Zamilovanie sa do staršieho muža
Dobrý deň, nevysmejte ma prosím. Mame to povedať nemôžem, kamarátkam tiež v žiadnom prípade.
Mám 15 rokov, s rodičmi chodíme nq návštevu ku ich kamarátom,a tu je problém. Zamilovala som sa do partnera tej kamarátky, lenže je odo mňa starší. Áno ja viem ako to znie, ale moji rovesníci vždy riešia úplne hlúposti ktoré ma absolútne nezaujímajú a tak to prišlo. Veľmi mi imponuje ako sa správa k svojej partnerke aj k svojmu okoliu,teda k nám. Aký má vzťah so zvieratami, s deťmi, on si získa každého. Jeho partnerka je odo mňa staršia o 10 rokov, on o viac...ja viem že z toho nikdy nič nebude ani by som nič nešla skúšať, ale sníva sa mi o tom ako sme spolu, a trvá tp už viac ako rok a neviem sa z toho dostať.
Ja viem,že on by o mňa ani nezakopol...
@marianarem nie to nie, normálny ako s mamkou
Tak hlavne je dobre, že ty si uvedomuješ, že z toho nič nebude. Lebo to nie je nič pre teba. Môžeme to nazvať platonickou láskou a pravdepodobne tie hodnoty, ktoré sa ti na ňm páčia budeš hľadať aj vo svojich vzťahoch do budúcna. Ty si mladučká, užívaj si to. Keďže sa s nimi stretávate častejšie, asi bude celkovo problém sa hneď odlúbiť, ale verím, že časom príde nejaký chlapec aj v tvojom veku, ktorý ťa zaujme. 🙂
@ana_s ako áno ja viem že on ma svoju rodinu a že by ma ani nechcel kvôli veku, ale tie hodnoty naozaj uznavam
Je to mile, ze sa ti pacia naozajstne hodnoty muza. Len treba si uvedomit, ze vacsina ludi, ked su medzi "cudzimi" ludmi (t.j. nie len najblizsia rodina), tak su trosku ini ako za murmi svojho domu/bytu. Cize z tvojej strany si ho mozno idealizujes. Platonicke lasky patria k zivotu mladeho cloveka, uci sa na nich aj spoznavat sam seba.
@madeincssr tak my sa stretávame dosť často aj v rámci rodinných osláv a podobne, ale zase áno nezijem s nim
Ano. Uz viacdnova dovolenka/vylet paru vie dost preverit potencialne vztahy, kto aky je, o co mu ide, aky ma zivotny a denny rytmus, hodnoty, ritualy, navyky/zlozvyky/maniere... Niekedy to hned odhali, ze tadialto cesta nevedie.
pozri vsetky sme raz v zivote boli zamilovane platonicky do niekoho... niekto do spevaka, niekto do sesternicinho frajera, niekto do ucitela... velmi fajn je vediet, ze z toho urcite nic nebude, este lepsie ze vnimas, ze tento muz sa sprava pekne, a do buducna mas aspon predstavu o tom, ako sa ma muz k zene a okoliu chovat. urcite najdes niekoho nezadaneho, nie o tolko starsieho atd.. je ale na case si prestat snivat, nakolko sama vies ze to nikam nevedie...
Vola sa to platonicka laska. Uzivaj si to,pokojne snivaj, nie je to zakazane. Raz si aj ty takeho najdes.
@iwesska dúfam že áno
Ahoj. Co tak skusit si spisat na papier hodnoty, ktore ta zaujali na tomto chlapovi? Potom skus zvazit, ake zeny hlada muz s takymi hodnotami a popremyslaj, ci je to v sulade s tvojimi cielmi, stat sa takou zenou, aby si raz napr.25 mohla byt partnerkou takeho muza. Ak sa ti nedari odlubit sa od tejto platonickej lasky, skus si viac vsimat moznosti okolo teba-mas dost zalub, ktorym sa aktivne venujes? Venujes sa zalubam, prostrednictvom ktorych sa ti dari rozsirit siet znamych priblizne v tvojom veku? Kolko casu travis snivanim a kolko realnym zivotom? Co je tvoja vasen, co rada robis? Kolko casu tym travis? Kto su ludia, pri ktorych sa citis dobre? Ako spolu travite cas? Robis nieco dobrovolnickeho? Tam by sa dala rozsirit siet znamych.
