Z akého predmetu by ste chceli maturovať?
Ahojte. Budúci rok ma čaká maturita na gymnáziu. Okrem povinných predmetov máme dva voliteľné. Vybrala som si dejepis a rozmýšľam, čo k tomu bude vhodné. Fyzika, matika a chémia nepripadajú do úvahy. 😅 Na výber je ešte občianska náuka, biológia, geografia a informatika. Ktorý z týchto predmetov by ste si vybrali vy?
Podľa toho tam chceš ísť na VŠ
Podľa toho tam chceš ísť na VŠ
@patka06 nikam. Maturitu si dorábam len kvôli práci.
Ja geografiu.
tak si vyber, čo je pre teba lahšie
Tak potom najľahšia je podľa mňa geografia
ja som maturovala dobrovolne z matiky. Ale to ty nechceš. Z toho, čo si dala, tak geografia. Zemepis ma vždy bavil.
ja som maturovala dobrovolne z matiky. Ale to ty nechceš. Z toho, čo si dala, tak geografia. Zemepis ma vždy bavil.
Keďže to potrebuješ len kvôli papieru - občiansku náuku. Ja som mala iné predmety, keďže som plánovala vzdelávať sa ďalej - mala som SJL, MAT, BIO, NOS.
Najlepšie informatika, asi jediný predmet ktorý reálne využiješ v živote, ostatné sú čistá teória.
No lebo mi z tebou vymenovanych predmetov najviac sedela grografia.
Mám maturitu z francúzštiny, slovenčiny, matematiky, chémie, biológie, náuky zo spoločnosti a dejepisu. V žiadnom prípade maturitu z dejepisu neodporúčam. Je toho neuveriteľné množstvo na naučenie sa. Všetko bolo ľahšie ako dejepis a to ho milujem.
Časté kombo bol D - NOS. A maturita z NOS aj bola najlahsia. Takže za mna občianka.
pre mňa sú zas táraniny z obč. - takže aj nezaujímavé a ťažké na učenie...
určite lepšia je geografia ... všetko veľmi zaujímavé infor.
z matiky nemáš čo pokaziť - vyrátaš príklad a nepotrebuješ ani vedieť kecy okolo toho.
Ja som maturovala zrovna z tých, čo pre teba nepripadajú do úvahy 😅 pre mňa určite ľahšie, lebo sa im dá pochopiť, veľa vecí logicky odvodiť a nie je tam také kvantum informácii, ktoré sa treba naučiť... ale toto má každý inak... ak si fakt nevieš vybrať, ku všetkému máš tak nejak podobný vzťah, vybrala by som podľa vyučujúcich... z ktorého predmetu si myslíš, že vás najlepšie pripravia a kto bude v komisii príjemný 🙂
Treba si vybrať predmet, ktorý najlepšie ovládaš, ale informatika by mohla byť pre ďalší postup v práci asi najvhodnejšia.
Ja som mala náuku o sp. A geografiu. Pre mna najľahšie
To čo ti ide najľahšie keď len kvôli papieru.
Môj syn mal tú istú kombináciu, čo ty a dal si ešte geografiu. Vždy ho bavila a zvažoval aj štúdium geografie na prírodovedeckej fakulte.
Ja som mala dejepis a nauku o spolocnosti 😅
Tak k tomu dejepisu asi občiansku náuku podľa mňa 🤷🏻♀️
Ja som mala slovencinu, anglictinu, biologiu a nosku. Geo bola u nas masaker na naucenie sa, nedalo sa tam len z maly vycitat, lebo tam bolo vela blbosti. Informa u nas bolo ciste programovanie a k tomu som mala odpor plus este dementna ucitelka, s ktorou sme si vobec nesadli. Za mna najlepsia bola slovencina a noska. Tam som sa vykecala bez problemov
Ja som mala slovencinu, anglictinu, biologiu a nosku. Geo bola u nas masaker na naucenie sa, nedalo sa tam len z maly vycitat, lebo tam bolo vela blbosti. Informa u nas bolo ciste programovanie a k tomu som mala odpor plus este dementna ucitelka, s ktorou sme si vobec nesadli. Za mna najlepsia bola slovencina a noska. Tam som sa vykecala bez problemov
@zuzu003 haha, aj učiteľ dejepisu bol zhrozený, že už dobrých 5 rokov z dejepisu nikto nematuroval, či som normálna 🤣. Ale pre mňa to je dôležité, jednak dejepis naozaj ovládam , čo som pozerala maturitné témy, tak tam nie je nič čo by som nemala doteraz naštudované aspoň okrajovo , samozrejme budem sa musieť učiť normálne, ale dejepis je moja záľuba a potrebujem to hlavne kvôli práci. Zamestnávateľ vyžaduje maturitu z dejepisu .
@guiseppinka slovenčiny a angličtiny sa trocha bojím. Ja nie som veľmi dobrá v jazykoch a oboje sú pre mňa v podstate cudzí jazyk keďže na Slovensku žijem len 5 rokov. Ale literatúra v pohode.
dala by som si geografiu, da sa pouivat mapa, je to predstavitelne, k dejepisu sa to hodi, ved v dejepise aj musis niekedy definovat nejake uzemia, geopoliticky zasadit, este aj obcianska sa mi k tomu hodi, ale pre mna by to bolo nezaujimave
My sme malu slovencinu hlavne literaturu. To boli rozbory diel. Spoluziak si vybral velku moravu, ja som mala motiv lasky od antiky po realizmus.
Geografia za mna, alebo ta biologia.
Za mňa :
1. Angličtina (ak sa chceš čokolvek učit na interne angličtinu potrebuješ)
2. Informatika (neviem čo tam je, ale informatici skvele zarábajú a rozšíriš si obzory)
3. Matematika, logické rozmýšlanie a hlavne všetky odbory spojené s matematikou sú lepšie platené

ved každy mame ine preferencie, načo ti je dobré že ja by som si vybrala matiku, biologiu, Vila Amalka informatiku a Jožko Mrkvička fyziku a geografiu