2025

Podľa toho tam chceš ísť na VŠ

autor
18. máj 2025
@patka06

Podľa toho tam chceš ísť na VŠ

@patka06 nikam. Maturitu si dorábam len kvôli práci.

simsalabim
18. máj 2025

Ja geografiu.

kataina
18. máj 2025

tak si vyber, čo je pre teba lahšie

patka06
18. máj 2025

Tak potom najľahšia je podľa mňa geografia

btus
18. máj 2025

ja som maturovala dobrovolne z matiky. Ale to ty nechceš. Z toho, čo si dala, tak geografia. Zemepis ma vždy bavil.

autor
18. máj 2025
@btus

ja som maturovala dobrovolne z matiky. Ale to ty nechceš. Z toho, čo si dala, tak geografia. Zemepis ma vždy bavil.

@kataina zaujímajú ma preferencie ľudí. Ponúkne mi to iný pohľad , všetky z vymenovaných predmetov sú pre mňa v náročnosti veľmi podobné.

@btus klobúk dole, matika je pre mňa veľmi zložitá . Nemám na to hlavu ako sa povie.

autor
18. máj 2025
@simsalabim

Ja geografiu.

@simsalabim vieš aj prečo ?

zuzanockamt
18. máj 2025

Keďže to potrebuješ len kvôli papieru - občiansku náuku. Ja som mala iné predmety, keďže som plánovala vzdelávať sa ďalej - mala som SJL, MAT, BIO, NOS.

martinka17
18. máj 2025

Najlepšie informatika, asi jediný predmet ktorý reálne využiješ v živote, ostatné sú čistá teória.

simsalabim
18. máj 2025

No lebo mi z tebou vymenovanych predmetov najviac sedela grografia.

zuzu003
18. máj 2025

Mám maturitu z francúzštiny, slovenčiny, matematiky, chémie, biológie, náuky zo spoločnosti a dejepisu. V žiadnom prípade maturitu z dejepisu neodporúčam. Je toho neuveriteľné množstvo na naučenie sa. Všetko bolo ľahšie ako dejepis a to ho milujem.

barka1
18. máj 2025

Časté kombo bol D - NOS. A maturita z NOS aj bola najlahsia. Takže za mna občianka.

deti95060810
18. máj 2025

pre mňa sú zas táraniny z obč. - takže aj nezaujímavé a ťažké na učenie...
určite lepšia je geografia ... všetko veľmi zaujímavé infor.
z matiky nemáš čo pokaziť - vyrátaš príklad a nepotrebuješ ani vedieť kecy okolo toho.

lindous
18. máj 2025

Ja som maturovala zrovna z tých, čo pre teba nepripadajú do úvahy 😅 pre mňa určite ľahšie, lebo sa im dá pochopiť, veľa vecí logicky odvodiť a nie je tam také kvantum informácii, ktoré sa treba naučiť... ale toto má každý inak... ak si fakt nevieš vybrať, ku všetkému máš tak nejak podobný vzťah, vybrala by som podľa vyučujúcich... z ktorého predmetu si myslíš, že vás najlepšie pripravia a kto bude v komisii príjemný 🙂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
petronelag
18. máj 2025

Treba si vybrať predmet, ktorý najlepšie ovládaš, ale informatika by mohla byť pre ďalší postup v práci asi najvhodnejšia.

kleopatra114
18. máj 2025

Ja som mala náuku o sp. A geografiu. Pre mna najľahšie

januska12323
18. máj 2025

To čo ti ide najľahšie keď len kvôli papieru.

roxanna
18. máj 2025

Môj syn mal tú istú kombináciu, čo ty a dal si ešte geografiu. Vždy ho bavila a zvažoval aj štúdium geografie na prírodovedeckej fakulte.

evcagabi
18. máj 2025

Ja som mala dejepis a nauku o spolocnosti 😅

samik88
18. máj 2025

Tak k tomu dejepisu asi občiansku náuku podľa mňa 🤷🏻‍♀️

guiseppinka
18. máj 2025

Ja som mala slovencinu, anglictinu, biologiu a nosku. Geo bola u nas masaker na naucenie sa, nedalo sa tam len z maly vycitat, lebo tam bolo vela blbosti. Informa u nas bolo ciste programovanie a k tomu som mala odpor plus este dementna ucitelka, s ktorou sme si vobec nesadli. Za mna najlepsia bola slovencina a noska. Tam som sa vykecala bez problemov

autor
18. máj 2025
@guiseppinka

Ja som mala slovencinu, anglictinu, biologiu a nosku. Geo bola u nas masaker na naucenie sa, nedalo sa tam len z maly vycitat, lebo tam bolo vela blbosti. Informa u nas bolo ciste programovanie a k tomu som mala odpor plus este dementna ucitelka, s ktorou sme si vobec nesadli. Za mna najlepsia bola slovencina a noska. Tam som sa vykecala bez problemov

@zuzu003 haha, aj učiteľ dejepisu bol zhrozený, že už dobrých 5 rokov z dejepisu nikto nematuroval, či som normálna 🤣. Ale pre mňa to je dôležité, jednak dejepis naozaj ovládam , čo som pozerala maturitné témy, tak tam nie je nič čo by som nemala doteraz naštudované aspoň okrajovo , samozrejme budem sa musieť učiť normálne, ale dejepis je moja záľuba a potrebujem to hlavne kvôli práci. Zamestnávateľ vyžaduje maturitu z dejepisu .

@guiseppinka slovenčiny a angličtiny sa trocha bojím. Ja nie som veľmi dobrá v jazykoch a oboje sú pre mňa v podstate cudzí jazyk keďže na Slovensku žijem len 5 rokov. Ale literatúra v pohode.

zuzana76
18. máj 2025

dala by som si geografiu, da sa pouivat mapa, je to predstavitelne, k dejepisu sa to hodi, ved v dejepise aj musis niekedy definovat nejake uzemia, geopoliticky zasadit, este aj obcianska sa mi k tomu hodi, ale pre mna by to bolo nezaujimave

guiseppinka
18. máj 2025

My sme malu slovencinu hlavne literaturu. To boli rozbory diel. Spoluziak si vybral velku moravu, ja som mala motiv lasky od antiky po realizmus.

kiki68
18. máj 2025

Geografia za mna, alebo ta biologia.

blaazi
18. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba 😌🙏 aj ja tak vravim. A este jeden cudzi jazyk k tomu.

yoginka231
19. máj 2025

Za mňa :
1. Angličtina (ak sa chceš čokolvek učit na interne angličtinu potrebuješ)
2. Informatika (neviem čo tam je, ale informatici skvele zarábajú a rozšíriš si obzory)
3. Matematika, logické rozmýšlanie a hlavne všetky odbory spojené s matematikou sú lepšie platené

Strana
z2