@elika od 6 rokov kreslím a maľujem, baví ma písať básne, aj my máme doma zvieratá o ktoré sa starám, chodievam každú sobotu behať, venčím psíkov v útulku, jazdím občas na koni, rada sa s mamkou starám o záhradku
Mňa nebaví chodiť s kamarátkami na kávu a na párty a piť tam ako oni,mám brigádu u nás v dedine v jednom obchode v sklade (bez zmluvy zatiaľ),ja radšej si dám kávu s mamou, pomáham jej v záhrade, robím to proste rada...
Na ňom sa mi páči že jej drží dvere a necha ju vojsť prvú ,keď ona urobí kávu on odloží šálky, on jej kúpi nejaký darček aj ona mu kúpi darček, viem že sú spolu odkedy ona mala 15 čo mi mamka vravela,a sú teda spolu už 10 rokov a veľmi sa mi páči ako sa k sebe správajú rešpektujú sa a ľúbia sa,vdino na ňom že aj po takom čase ju má rovnako rád, snaží sa aby jej urobil radosť nech to stojí čo to stojí, teraz vraj plánujú aj dieťa pomaly a je to pekne vidieť ako sa na to spolu tešia a tiež že keď jeden z nich má problém tak druhý mu to vždy pomôže vyriešiť
A ano, spolužiačky si bežne chodia vypiť, a považujú to za normálne..
To znie pekne. Zachovaj si to, ze taketo spravanie od chlapca hladas pre seba. Z toho co pises, robis toho vela, ale vacsina sa mi zda, ze je taka aktivita skor osamote. Nie je ta vidno. Byt s rodinou je super, ake tam vela novych kontaktov v tvojom veku nepribudne. Ale ty tam zrejme citis istotu a bezpecie. Samozrejme ist do skupin, kde sa pije,... ti neprinesie to, co hladas. Vziat niekomu jeho stastie, tiez neprinesie stastie nikomu. Ako daleko mas najblizsie mesto? Vies tam chodit do nejakej skupiny ludi? Hladas krasne hodnoty, preto je to narocnejsie. Ale oplati sa, pockat si na to, aj ked to cakanie moze byt osamele a niekedy smutne. Skus si najst aktivity medzi ludmi, ktori hladaju podobne hodnoty ako ty. Spis si ich a uvazuj, kde sa taky typ ludi vyskytuje najcastejsie. A tam potom skus ist. Ak sa ti da, zacni robit v obchode, cukrarni,... niekde, kde ta bude vidno. Vies to robit oficialne. Ponukni svoje talenty niekde, kde je viac ludi a robia spolocne dobre veci pre inych. Je to narocne, ale rozsirenim siete znamych, mozes najst to, co hladas.
@elika tak chodím do školy do mesta,to mam hodinu cesty autobusom
To je fajn. Skus tam najst nieco, co ti je blizke a robi sa v skupine ludi -kruzok kreslenia, tvoriveho pisania, dobrovolnicky spolok -skauti, krestansky spolok venujuci sa pomoci, neziskove organizacie -hladaju dobrovolnikov, tam vies spoznat ludi, pomoc mestu pri aktivitach -upratovanie parku, lesa, priprava slavnosti, oslov mesto, ci mozes pomoct pri nejakej akcii co mesto planuje....
Pit alkohol nie je povacsine normalne ani u dospelych, nie to u mladeze. Vies, kam nepatris. Teraz hladaj, kam patris. Ano, do rodiny, ale uz potrebujes aj iny okruh ludi, ktori na svet nazeraju ako ty. Zistis to len skusanim aktivit v roznych skupinach. Ktora ti bude blizka, v tej zostanes. Pozor na sekty. Tymto smerom vobec. Pozri si dobrovolnicke organizacie vasho mesta. Skus sa odhodlat pridat sa k tomu, napr.mesta hladaju dobrovolnikov, ked organizuju Den deti-kto bude deti malovat na tvar a pod. Potom su mladeznici, co chodia pomahat robit krestanske festivaly. Dobrovolnicke organizacie, turisticke spolky,....
Tak zda sa, ze existuju aj ini teenegeri, co ich bavi to, co teba a riesia podobny problem. https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/ako-sa-lepsie-socializovat-v-tinedzerskom-veku/
@marianarem who is this DIVA
Daj si aj ty

A aky mas vztah s otcom? Netuzis skor po jeho blizkosti?