Závislosť 12-ročnej dcéry na mobile
Ahojte, kolko casu na mobile travia vase deti okolo tohto veku? Ja mam pocit ze moja dcera je uz zavisla. Pocas tyzdna ma 4 pohybove kruzky a 1 naucno-vedecky. Kazdy den je doma do 15hodiny, niekedy skor. Uci sa dobre ma vacsinou 1, akurat Sjl a Mat ma medzi 1-2. Pride domov necham ju oddcyhnut lebo naozaj maju vela ucenia. Ona si urobi co treba do skoly (je zodpovedna)nachysta sa a koniec. Chyta mobil kde hra hry. Niekedy je to hodina-dve-tri-styri..dokazala by hrat hru aj 7hodin keby ju necham. Kamosku ma len jednu ktora je taka ista akurat je cele dni na tablete,takze nema s kym ist von. Ja zial nemam tolko casu na venovanie lebo chodim do prace, 3rocnik na VS plus mam este mladsiu s ADHD a prvky PAS..manzel zial je k nicomu. Posielam ju von alebo nieco ine robit no aj ked ide do 30min je doma lebo nema za kym ist. Uz to robim radikalne beriem mobil uplne ked to nevie obmedzit. Kedykolvek pridem do izby je na mobile. Nonstop. Nechcela som byt taka ze zoberiem uplne mobil ale neda sa s nou dohodnut na nejakom “zdravom case”. Som z toho smutna. Ja som na mobile len vecer ked uz je vsetko hotove,manzel zial stale😢takze krasny vzor. Snazila som sa mu dohovorit no je to zbytocne. To nezmenim.
@kristiii vsetko mozne jej ukazujem,napady ponukam😕nevytiahnr nic ani za svet..bud mobil alrbo sedi oduta…vcera tu bola jej kamoska,no co myslis co robili,obe na mobile cosi hrali este so spoluziakmi ☹️
@ropucha6 pisala som vyssie kruzkov ma az az,uz viac sa ani neda..stiha vsetky do 15hodiny..do skoly priprava jej trva max hodinu..
@ropucha6 takE vlastne ona kazdy den dajme tomu od 16-17h je po kruzkoch aj naucena do skoly
Poznám to veľmi dobre,mám to doma.Staršia chodí na krúžok a čo si myslíš že tam nesurfujú?Tak isto ide von s partiou a sedia na lavičkách a surfuje.Ide ma šľak trafiť . Keď chcem zobrať mobil chytí nervy a som zlá ja,lebo nikomu neberú mobil len jej.Som jej povedala že čo by nie,len sa to hanbia povedať pred druhými.
@momalu ano ano aj u nas som ja najhorsia lebo ze len ja jej veriem mobil a nikto iny..neviem mozno je to tak netusim..ale je to hrozne😓
Neboj sa, aj u nás sa berie. Muža keď nahnevá aj 2 týždne ma zákaz. A vieš čo je najhoršie? Poviem jej aby odovzdala mobil na barový pult a ona ho tam bez slov dá, vôbec ju tým nenahnevám.
@kabinka11 no u nas praveze chyti hned hysak,mam poxit ze u nej sa realne vytvara zavislost,dnes nesla na jeden kruzok…neveim ci fakt bola tak velmi unavena z celeho tyzdna alebo sa ponahalala domov hned hrat.odvtedy sa hraje a povedala som jej ze jej ho zoberiem tak zacala kricat…obavam sa ze zdravia miera bola davno prekrocena😕
Naša nehrá hry, pozerá tam tik tok a instagram. Možno aj pre to ju to nehnevá.
@kabinka11 to zas nasa hry,insta vobec to nema,tik tok obcasz

Predtym si pisala, ze nemas 6 hodin, teraz, ze nemas 2 hodiny na nu…no tak ti z mobilu ide k telke, to je vyhra. Prihlas ju na nejake kruzky, ked nemate na nic cas, aspon si najde nejake nove kamosky.